Informer eerste boekhoudprogramma dat Single Payments voor Rabobank aanbiedt

Informer eerste boekhoudprogramma dat Single Payments voor Rabobank aanbiedt

RIJSWIJK Nadat Informer ook al de eerste was met Single Payments voor Bunq, is het ook voor Rabobank rekeninghouders nu mogelijk om inkoopfacturen per stuk te betalen vanuit je boekhoudprogramma. Zo hoef je als gebruiker geen betaalbatch meer aan te maken, te downloaden en uploaden.

De directe koppeling met de Rabobank, waarmee je betalingen automatisch in het programma worden geladen, wordt op deze manier dus uitgebreid met een mooie nieuwe functie. Daardoor zijn ondernemers nog minder tijd kwijt aan hun boekhouding en blijven crediteuren tevreden.

Wat is het voordeel van de nieuwe functionaliteit?

Vóór de lancering van Single Payments voor Rabobank moesten Informer-gebruikers met een Rabobank-rekening betaalbatches aanmaken, en deze vervolgens uploaden in hun Rabobank omgeving. Met de nieuwe functionaliteit kunnen aparte inkoopfacturen dus in een keer betaald worden, en word je als gebruiker direct vanuit Informer doorgestuurd naar de Rabobank. Eigenlijk net alsof je online een bestelling plaatst. Dit scheelt tijd en een aantal omslachtige handelingen.

Informer-gebruikers die nu al gebruik maken van de Rabobank-koppeling kunnen kosteloos overstappen naar de nieuwe koppeling. Hiervoor moet de koppeling wel opnieuw gelegd worden.

Het eerste boekhoudprogramma met Single Payments voor Rabobank

De samenwerking tussen Rabobank en Informer werpt al jaren haar vruchten af, zo ontwikkelden Informer en Rabobank in 2021 ook al samen de eerste open banking koppeling, die nog verder gaat dan de PSD2-koppelingen. Met de lancering van Single Payments laten Informer en Rabobank opnieuw zien samen voorop te lopen op het gebied van open banking, waardoor bankieren en boekhouden niet alleen makkelijker wordt, maar ook veiliger.

Eerder was Informer ook al de eerste met Single Payments voor Bunq; een bewezen goede zet gezien de toegevoegde waarde voor de gebruiker.

Bekijk hier hoe je de koppeling met Rabobank opzet.

Probeer Informer 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Zakelijke aankoop privé betaald. Wat nu?

Het kan altijd gebeuren dat je als ondernemer een zakelijke aankoop privé betaald. Check hier hoe je dit netjes in de boekhouding kunt verwerken.
Lees verder

Welke betalingstermijn moet je als bedrijf hanteren?

Als bedrijf moet je vele beslissingen nemen en één daarvan is het bepalen van de betalingstermijn. Gelukkig is dit nu ook wettelijk vastgelegd.
Lees verder

De voordelen van ING Zakelijk

Met een zakelijke ING rekening kun je profiteren van een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een particuliere rekening. Bekijk alle voordelen.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis