Informer is officieel RGS Ready

Het boekhoudpakket InformerOnline is sinds 17 december RGS Ready voor ondernemers verklaard door onderzoeksbureau GBNED. Met de invoering van deze standaard wordt de professionaliteit van het softwarepakket ook voor de toekomst gewaarborgd.

RGS Ready

Het Referentie Grootboek Schema (RGS) is een rekeningschemastandaard die afgesproken is binnen de industrie. Deze standaard is tot stand gekomen om de kwaliteit van communicatie tussen softwarepakketten op het gebied van boekhouden, rapportages en (belasting)aangiften te optimaliseren. RGS is ondersteund door onder andere de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.

RGS Ready is een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED. Dit bureau heeft uitgebreid onderzoek gedaan of een boekhoudsoftware RGS Ready is. De programma’s zijn naast een meetlat van acht criteria gelegd die bepalen in hoeverre het Referentie Grootboek Schema deze software ondersteund. De acht criteria zijn:

  1. Het RGS-schema in de software beschikbaar stellen;
  2. Updates van het RGS-schema in de software beschikbaar stellen;
  3. Handmatig een bestaand rekeningschema koppelen aan het RGS-schema;
  4. Voorstel bestaand rekeningschema automatisch koppelen;
  5. Een gekoppeld RGS-schema doorzetten naar andere administraties
  6. RGS-code in XML Auditfile Financieel;
  7. Overzicht aanvragen gekoppelde grootboekrekeningen per RGS-code;
  8. RGS-code meegeven koppelvlak.

Informer voldoet aan zeven van de acht criteria en ondersteunt daarmee het Referentie Grootboek Schema voor ondernemers. Lees hier het testrapport van Informer. 

Klaar voor de toekomst

Peter Potters, commercieel directeur: “Informer heeft als doelstelling om industriestandaards zoals UBL, PEPPOL en nu ook RGS beschikbaar te maken op een laagdrempelige manier voor kleine ondernemers. Met het invoeren van het Referentie Grootboek Schema laat Informer wederom zien dat het klaar is voor de toekomst. Informer is nu officieel RGS Ready en daar zijn wij trots op.”

Logo RGS Ready

 

 

 

Meer informatie over RGS is te vinden op referentiegrootboekschema.nl