Wat is een Opdrachtgeversverklaring?

De opdrachtgeversverklaring is onderdeel van de veranderende DBA wet. Deze wet is voor zelfstandig ondernemers en opdrachtgevers een hulpmiddel tot een duidelijkere arbeidsrelatie. Op dit moment wordt de opdrachtgeversverklaring nog niet gehandhaafd. De plannen hiervoor zullen naar verwachting ingaan in 2020.

Zekerheid dankzij de opdrachtgeversverklaring

Op het moment dat een opdrachtgever een zzp’er vindt om een klus te doen moeten er verklaringen ingevuld worden. Zo ook de oprachtgeversverklaring. Deze geeft de opdrachtgever zekerheid over het contract met de zzp’er. Met name de contractduur is in dit geval interessant. Mogelijk kunnen opdrachtgevers straks via een webmodule vragen stellen aan de ondernemer. Zo weet je van te voren wat je te wachten staat.

In combinatie met zelfstandigenverklaring

Naast de opdrachtgeversverklaring moet je ook de zelfstandigenverklaring ondertekenen. Deze geeft de zzp’er zekerheid over bijvoorbeeld het minimum uurloon en verschillende verzekeringen. Hiermee zorg je ook voor een betere vertrouwensband tussen jou en de ondernemer.

Zaken verwerken in je online boekhouding

In online boekhoudprogramma InformerOnline kun jij als ondernemer al je zaken met zzp’ers gemakkelijk verwerken in de boekhouding. Upload je factuur en laat deze verwerken door echte robots. Op die manier hoef jij bijna niets meer zelf te doen en bespaar je ontzettend veel kostbare tijd!

Opdrachtgeversverklaring in InformerOnline

Download de printversie

Deel dit artikel!