Btw aangifte

Als ondernemer is de kans groot dat je periodiek btw aangifte moet doen. Je stuurt dan aan het eind van de maand of het kwartaal de aangifte omzetbelasting naar de Belastingdienst. Met InformerOnline verstuur je de aangifte direct vanuit je online boekhouding. Je kunt zelfs direct betalen met iDeal…

Gratis Testen!
Alle Functies

Aangifte omzetbelasting automatisch bijgewerkt

Iedere keer als je een factuur of bon verwerkt in je boekhouding wordt de btw aangifte bijgewerkt. InformerOnline zet het btw bedrag namelijk direct op de juiste plaats in de aangifte. Zo weet jij altijd of je btw moet betalen of juist een bedrag terugkrijgt van de Belastingdienst. Zo is de btw aangifte nooit meer een verrassing voor je.

  • btw bedragen direct naar de btw aangifte

  • overzicht berekening van de btw-aangifte

  • in 2 klikken bij achterliggende facturen

btw aangifte InformerOnline
aangifte omzetbelasting direct versturen

Verstuur je aangifte direct!

Aan het einde van de periode stuur je de aangifte omzetbelasting in een paar klikken naar de Belastingdienst. Natuurlijk hoef je niet meer in te loggen in MijnBelastingdienst en alle bedragen over te typen. Je stuurt de aangifte in een paar klikken direct vanuit InformerOnline. Na een uitgebreid overzicht van de berekeningen volgt een vertaling naar het officiële Belastingdienst formulier. Daarna bevestig je de aangifte en wordt hij direct verstuurd.

  • officiële schermen Belastingdienst

  • direct beveiligde verbinding

Aangifte direct betalen met iDeal!

De Belastingdienst is in samenwerking met Stichting Zeker-OnLine een pilot gestart. Het doel van deze pilot is om de btw aangifte voor ZZP’ers eenvoudiger en sneller te maken. Naast schermen die beter te begrijpen zijn wordt het ook mogelijk om de btw aangifte direct met iDeal te betalen. De eerste gebruikservaringen van de nieuwe btw aangifte waren erg positief! Daarom hebben de Belastingdienst en Informer besloten om deze functionaliteiten voor alle gebruikers beschikbaar te stellen. Vanaf nu kun je jouw btw aangifte dus direct met iDeal betalen. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Naar de officiële Belastingdienst btw pilot →

Btw aangifte betalen met iDeal!
Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

In samenwerking met de Belastingdienst wil Informer boekhouden en alles wat daar bij komt kijken zo snel en eenvoudig mogelijk maken. Dit heeft inmiddels al geleid tot een verbeterde btw-aangifte die zelfs direct online kan worden betaald. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat we deze functies samen met de Belastingdienst mogen ontwikkelen.

Informer en de Belastingdienst →

Keurmerk Zeker OnLine

Keurmerk Zeker-OnLine

Zeker-OnLine is een keurmerk dat ontwikkeld is in samenwerking met de Belastingdienst. Het keurmerk laat ondernemers zien welke boekhoudprogramma’s veilig en betrouwbaar zijn. Jaarlijks wordt door een onafhankelijke auditor gekeken of onze boekhoudsoftware nog aan alle eisen van aan het uitgebreide en strenge normenkader voldoet.

Keurmerk Zeker-OnLine →

Aangifte btw

Optimaal inzicht in je aangifte btw

Houd altijd inzicht in de ontwikkeling van je btw aangifte. Na iedere bon of factuur wordt de aangifte direct bijgewerkt. Ook zie je altijd hoe de berekening van de aangifte omzetbelasting in elkaar zit. Op die manier kun je eenvoudig en snel zelf btw aangifte doen.

Gratis Starten
Bekijk alle Functies

Btw aangifte doen vanuit je online boekhouding

Of je nu ZZP’er bent of ondernemer in het kleinbedrijf bent. Een van de plichten die je als ondernemer door de Belastingdienst waarschijnlijk krijgt opgelegd is de btw aangifte. Er zijn ook ondernemers die deze aangifte omzetbelasting niet (meer) hoeven in te sturen. Dit gebeurt als zij niet btw-plichtig zijn of een hele geringe administratie hebben.

Het direct versturen van de btw aangifte vanuit je online boekhoudprogramma heeft een aantal voordelen. Zo kun je jouw aangiftes veel sneller bij de Belastingdienst krijgen. Speciaal voor jou als ondernemer hebben we naast een korte uitleg een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet.

