Bankkoppeling Rabobank

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Wat zijn de voordelen van de Rabobank koppeling?

Koppel jouw Rabobank-rekening aan je Informer-boekhouding en automatiseer een groot gedeelte van je administratie en weet je zeker dat al jouw betalingen netjes verwerkt worden. Dit zijn de voordelen van de koppeling:

  • Rabobank-betalingen automatisch in je boekhouding

Iedere dag worden jouw betalingen automatisch in je administratie geladen. Daardoor hoef je niet meer zelf mutaties te downloaden en uploaden, en dat bespaart tijd. Bovendien heb je altijd een bijgewerkt overzicht.

  • Betalingen direct gekoppeld aan bonnen en facturen

Dankzij de BankRobot worden jouw afschrijvingen meteen gematcht aan een inkoopfactuur of bon, en bijschrijvingen aan een verkoopfactuur. Betalingen zonder bon of factuur? Daarvoor maak je zelf een regel aan die de betaling voortaan automatisch verwerkt.

  • Inkoopfacturen direct betalen vanuit je boekhouding

Wil jij een openstaande inkoopfactuur direct netjes betalen? Dan kun je dat meteen vanuit je Informer-administratie doen. Selecteer een inkoopfactuur en betaal 'm nadat je bent doorgestuurd naar de Rabobank-app. Net alsof je een online bestelling betaalt.

  • Betaalbatches en incassobatches aanmaken

Door incassobatches te creëren voor openstaande verkoopfacturen en deze te uploaden in je Rabobank-app, kun je een hele rits facturen in een keer incasseren. Ook kun je een betaalbatch downloaden en deze zelf uploaden om meerdere inkoopfacturen tegelijk te betalen.

Hoe maak je de koppeling met Rabobank?

Je kunt de koppeling met je Rabo-rekening snel en eenvoudig opzetten. Bekijk hier de stappen:

1. Voeg je bankrekening toe in je Informer-administratie

Hiervoor ga je naar Instellingen > Bankrekeningen. Vervolgens selecteer je Nieuw en vul je de velden in het scherm in. Nadat je de velden hebt ingevuld klik je op Opslaan.

bankrekening toevoegen in informer

2. Ga naar Bankkoppelingen

Zodra je een bankrekening hebt toegevoegd ga je naar Instellingen > Bankkoppelingen. Hier klik je op Nieuw en selecteer je vervolgens de zojuist door jou aangemaakte rekening in de eerste dropdown. In de tweede dropdown selecteer je Rabobank, vervolgens klik je op Koppelen. Nu word je doorgestuurd.

Let op: het is niet mogelijk om privé-rekeningen te koppelen.

3. Verifieer de koppeling via de Rabo-app of Rabo-scanner

Nu dat je bent doorgestuurd naar de Rabobank-omgeving hoef je alleen nog maar een rekening te selecteren en te verifiëren dat je daadwerkelijk de koppeling wilt maken. Dit proces lijkt op het doen van een online betaling, je moet namelijk bevestigen via de Rabo-app of Rabo-scanner.

4. Selecteer je voorkeuren per bankrekening

Nadat je de bankkoppeling hebt geverifieerd word je teruggestuurd naar Informer. Je krijgt dan een scherm te zien waarin je de bankrekening moet selecteren die je wilt koppelen. Hier vind je dus de bankrekening die je in Stap 1 hebt aangemaakt.

Geef via de schuifjes aan welke onderdelen je wilt koppelen en selecteer vervolgens Koppelen.

selecteer de rekening die je wilt koppelen

Nu is de Rabobank bankkoppeling helemaal op de juiste manier ingesteld. Het duurt tot de volgende ochtend voor je de eerste transacties ziet verschijnen in je Bank/Kas overzicht.

Wat kost de bankkoppeling met Rabobank?

Voor de bankkoppeling met Rabobank moet je als Informer-gebruiker rekening houden met de volgende tarieven:

Kosten vanuit Informer
€1,-
per maand per gekoppelde bankrekening.

Kosten vanuit Rabobank
Bij gebruik van Rabo Business Banking: €1,75 per maand per gekoppelde bankrekening.
Bij gebruik van Rabo Business Banking Pro: Gratis

Waarom een zakelijke rekening?

Het betalen van facturen van leveranciers en geld ontvangen van verstuurde facturen zijn dingen die onderdeel van de boekhouding zijn. Dit geldt niet voor privé-aankopen. Dat is de reden dat een zakelijke rekening openen aanbevolen is. Je scheidt namelijk niet alleen je privé van zaken. Ook is het een stuk professioneler dan alleen een privérekening hebben. Bekijk ook meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Starten met Informer

Profiteer van de unieke voordelen en het gemak van Informer's online boekhoudprogramma. Ervaar hoe je bankafschriften dagelijks automatisch in de boekhouding terechtkomen! Nog vragen? Boek een gratis live demo!

Probeer nu 30 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis