Btw aangifte: Easy met InformerOnline

Btw aangifte doen klinkt altijd als iets moeilijks en vervelends. Maar dankzij InformerOnline is het het tegenovergestelde! Je verstuurt de aangifte omzetbelasting namelijk direct vanuit je online boekhouding. Het doen van de aangifte was nog nooit zo eenvoudig als nu. 

  • Aangifte automatisch bijgewerkt.

  • Binnen 2 minuten verstuurd naar de Belastingdienst.

  • Direct betalen met iDEAL.

Gratis Testen!
Alle Functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Simpel gezegd is dit een bepaald bedrag dat je als ondernemer ieder kwartaal ontvangt of afdraagt aan de Belastingdienst. Dit hangt af van de betaalde btw vs. de ontvangen btw. Stel dat jij in totaal voor het kwartaal €1.000 hebt ontvangen aan btw en €1.200 hebt moeten betalen aan btw, ontvang je €200 terug van de Belastingdienst. Andersom zou jij €200 hebben moeten betalen. Meer weten over de btw en de aangifte? Bekijk dan deze pagina.

Aangifte omzetbelasting automatisch bijgewerkt

Iedere keer als je een factuur of bon verwerkt in je boekhouding wordt de btw aangifte bijgewerkt. InformerOnline zet het btw bedrag namelijk direct op de juiste plaats in de aangifte. Zo weet jij altijd of je btw moet betalen of juist een bedrag terugkrijgt van de Belastingdienst. Zo is de btw aangifte nooit meer een verrassing voor je.

  • btw bedragen direct naar de btw aangifte

  • overzicht berekening van de btw-aangifte

  • in 2 klikken bij achterliggende facturen

btw aangifte InformerOnline
aangifte omzetbelasting direct versturen

Verstuur je aangifte direct!

Aan het einde van de periode stuur je de aangifte omzetbelasting in een paar klikken naar de Belastingdienst. Natuurlijk hoef je niet meer in te loggen in MijnBelastingdienst en alle bedragen over te typen. Je stuurt de aangifte in een paar klikken direct vanuit InformerOnline. Na een uitgebreid overzicht van de berekeningen volgt een vertaling naar het officiële Belastingdienst formulier. Daarna bevestig je de aangifte en wordt hij direct verstuurd.

  • officiële schermen Belastingdienst

  • direct beveiligde verbinding

Btw aangifte direct betalen met iDEAL!

De Belastingdienst is in samenwerking met Stichting Zeker-OnLine een pilot gestart. Het doel van deze pilot is om de btw aangifte voor ZZP’ers eenvoudiger en sneller te maken. Naast schermen die beter te begrijpen zijn wordt het ook mogelijk om de btw aangifte direct met iDEAL te betalen. De eerste gebruikservaringen van de nieuwe btw aangifte waren erg positief! Daarom hebben de Belastingdienst en Informer besloten om deze functionaliteiten voor alle gebruikers beschikbaar te stellen. Vanaf nu kun je jouw btw aangifte dus direct met iDEAL betalen. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Naar de officiële Belastingdienst btw pilot →

Btw aangifte betalen met iDeal!
Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

In samenwerking met de Belastingdienst wil Informer boekhouden en alles wat daar bij komt kijken zo snel en eenvoudig mogelijk maken. Dit heeft inmiddels al geleid tot een verbeterde btw-aangifte die zelfs direct online kan worden betaald. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat we deze functies samen met de Belastingdienst mogen ontwikkelen.

Informer en de Belastingdienst →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Betrouwbaar Boekhouden is een keurmerk ontwikkeld door GBNED. Hierin staat service en prijs/kwaliteit bovenaan de lijst. Bovendien moet je voldoen aan de eisen met betrekking tot functionaliteiten en veiligheid. Informer is in Nederland het eerste programma met dit veiligheidskeurmerk.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhoudem →

Aangifte btw

Optimaal inzicht in je aangifte btw

Houd altijd inzicht in de ontwikkeling van je btw aangifte. Na iedere bon of factuur wordt de aangifte direct bijgewerkt. Ook zie je altijd hoe de berekening van de aangifte omzetbelasting in elkaar zit. Op die manier kun je eenvoudig en snel zelf btw aangifte doen.

Gratis Testen!
Alle Functies
Bekijk alle Functies

Btw aangifte doen vanuit je online boekhouding

Vanuit een online boekhoudprogramma kun je op een eenvoudige manier de btw aangifte doen. Een stuk eenvoudiger dan wanneer je het allemaal zelf uit moet zoeken via de site van MijnBelastingdienst. Bovendien is het natuurlijk een volkomen legale manier van je belastingen aangeven en maak je waarschijnlijk veel  minder fouten. De tijd van een papieren btw formulier is dus voorgoed voorbij.

Administratie altijd bij de hand

Met InformerOnline heb je aan een browser en een internetverbinding genoeg om te kunnen inloggen in de boekhouding. Hierdoor ben je als ondernemer veel flexibeler als het om de administratie gaat. Daarnaast kun je indien nodig direct alle facturen of bonnen bij de btw-aangifte zoeken. Handig als je adviseur of de Belastingdienst ergens vragen over heeft.

Bekijk meer voordelen van een online boekhoudprogramma →

Toepassen Kleineondernemersregeling (KOR)

Voor ondernemers die jaarlijks weinig btw betalen is de kleineondernemersregeling in het leven geroepen. Betaal je in een jaar minder dan €1.883 aan btw? Dan krijg je een korting op de aangifte in de vorm van belastingvermindering. Ondanks het feit dat de kleineondernemersregeling per jaar wordt berekend, mag je de belastingvermindering wel per kwartaal verwerken in je btw aangifte.

Meer informatie over de kleineondernemersregeling →

Voorkom een boete van de Belastingdienst

Als je btw aangifte te laat bij de Belastingdienst binnen is krijg je een boete (verzuimboete). Ook als je betaling te laat binnen is krijg je zonder pardon een boete. De Belastingdienst is hierin erg streng. Ook al is je aangifte één seconde te laat zul je toch een boete ontvangen. Met InformerOnline zorg je ervoor dat je in een paar klikken aangifte omzetbelasting kunt doen. Bovendien kun je de aangifte direct betalen met iDEAL en krijg je altijd herinneringen. Deze betaling zie je meteen terug in je banktijdlijn op het dashboard als je je bankrekening hebt gekoppeld.

Leer hier hoe je een bankrekening koppelt aan je administratie →

Foutje gemaakt in de aangifte omzetbelasting?

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je een foutje maakt in de btw-aangifte. Zo kan het zijn dat je bedragen verkeerd hebt verwerkt of ineens nog een inkoopfactuur uit een eerdere periode hebt gevonden. Correcties in de btw-aangifte verwerk je aan het einde van het jaar met een suppletie omzetbelasting. Is het te corrigeren bedrag kleiner dan €1.000? Dan mag je de facturen ook verwerken in de volgende btw-aangifte. Een aparte suppletie aangifte is dan niet meer nodig. Het gebeurt heel vaak dat de btw aangifte niet 100% klopt. Bij twijfel kun je ook altijd nog een adviseur mee laten kijken. Met InformerOnline kan jouw adviseur of accountant van afstand helemaal gratis inloggen.

Voorkom fouten en laat je accountant GRATIS meekijken →

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →