Ondernemer van de maand: John van der Kolk

1. Hoe lang ben jij ondernemer en wat doe je precies?

Ik ben in augustus 2014 gestart met Van der Kolk Infra. Van der Kolk Infra houdt zich voornamelijk bezig met grond- weg- en waterbouw.

2. Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen (of uitdagingen geweest) als ondernemer?

Een van de grootste uitdaging voor mij was voornamelijk in het begin. Je hebt nog weinig eigen materiaal, dus moet je in het begin veel inhuren. Om zo het juiste materiaal op de juiste tijd en op de juiste plaats te krijgen was in het begin een uitdaging. Tevens was het een uitdaging omdat je nog geen personeel in dienst hebt en met ZZP´ers werkt.

3. Hoe ga (ging) je hiermee om?

Proberen zoveel mogelijk alles vroegtijdig te regelen. Tevens heb ik een vaste kring van ZZP´ers opgebouwd, zodat je met je planning zo goed mogelijk uitkomt en weet wat je aan wie hebt.

4. Waar voldoet in jouw ogen een succesvolle ondernemer aan?

Een succesvol ondernemer is in mijn ogen, iemand met goede ideeën, een goede planning en een goede uitwerking zodat je aan de hand hiervan een tevreden klantenkring krijgt, en hierdoor een goedlopend bedrijf kunt opbouwen.

5. Heb je tips voor startende ondernemers?

Begin bij het begin en neem de tijd om de onderneming op te bouwen. Als je iets doet, doe het dan meteen goed of doe het niet.

6. Hoe ervaar jij het bijhouden van je boekhouding?

Het bijhouden van mijn boekhouding is niet een van mijn favoriete werkzaamheden. Via het InformerOnline boekhoudprogramma gaat alles wel eenvoudiger. Vooral omdat je druk bezig bent met het maken van offertes en het uitvoeren van de werkzaamheden.

7. Heb je getwijfeld bij het overstappen op online boekhouden? Zo ja, wat was voor jou de grootste drempel?

Bij het overstappen op online boekhouden heb ik zeker wel getwijfeld. De techniek gaat steeds verder en het sluit steeds meer op deze tijd aan. Je stelt je eigenlijk afhankelijk van het online boekhouden, als er ook maar iets gebeurt ligt alles eruit, maar na een goed gesprek met InformerOnline heeft hij mij toch doen besluiten om over te gaan op het online boekhouden. Je kan ten allen tijde overal je boekhouding doen.

8. Hoe lang werk je nu met InformerOnline en wat zijn hiervan de voordelen?

Momenteel werk ik 3 maanden met InformerOnline. Het grootste voordeel hiervan vind ik dat je de bonnen direct kunt scannen en het wordt opgeslagen in het boekhoudprogramma. Maar ook het factureren gaat veel sneller. Je kan het gemakkelijk eerst in boeken als concept en als dan alles goed is, kan je het opslaan als factuur. Het is erg overzichtelijk. Een druk op de knop en je hebt alles goed in beeld.

9. Zou je andere ondernemers aanraden om InformerOnline te gebruiken?

Ik raad andere ondernemers zeker aan om InformerOnline te gebruiken, het is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en het heeft vele opties en het scheelt zeker de helft van de tijd die ik er normaal aan kwijt was.

10. Wat zou een mooie aanvulling zijn op het huidige InformerOnline boekhoudprogramma?

Op dit moment heb ik nog geen dingen waar ik tegen aangelopen ben, die ik graag anders zou zien.

 

John van der Kok – vanderkolk-infra.nl