Zeker van je...

Snel en eenvoudig reiskosten verwerken

Heb jij voor een belangrijke meeting met een klant of leverancier een treinkaartje gekocht of benzine getankt? Dan moet je deze reiskosten verwerken in je administratie. Gelukkig is dat in InformerOnline ontzettend eenvoudig!

Btw aangifte direct geüpdatet

Als je een inkoopfactuur verwerkt met InformerOnline wordt de btw-aangifte direct bijgewerkt. Op die manier weet je altijd of je btw moet betalen of misschien wel iets terugkrijgt van de Belastingdienst.

Uitgaven worden meteen herkend

Als jij een InformerOnline administratie hebt kun je standaard gebruik maken van de Scan&Herken functie. Daarmee wordt alle informatie van een factuur of bonnetje meteen herkend en ingevuld. Heb jij bijvoorbeeld een afschrift van jouw NS-business card? Dan wordt deze dus automatisch verwerkt. Zo wordt zelf boekhouden wel erg eenvoudig!
kostencategorie

Maak je eerste kostencategorie aan

In InformerOnline werk je met kostencategorieën. Dit zijn verschillende posten waaronder je bepaalde kosten samen hangt. Om reiskosten netjes te verwerken is het handig om hiervoor een categorie “Reiskosten” aan te maken of een bestaande soortgelijke categorie te gebruiken.

Onder dit kopje verwerk je vervolgens alle zakelijke kosten die je maakt om van A naar B te komen. Zo kun je bijvoorbeeld bedragen per kilometer of je treinkaartje toevoegen. Daardoor krijg je een duidelijk overzicht van je reiskosten.

Dashboard mockup
Dashboard mockup
Robots

Informer's technologie verwerkt de reiskosten

Ook de boekrobots van InformerOnline kunnen jou helpen met het verwerken van reiskosten. Er zijn namelijk robots om je facturen automatisch op te halen en robots die meteen de informatie van bijvoorbeeld je tankbonnetje herkennen.

Daarnaast is er een robot die al jouw UBL-facturen voor je boekt. Daarmee heb je nóg een betrouwbare optie om jouw reiskosten te verwerken.

Trotse ondernemers aan het woord.

Ontdek de verhalen van inspirerende en trotse ondernemers die gebruik maken van InformerOnline.

Ontdek hun verhalen
Dashboard mockup
Vergoeden

Reiskosten vergoeden aan medewerkers

Doorgaans mogen bedrijven hun medewerkers €0,19 uitbetalen per gereden kilometer in een eigen vervoersmiddel voor zakelijk belang. Dit bedrag is geheel onbelast. Hoewel het wel mogelijk is om meer uit te betalen per kilometer. Maar dit ziet de Belastingdienst dan wel als extra loon. Of te wel een eventuele vergoeding boven de eerste 19 cent wordt wel belast.

Bovendien zien we andere vergoedingen die onder reiskosten kunnen vallen als parkeerkaartjes ook als extra loon. Uiteraard kun je al dit soort reiskosten aan medewerkers ook verwerken in het online boekhoudprogramma InformerOnline!

Probeer Informer nu
30 dagen gratis!

Probeer het gratis