Informer geeft presentatie over Artificial Intelligence in Oostenrijk

Online boekhoudprogramma Informer heeft op uitnodiging van de Volksbank in Oostenrijk maandag 9 september in Mödling een presentatie over Artificial Intelligence (AI) gegeven. Het doel van deze presentatie om meer dan 100 ondernemers te laten zien hoe AI je leven en bedrijf kan veranderen.

Steeds meer (kleine) ondernemers kiezen al voor online oplossingen bij hun bedrijf. Maar deze ondernemers kunnen ook veel baat hebben door Artificial Intelligence te gebruiken voor eigen bedrijf. In Mödling, de ondernemende voorstad van Wenen, was daarom het thema van de avond ‘Kunstmatige Intelligentie & PSD2’. Het evenement was op uitnodiging van de Volksbank en werd gehost door de Wirtschaftskammer Niederösterreich (WKO)

Robotic accounting

Er heerst onder ondernemers nog veel onduidelijkheid over Artificial Intelligence en hoe ze dit kunnen inzetten voor hun bedrijf. Informer nam de ondernemers in de zaal mee langs allerlei AI-oplossingen waar zij al jaren mee werken. 

Informer werkt al jaren met Artificial Intelligence in de vorm van Robotic Accounting. Zo werkt het boekhoudprogramma met Optical Character Recognition (OCR), waardoor een computer de tekst kan lezen van een foto of scan. Dit is handig als een klant een foto van een bonnetje maakt, dan kan het systeem de tekst herkennen en in Informer zetten. Het systeem kan echter nog niet 100% goed omzetten vanaf het begin, dus wordt het nog eens handmatig gecontroleerd en feedback gegeven aan het systeem. Door deze feedback leert het systeem, waardoor het steeds slimmer wordt en minder hulp nodig heeft.

Publiek presentatie AI

Foto: het publiek van ondernemers tijdens de presentaties.

 

PSD2 en PEPPOL

De laatste tijd zijn er in Europa een aantal veranderingen doorgevoerd op het gebied van richtlijnen die kansen bieden voor AI bij (kleine) ondernemers. Zo zijn er de laatste tijd PSD2 en PEPPOL geïntroduceerd.

Door PSD2 gaan de deuren open voor artificial intelligence bij boekhoudprogramma’s. Met PSD2 zijn banken verplicht, met toestemming van de gebruiker, om data te delen met externe partijen. Nu kan bijvoorbeeld via Informer automatische reminders worden ingesteld naar klanten die nog niet een factuur hebben betaald. Zo kan Robotic Accounting ondernemers helpen met bijvoorbeeld een goede cashflow.

Om facturen veilig te versturen, is PEPPOL (Pan-European Public Procurement OnLine) in het leven geroepen. PEPPOL is een initiatief van de Europese Unie en biedt bedrijven de kans om (internationaal) e-facturen te versturen via een speciaal beveiligd netwerk. Als de ondernemer en de klant allebei geregistreerd staan op het netwerk, dan kan de e-factuur beveiligd worden verstuurd.

Presentatie AI Mölding Peter

Foto: Peter Potters, Co-founder Informer Online Austria GMBH

 

AI bereikbaar voor de kleine ondernemer

De boodschap en voorbeelden die Informer benoemd in de presentatie werd goed ontvangen door de meer dan 100 ondernemers die in de zaal zaten. Zij gingen na afloop naar huis met een hoop inspiratie. Door de presentatie weten (kleine) ondernemers nu hoe ze Artificial Intelligence kunnen inzetten voor hun bedrijf.

 

Op de foto bovenaan staat Peter Potters, Co-founder Informer Online Austria GMBH