Informer lanceert betalingen voor ING Bank

Vanaf vandaag is het mogelijk om betalingen direct vanuit de boekhouding van InformerOnline door te sturen naar ING. Het handmatig downloaden en uploaden van bankbestanden of handmatig overtypen van IBAN’s is dan niet meer nodig. De nieuwe functie geldt zowel voor incasso-opdrachten van verkoopfacturen als betaalopdrachten van inkoopfacturen. Voor ondernemers die online boekhouden bij Informer en zakelijk bankieren bij ING Bank is de functie een uitbreiding van de eerder gelanceerde bankkoppeling.

Betalen vanuit je boekhouding

Met de uitbreiding van de koppeling tussen ING Bank en InformerOnline kunnen ondernemers hun administratie opnieuw sneller op orde hebben. Nadat een ondernemer vanuit de boekhouding een betaalbatch naar de ING stuurt, hoeft de ondernemer alleen nog in te loggen in de zakelijke ING omgeving om de doorgestuurde betaalbatch te autoriseren. In InformerOnline zijn de facturen inmiddels al als ‘betaald’ aangemerkt. Als de betaling van de facturen via de automatische bankkoppeling uiteindelijk in InformerOnline verschijnt, kan de Informer BankRobot deze transactie automatisch voor je verwerken.

Het handmatig overnemen van factuur- en IBAN-nummers bij het betalen van inkoopfacturen is hiermee niet langer nodig. Ook bij uit te voeren incasso-opdrachten hoef je niet langer handmatig bankbestanden te uploaden bij de bank.

Tijd besparen én minder fouten

Peter Potters, Commercieel Directeur van Informer, is blij met de nieuwe functionaliteit. “Als Informer zijn we constant op zoek naar manieren om de administratie voor onze gebruikers eenvoudiger en sneller te maken. We zijn blij met de samenwerking met ING Bank, omdat we samen functies ontwikkelen die ondernemers écht tijd laten besparen. Bovendien zorgt de koppeling ervoor dat de kans op fouten enorm afneemt.”

De functie om betalingen direct naar de ING te sturen is per direct beschikbaar voor gebruikers van InformerOnline. Bekijk nu ook de handleiding.