Accountants opgelet: nooit meer boekhoudingen overtypen dankzij RGS Brugstaat!

Accountants opgelet: nooit meer boekhoudingen overtypen dankzij RGS Brugstaat!

Iedere accountant heeft wel eens meegemaakt dat het aangiftetijd is, en je opeens alle grootboekrekeningen en bijbehorende regeltjes van al je klanten moet gaan overtypen. Elke ondernemer heeft immers deels een ander schema, en bepaalde fiscale regels kunnen natuurlijk niet altijd toegepast worden. Tot vandaag! Dankzij RGS Brugstaat snapt jouw aangiftesoftware namelijk in één keer welk grootboek van Informer bij welk grootboek van de software hoort, door middel van het universeel afgesproken Referentie Grootboekschema (RGS). Ontdek in deze blog hoe het werk.

Wat is het voordeel van RGS Brugstaat?

Stel dat jij als accountant 50 klanten hebt. Voor iedere klant ben je 1 uur bezig met het overtypen van alle posten, wat betekent dat jij 50 uur aan het overtypen bent. RGS Brugstaat bespaart je in dat geval ongeveer 50 uur! Zeker in de aangifteperiodes kan dit enorm de druk van de ketel halen, want bedenk eens wat je allemaal kunt met zoveel tijd… Bovendien maakt RGS Brugstaat het leven een stuk eenvoudiger. Met één druk op de knop snapt Informer namelijk meteen welke regels bij welke grootboekrekening horen. Hierdoor kun je het schema direct importeren in aangiftesoftware, zonder dat je zelf ook nog eens op zoek moet naar welke fiscale regels waar moeten.

Kortom, jouw leven als accountant wordt een stuk eenvoudiger, en je bespaart bakken met tijd!

Hoe werkt RGS Brugstaat in InformerOnline?

Het activeren van RGS Brugstaat is een fluitje van een cent. Bekijk in de video hieronder precies hoe het werkt.

Lees je het liever even door? Bekijk dan hier het stappenplan:

  1. Selecteer Instellingen > Grootboekrekeningen.
  2. Klik op Standaard RGS matchen > Match.
  3. Het standaard RGS schema is nu gematcht met het rekeningschema.
  4. Om een export te maken, selecteer Overzichten > Brugstaat.
  5. Selecteer Genereer 2021.
  6. Je export wordt gegenereerd.
  7. Download de export. 

Let op! Niet ieder rekeningschema is natuurlijk hetzelfde. Ondernemers voegen zelf categorieën toe, welke niet direct herkend worden door RGS Brugstaat. Een klein deel van de grootboekrekeningen moet je dus nog wel zelf checken en invullen. Heb je daar nog support bij nodig, dan is het volgende artikel van boekhoudplaza daar een goed hulpmiddel voor.

Slim samenwerken met jouw klanten

Als accountant heb je natuurlijk complete toegang tot alle tools om op een moderne manier samen te werken met je klanten. De nieuwe manier van samenwerken bespaart tijd voor zowel de adviseur als de ondernemer! Ook kun je een gecertificeerd Informer-adviseur worden, waardoor je onder andere een speciaal plekje op onze Zoek een adviseur-pagina krijgt.

Ontdek hier alles over het boekhoudprogramma voor accountants →

Probeer Informer 30 dagen gratis
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis

Zakelijke aankoop privé betaald. Wat nu?

Het kan altijd gebeuren dat je als ondernemer een zakelijke aankoop privé betaald. Check hier hoe je dit netjes in de boekhouding kunt verwerken.
Lees verder

Welke betalingstermijn moet je als bedrijf hanteren?

Als bedrijf moet je vele beslissingen nemen en één daarvan is het bepalen van de betalingstermijn. Gelukkig is dit nu ook wettelijk vastgelegd.
Lees verder

De voordelen van ING Zakelijk

Met een zakelijke ING rekening kun je profiteren van een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een particuliere rekening. Bekijk alle voordelen.
Lees verder

Probeer Informer nu 30 dagen gratis!

Probeer het gratis