Ondernemer van de maand: Marloes Elfering

1. Hoe lang ben jij ondernemer en wat doe je precies?
Sinds 2012. Samen met Merel Mur hebben we een webshop mypaperstation.nl. Op onze site kan je zelf een kartonboekje, vlaggenlijn, ansichtkaarten of poster samen stellen met eigen foto’s en teksten. Tevens verzorgen we grafisch werk voor bedrijven, dit doen we onder de naam Onze Studio.

2. Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen (of uitdagingen geweest) als ondernemer?
Doordat we beide een grafische achtergrond hebben vinden we de marketing de grootste uitdaging, maar gelukkig gaat dit steeds beter.

3. Hoe ga (ging) je hiermee om?
We hebben veel ingelezen en online valt er gelukkig ook veel informatie te vinden. Tevens is het aan te raden om met locale (ervaren) ondernemers contact te leggen.

4. Waar voldoet in jouw ogen een succesvolle ondernemer aan?
Anticiperen is niet altijd mogelijk als ondernemer, er komen zaken op je pad waar je van te voren niet over na hebt kunnen denken en dan is het fijn als je flexibel bent en oplossingsgericht kunt denken.

5. Heb je tips voor startende ondernemers?
Denk goed na over de marketing strategie, je visie en missie. Als je deze van te voren duidelijk hebt gesteld dan weet je waar je voor gaat en is het makkelijker te onderscheiden wat kernzaken en randzaken zijn.

6. Hoe ervaar jij het bijhouden van je boekhouding?
Het is een bijzaak, maar doordat het online boekhouden eenvoudig werkt is het prettig om direct de stand van zaken in te kunnen zien.

7. Heb je getwijfeld bij het overstappen op online boekhouden? Zo ja, wat was voor jou de grootste drempel?
Niet lang; eerst werkten we met een Excel sheet waar we al onze boekingen in bij konden houden. Al snel bleek dit erg onoverzichtelijk en zijn we op zoek gegaan naar een online boekhoudprogramma.

8. Hoe lang werk je nu met InformerOnline en wat zijn hiervan de voordelen?
We werken nu ruim een jaar en onze boekhouding is nu een stuk overzichtelijker, als we vragen hebben, dan is Informer eenvoudig te bereiken en een groot voordeel is dat onze boekhouder direct mee kan kijken in onze administratie.

9. Zou je andere ondernemers aanraden om InformerOnline te gebruiken?
Ja en dat doen we al :)

10. Wat zou een mooie aanvulling zijn op het huidige InformerOnline boekhoudprogramma?
Het zou mooi zijn als onze webshop direct gekoppeld zou kunnen worden aan het online boekhoudprogramma, zodat de facturen direct in de boekhouding komen te staan.

Marloes Elfering –  mypaperstation.nl