Boekhoudhulp vanuit de Belastingdienst

Wil jij een boeking doen op een bepaald grootboek? Dan moet je er wel voor zorgen dat je de belastingregels kent. Hiervoor krijg jij vanuit je boekhouding hulp vanuit de Belastingdienst. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

BankRobot om je betalingen te verwerken

Advies tijdens het maken van een boeking

Dankzij de goede samenwerking tussen Informer en de Belastingdienst is het nu mogelijk om ZZP’ers fouten in de aangifte te helpen voorkomen. Tijdens het boeken van een bedrag zul je namelijk informatie in je scherm krijgen die ervoor moet zorgen dat alles goed gaat. Deze informatie komt direct vanuit de Belastingdienst. Uiteraard blijf je wel zelf verantwoordelijk voor je administratie. Maar met de boekhoudhulp kan er eigenlijk bijna niets fout gaan… ;)

Hoe gaat het in zijn werk?

Om de werking van de hulp een beetje duidelijker te maken hebben we een voorbeeld voor je.

Je werkt als zelfstandig makelaar en bent speciaal voor een afspraak met een belangrijke klant vooraf naar de kapper geweest. Vervolgens ben je bezig met het inboeken van deze factuur op de post “Persoonlijke verzorging”. Op dat moment krijg je de onderstaande informatie te zien:

“Zakelijke kosten voor persoonlijke verzorging zijn alleen in hele specifieke gevallen aftrekbaar. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaalde persoonlijke verzorgingskosten die artiesten, presentatoren of sporters moeten maken.”

Dat betekent dus dat in jouw geval deze kosten niet zakelijk mogen worden geboekt. Door deze informatie voorkom jij dus fouten in de administratie en problemen met de Belastingdienst.

Voorbeeld boekhoudhulp van de Belastingdienst

Alle InformerOnline pakketten bevatten:

Alle Functies

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →