Succesvolle ondernemers zijn sneller!

“Succesvolle ondernemers zijn sneller!”  Het was een van de slogans die wij lange tijd voor onze business software gebruikte. Recent onderzoek laat echter zien dat het erop lijkt dat we het wel bij het rechte eind hadden. De resultaten stellen namelijk dat ZZP’ers met een snellere internetverbinding een hogere omzet hebben. Zijn succesvolle ondernemers dan ècht sneller?

Hoe sneller het internet, hoe hoger de omzet

In opdracht van kabelprovider Ziggo heeft ZZP Barometer een speciaal onderzoek uitgevoerd naar het verband tussen de internetsnelheid en de omzet van een ZZP’er. En wat blijkt: hoe hoger de internetsnelheid, hoe hoger de omzet.

Megabits per seconde (mbps) Gemiddelde omzet
< 5 mbps € 61.117
6 tot 10 mbps € 67.153
11 tot 25 mbps € 72.583
26 tot 50 mbps € 79.901
51 tot 100 mbps € 80.523
> 100 mbps € 88.629

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: ZZP Barometer, 2016

De gemiddelde internetsnelheid van de hedendaagse ZZP’er is 47mbps. Dat is erg hoog als je het bijvoorbeeld vergelijkt met het wereldwijde gemiddelde. Internetbedrijf Akamai stelde in 2015 het wereldwijde gemiddelde nog op 5 mbps. Ruim drie kwart (78%) van de ondervraagde ZZP’ers maakt bij het werk gebruik van een WiFi-verbinding. Een ander opvallend gegeven is dat 25% van de ZZP’ers totaal geen idee heeft wat de snelheid van de internetverbinding is.

Hoge internetsnelheid essentieel

De meest belangrijke conclusie uit het onderzoeksrapport van ZZP Barometer is dat 88% van de ondervraagden het hebben van een snelle internetverbinding als ‘essentieel’ aanmerkt. Een belangrijke reden hiervoor is waarschijnlijk de mogelijkheid om efficiënt te kunnen werken. Eerder lieten ondernemers al weten dat traag internet een grote irritatie factor op het werk kan zijn. Dit heeft mede te maken met het wachten op up- of downloaden en daardoor verplichte pauzes, irritatie en extra thuis werken. Ondernemers met een snelle internetverbinding hebben deze irritaties niet en kunnen hierdoor efficiënter omgaan met hun tijd. Doordat deze groep ondernemers in minder tijd meer werk kan verzetten, zou hun omzet daadwerkelijk hoger uit kunnen vallen. Al met al kan efficiency een verklaring zijn voor hogere omzetten bij ondernemers met een snellere internetverbinding.

Snellere boekhouding

Als online snelheid een belangrijk aspect van de moderne ondernemer is, mag een snelle boekhouding hier absoluut niet bij ontbreken. Gelukkig dragen moderne innovaties bij aan een snellere boekhouding en administratie. Niet voor niets hebben wij in het logo van InformerOnline Sneller Online Boekhouden staan. De tijd van de stoffige boekhouding die eens per kwartaal wordt bijgewerkt is voorbij. Net als de ondernemer zelf is ook de boekhouding sneller geworden. Een zojuist verstuurde verkoopfactuur staat als je de InformerOnline app op je telefoon opent direct verwerkt in de cijfers. Snellere ondernemers werken efficiënter en gebruiken altijd de meest recente informatie, ook als het om de financiën gaat. Wil jij als ZZP’er of MKB’er ook een snellere boekhouding? Probeer InformerOnline dan nu 30 dagen geheel vrijblijvend, gratis. Want moderne ondernemers zijn ècht sneller!