Waarom btw aangifte?

In Nederland krijg je als ondernemer te maken met het Nederlandse btw stelsel. In dit stelsel wordt voor vrijwel alle goederen en diensten een bedrag aan btw (Belasting Toegevoegde Waarde) berekend. Alle Nederlandse bedrijven maken dezelfde rekensom. Ze tellen alle btw-bedragen die men ontvangt en betaald bij elkaar op. Vervolgens wordt het betaalde btw-bedrag (voorbelasting) van de ontvangen btw afgetrokken. Als je meer ontvangen hebt dan betaald, moet je bij de btw-aangifte een bedrag aan de Belastingdienst betalen. Heb je meer btw betaald dan ontvangen, dan krijg je van de Belastingdienst een bedrag terug. De btw aangifte wordt ook wel aangifte omzetbelasting genoemd en omvat bovenstaande berekeningen in een heuse aangifte. Ondernemers doen btw-aangifte per jaar, per maand, maar meestal per kwartaal.

Digitaal aangifte doen

De tijd van een papieren btw formulier is voorgoed voorbij. De Belastingdienst werkt voor de aangifte omzetbelasting inmiddels helemaal digitaal. Digitaal btw aangifte doen kan echter op een aantal manieren. Allereerst door in te loggen bij MijnBelastingdienst. Vervolgens moet je alle rubrieken en vakjes handmatig invullen. Deze methode kost meer tijd en zorgt ook voor een grotere kans op fouten.

Daarom is het veel eenvoudiger en sneller om een online boekhoudprogramma te gebruiken. Zo heeft InformerOnline een directe verbinding met de Belastingdienst. Hierdoor kun je jouw aangifte direct vanuit de boekhoudsoftware naar de Belastingdienst sturen.

Administratie altijd bij de hand

Met InformerOnline heb je aan een browser en een internetverbinding genoeg om te kunnen inloggen in de boekhouding. Hierdoor ben je als ondernemer veel flexibeler als het om de administratie gaat. Daarnaast kun je indien nodig direct alle facturen of bonnen bij de btw-aangifte zoeken. Handig als je adviseur of de Belastingdienst ergens vragen over heeft.

Toepassen Kleineondernemersregeling (KOR)

Voor ondernemers die jaarlijks weinig btw betalen is de kleineondernemersregeling in het leven geroepen. Betaal je in een jaar minder dan €1.883 aan btw, dan krijg je een korting op de aangifte in de vorm van belastingvermindering. Als je minder dan €1.345 hoeft te betalen mag je zelfs het hele bedrag als belastingvermindering opgeven. Ondanks het feit dat de kleineondernemersregeling per jaar wordt berekend, mag je de belastingvermindering wel per kwartaal verwerken in je btw aangifte. In InformerOnline kun je de KOR eenvoudig toepassen en meenemen in de aangifte omzetbelasting.

Voorkom een boete van de Belastingdienst

Als je btw aangifte te laat bij de Belastingdienst binnen is, krijg je een boete (verzuimboete). Ook als je betaling te laat binnen is, krijg je zonder pardon een boete. De Belastingdienst is hierin erg streng. Ook al is je aangifte één seconde te laat zul je toch een boete ontvangen. Met InformerOnline zorg je ervoor dat je in een paar klikken aangifte omzetbelasting kunt doen. Bovendien kun je de aangifte direct betalen.

Foutje gemaakt in de aangifte omzetbelasting?

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je een foutje maakt in de btw-aangifte. Zo kan het zijn dat je bedragen verkeerd hebt verwerkt of ineens nog een inkoopfactuur uit een eerdere periode hebt gevonden. Correcties in de btw-aangifte verwerk je aan het einde van het jaar met een suppletie omzetbelasting. Is het te corrigeren bedrag kleiner dan €1.000? Dan mag je de facturen ook verwerken in de volgende btw-aangifte. Een aparte suppletie aangifte is dan niet meer nodig. Het gebeurt heel vaak dat de btw aangifte niet 100% klopt. Bij twijfel kun je ook altijd nog een adviseur mee laten kijken. Bij InformerOnline kan jouw adviseur van afstand (gratis) inloggen.

Heb je als ondernemer een overheidscertificaat nodig?

Nee, dat is niet meer nodig. InformerOnline heeft een soort groepscertificaat voor alle aangesloten administraties. Het is dus niet meer nodig om een duur eigen certificaat aan te vragen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →