Informer lanceert betalen met QR-codes

Softwareleverancier Informer heeft voor haar online boekhoudprogramma InformerOnline de nieuwe QR-functie voor facturen toegevoegd. Dit nieuwe initiatief vande ING Bank moet ervoor zorgen dat facturen makkelijker en sneller kunnen worden betaald.

Op facturen die verstuurd worden vanuit InformerOnline kan vanaf nu een unieke QR-code worden toegevoegd. Klanten kunnen deze speciaal gegenereerde code met hun camera scannen. Vervolgens dienen zij de betaling te bevestigen met hun ING-pincode, waarna hij direct kan worden uitgevoerd. ING is de eerste bank in Nederland die met deze manier van betalen komt. Desondanks is de verwachting dat andere Nederlandse banken zullen volgen.

Klanten sneller laten betalen

Na het innovatieve debiteurenbeheer met Informer SnellerBetaald™ is dit opnieuw een tool om de facturen van ondernemers sneller betaald te laten worden”, zegt Remco Frühauf, CEO van Informer. “We zijn blij dat partijen als ING meedenken over oplossingen om het gebruikersgemak van klanten te vergroten. Dankzij dit soort innovaties kunnen wij ondernemers nog sneller en makkelijker laten boekhouden.”