Bankkoppeling ING Bank

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Wat zijn de voordelen van de koppeling met ING?

Door je ING-rekening te koppelen aan je boekhoudprogramma kun je een flink deel van je administratie laten automatiseren. Zo houd je als ondernemer meer tijd over voor belangrijkere zaken. Dit gebeurt er als jij de bankkoppeling van ING activeert:

  • ING-banktransacties automatisch in je boekhouding

Nooit meer apart mutaties downloaden bij de bank. Iedere dag wordt jouw BankTimeline in Informer namelijk bijgewerkt met alle ING-transacties van de dag ervoor. Op die manier bespaar je tijd en moeite, en heb je altijd overzicht.

  • Betalingen direct gekoppeld aan facturen of bonnen

Dankzij de BankRobot worden jouw afschrijvingen meteen gematcht aan een inkoopfactuur of bon, en bijschrijvingen aan een verkoopfactuur. Betaling zonder bon of factuur? Maak dan een regel aan die de betaling voortaan automatisch verwerkt.

  • Betalingen meteen doorsturen naar je ING bank

Wil jij een verkoopfactuur die je in InformerOnline hebt gemaakt incasseren, of een geüploade inkoopfactuur betalen? Dan kun je een betaalopdracht aanmaken en gelijk doorsturen naar je ING-app. Zo incasseer en betaal je facturen binnen no-time.

Hoe maak je de koppeling met ING?

Het koppelen van je ING-rekening aan je Informer-boekhouding is erg eenvoudig en snel geregeld. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Voeg je bankrekening toe in je Informer-administratie

Hiervoor ga je naar Instellingen > Bankrekeningen. Vervolgens selecteer je Nieuw en vul je de velden in het scherm in. Nadat je de velden hebt ingevuld klik je op Opslaan.

bankrekening toevoegen in informer

2. Log in bij ING Zakelijk en selecteer je boekhoudprogramma

Als je een bankrekening hebt toegevoegd in Informer, log je in op je ING Zakelijk account. Daar zoek je naar “koppeling boekhoudpakket” of je gebruikt deze link. Hier zie je een lijst met boekhoudprogramma’s, selecteer Informer.

inloggen bij ing zakelijk

3. Selecteer welke rekeningen je wilt koppelen aan Informer

Nadat je ingelogd bent in ING Zakelijk en Informer hebt geselecteerd als jouw boekhoudprogramma zul je gevraagd worden een rekening te selecteren. Dit kan er één zijn, maar ook meerdere, als dat voor jou van toepassing is.

Let op: je kunt geen privé-rekening koppelen.

4. Open de ING-app en bevestig dat je toestemming geeft

Net zoals wanneer je een online betaling bevestigt, zul je na het selecteren van de rekening gevraagd worden de ING-app te openen. Hier bevestig je dat je Informer daadwerkelijk toestemming geeft jouw Saldo en Af- en bijschrijvingen op te halen.

Zodra je toestemming hebt gegeven kun je de app sluiten en word je op je desktop doorgestuurd naar Informer.

5. Selecteer de juiste bankrekening in Informer

Op het moment dat je doorgestuurd wordt naar Informer, krijg je een scherm te zien waarin je de bankrekening moet selecteren die je wilt koppelen. Hier vind je dus de bankrekening die je in Stap 1 hebt aangemaakt.

Geef via de schuifjes aan welke onderdelen je wilt koppelen en selecteer vervolgens Koppelen.

selecteer de rekening die je wilt koppelen

Nu is de ING bankkoppeling helemaal op de juiste manier ingesteld. Het duurt tot de volgende ochtend voor je de eerste transacties ziet verschijnen in je Bank/Kas overzicht.

Wat kost de bankkoppeling met ING?

Voor de bankkoppeling met ING moet je als Informer-gebruiker rekening houden met de volgende tarieven:

Kosten vanuit Informer
€1,- per maand per gekoppelde bankrekening.

Kosten vanuit ING
€3,25 per maand voor 1 gekoppelde rekening.
€5,25 per maand voor 2 tot 4 gekoppelde rekeningen.
€7,25 per maand voor 5 of meer gekoppelde rekeningen.

Probeer nu 30 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis