Accountants opgelet: nooit meer boekhoudingen overtypen dankzij RGS Brugstaat!

Accountants opgelet: nooit meer boekhoudingen overtypen dankzij RGS Brugstaat!

Iedere accountant heeft wel eens meegemaakt dat het aangiftetijd is, en je opeens alle grootboekrekeningen en bijbehorende regeltjes van al je klanten moet gaan overtypen. Elke ondernemer heeft immers deels een ander schema, en bepaalde fiscale regels kunnen natuurlijk niet altijd toegepast worden. Tot vandaag! Dankzij RGS Brugstaat snapt jouw aangiftesoftware namelijk in één keer welk grootboek van Informer bij welk grootboek van de software hoort, door middel van het universeel afgesproken Referentie Grootboekschema (RGS). Ontdek in deze blog hoe het werk.

Wat is het voordeel van RGS Brugstaat?

Stel dat jij als accountant 50 klanten hebt. Voor iedere klant ben je 1 uur bezig met het overtypen van alle posten, wat betekent dat jij 50 uur aan het overtypen bent. RGS Brugstaat bespaart je in dat geval ongeveer 50 uur! Zeker in de aangifteperiodes kan dit enorm de druk van de ketel halen, want bedenk eens wat je allemaal kunt met zoveel tijd… Bovendien maakt RGS Brugstaat het leven een stuk eenvoudiger. Met één druk op de knop snapt Informer namelijk meteen welke regels bij welke grootboekrekening horen. Hierdoor kun je het schema direct importeren in aangiftesoftware, zonder dat je zelf ook nog eens op zoek moet naar welke fiscale regels waar moeten.

Kortom, jouw leven als accountant wordt een stuk eenvoudiger, en je bespaart bakken met tijd!

Hoe werkt RGS Brugstaat in InformerOnline?

Het activeren van RGS Brugstaat is een fluitje van een cent. Bekijk in de video hieronder precies hoe het werkt.

Lees je het liever even door? Bekijk dan hier het stappenplan:

  1. Selecteer Instellingen > Grootboekrekeningen.
  2. Klik op Standaard RGS matchen > Match.
  3. Het standaard RGS schema is nu gematcht met het rekeningschema.
  4. Om een export te maken, selecteer Overzichten > Brugstaat.
  5. Selecteer Genereer 2021.
  6. Je export wordt gegenereerd.
  7. Download de export. 

Let op! Niet ieder rekeningschema is natuurlijk hetzelfde. Ondernemers voegen zelf categorieën toe, welke niet direct herkend worden door RGS Brugstaat. Een klein deel van de grootboekrekeningen moet je dus nog wel zelf checken en invullen. Heb je daar nog support bij nodig, dan is het volgende artikel van boekhoudplaza daar een goed hulpmiddel voor.

Slim samenwerken met jouw klanten

Als accountant heb je natuurlijk complete toegang tot alle tools om op een moderne manier samen te werken met je klanten. De nieuwe manier van samenwerken bespaart tijd voor zowel de adviseur als de ondernemer! Ook kun je een gecertificeerd Informer-adviseur worden, waardoor je onder andere een speciaal plekje op onze Zoek een adviseur-pagina krijgt.

Ontdek hier alles over het boekhoudprogramma voor accountants →

FAQ
Probeer Informer nu 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Sneller online betalingen ontvangen dankzij samenwerking tussen MultiSafepay en Informer

Vanaf nu kunnen gebruikers sneller betalingen ontvangen via MultiSafepay, zij maken het mogelijk om de factuur te voldoen met verschillende betaalmethoden (42+!).
Lees verder

Waar moet je als ZZP'er zijn om te Netwerken? - 4 Uitgebreide Tips

Hoe vind je nieuwe opdrachtgevers als zzp'er, blijf je in contact met vakgenoten en ontdek je kansen om te netwerken? Ontdek het allemaal in deze blog!
Lees verder

B Corp Month - Wat houdt het in en wat betekent het voor jou als ondernemer?

B Corp Month is een wereldwijde campagne. Elk jaar slaan B Lab en de B Corp gemeenschap hun handen ineen om te vieren wat het betekent om B Corp te zijn.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis