Online Boekhouden MKB

Dankzij InformerOnline Boekhouden MKB kun je op een eenvoudige en snelle manier je administratie bijhouden.

Gratis Testen!
Video
Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
mkb proof 20178
mkb proof 20178
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Samenwerken met je team

In het MKB run je de business vaak met een team. Binnen dit team zijn de verantwoordelijkheden vaak gescheiden. De een is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de facturatie en anderen doen inkopen. Het is daarom handig als je met meerdere collega’s tegelijk in de boekhouding kunt werken. Met InformerOnline MKB kun je meerdere gebruikers met eigen rechten aanmaken. Op die manier kan iedereen zijn werk doen en houdt jij als ondernemer mobiel en online het overzicht.

Bekijk de voordelen van een Boekhoudprogramma MKB →

Boekhouden MKB
InformerOnline MKB Order

Geavanceerde Boekhoudfuncties

Met een MKB boekhouding heb je andere behoeften dan bijvoorbeeld een ZZP’er. Daarom kun je extra boekhoudfuncties als vreemde valuta en kostenplaatsen gebruiken.

Daarnaast heb je diverse handelsfuncties, zoals voorraadbeheer, pakbonnen, verzamelfacturen of in- en verkooporders.

Meer over de handelsfuncties →

Facturen automatisch herkend

Bij InformerOnline MKB is Scan&Herken inbegrepen. Dat betekent dat iedere bon of factuur die naar de boekhouding wordt gestuurd direct herkend wordt. Alle informatie die op het document wordt gevonden wordt alvast voor je ingevuld. Op die manier heeft jouw team de boekhouding veel sneller op orde!

Meer over Scan&Herken →

Scan&Herken herkent facturen OCR
btw aangifte MKB met iDeal

Directe btw-aangifte + iDEAL betaling!

De Belastingdienst wil dat ondernemers in het kleinbedrijf zelf de btw-aangifte doen. Natuurlijk moet het MKB dan wel zelf de boekhouding gaan doen. Om zelf boekhouden voor MKB te stimuleren is de Belastingdienst een initiatief gestart om de btw-aangifte voor ondernemers te verbeteren. Zo zijn de schermen van het aangifteproces beter te begrijpen en kun je de aangifte direct betalen met iDEAL. Allemaal vanuit je mkb boekhouding van InformerOnline! Makkelijker kunnen we het niet maken…

Meer over de officiële Belastingdienst pilot →

MKB Proof Award 2020

MKB Proof Award

InformerOnline heeft in 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 én 2020 een MKB Proof Award ontvangen voor geschikte, veilige en betrouwbare mkb software.

MKB Proof Awards →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Met het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van GBNED weet je zeker dat jouw administratie veilig is.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we online boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor het kleinbedrijf.

Informer en de Belastingdienst →

Bekijk de verhalen van andere MKB’ers!

Een groot aantal MKB’ers is je al voorgegaan. Bekijk in de video het ondernemersverhaal van Eric en zijn ervaringen met InformerOnline en Teamleader!

Bekijk hier meer Ondernemersverhalen →

Informer Online boekhouden

Slimme koppelingen

Koppel InformerOnline MKB boekhouden aan je andere systemen via een directe koppeling of de API. Op die manier haal je het beste uit twee werelden. Bekijk nu alle beschikbare koppelingen.

Test Nu Gratis!
Hoe werkt het?
Bekijk alle Functies!
 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers

  Gebruikers
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
MKB Basis
29 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  2
 • Gebruikers

  2
 • Extra gebruikers mogelijk

MKB Plus
39 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  3
 • Gebruikers

  3
 • Extra gebruikers mogelijk

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Op zoek naar een adviseur?

Als je zelf de boekhouding doet kun je er altijd voor kiezen om je administratie door iemand te laten controleren. Zo’n adviseur is ook handig als je advies nodig hebt bij je financiën of andere zaken omtrent je business. Jouw adviseur of accountant kan gratis inloggen in jouw online boekhouding. Ben je nog op zoek naar een adviseur? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet…

Zoek een Informer Adviseur →

Zoek een Informer Adviseur

Voordelen van Online Boekhouden MKB

Als ondernemer in het kleinbedrijf zelf de boekhouding bijhouden kan veel voordeel opleveren. Dankzij slimme innovaties gaat een steeds groter deel van de boekhouding automatisch. Hierdoor is je boekhouding sneller bijgewerkt en kun jij je volledig focussen op je business. Ook de rekening van de accountant kan door zelf boekhouden flink dalen.

Speciaal voor jou als mkb’er hebben we een aantal voordelen van een online mkb boekhouding op een rijtje gezet.

Bewaarplicht van de Belastingdienst

Als mkb ondernemer ben je net als alle andere ondernemers verplicht om aan de bewaarplicht van de Belastingdienst te voldoen. Zo moet je alle documenten die bij je administratie horen minimaal 7 jaar bewaren. Met een online mkb boekhoudprogramma worden alle facturen en bonnen automatisch opgeslagen. Bovendien heeft InformerOnline een archief. Hier kun je allerlei belangrijke documenten in opslaan. Op die manier heb je altijd alles bij de hand en voldoe je zonder problemen aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Back-ups, veiligheid en updates

InformerOnline is houder van het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden. Het laat ondernemers zien welke mkb boekhoudsoftware veilig en betrouwbaar genoemd mag worden. Jaarlijks wordt door een externe auditor gekeken of ons mkb boekhoudpakket nog aan de strenge eisen van het normenkader voldoet.

Een belangrijk onderdeel van dit normenkader is veiligheid van de data. InformerOnline voldoet aan de strenge veiligheidseisen van het keurmerk en zorgt goed voor jouw data. Zo worden er dagelijks meerdere back-ups gemaakt. De veiligheid van jouw mkb administratie is zo misschien nog wel beter geregeld dan traditionele boekhoudoplossingen.

Daarnaast is InformerOnline Software as a Service (Saas). Dit houdt in dat updates en onderhoud de verantwoordelijkheid zijn van de software leverancier. Als je inlogt bij InformerOnline maak je altijd gebruik van de meest recente versie van onze mkb boekhoudsoftware.

Robotic Accounting voor efficiënte bedrijfsvoering

Robotic Accounting zijn alle functies die voor automatisering in jouw mkb administratie zorgen. Het herkennen van factuurinformatie en boeken van inkoopfacturen kan tegenwoordig prima door robots worden gedaan. Op die manier bespaart jouw team veel tijd. Tijd die je veel beter ergens anders aan kunt besteden.

Boekhouding koppelen met andere systemen

Nog een voordeel van online boekhouden is de mogelijkheid om het systeem te koppelen met andere applicaties. Daardoor kun je de data van een andere applicaties direct importeren in de boekhouding. Zo kun je jouw mkb boekhouding koppelen aan je bank, webshop of ieder ander systeem met de InformerOnline API.

Beter inzicht in je mkb boekhouding

Tot slot weet je met online boekhouden mkb precies wat er in je bedrijf gebeurd. Je hebt mobiel en online inzicht in alle offertes en facturen. Je team kan factureren, uitgaven registreren en het werk van de robots controleren. Op die manier heb je als mkb ondernemer optimaal inzicht in je business. Waar en wanneer je maar wilt…

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →