Online factureren met InformerOnline doe je zo!

Met online factureren stuur je eenvoudig en snel digitale facturen naar jouw klanten via je laptop of mobiele app. Compleet in jouw huisstijl is jouw online factuur een belangrijk visitekaartje van je business. Geef je klanten de mogelijkheid om direct te betalen en stuur een herinnering als het nodig is. 

Gratis Testen!
Alle functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

E-factureren via je mobiel of laptop!

Met het online boekhoudprogramma InformerOnline verstuur jij binnen 1 minuut een online factuur naar jouw klanten. Dit kun je doen via je laptop of computer, maar ook on-the-go via je telefoon! Zo kun je altijd en overal facturen sturen. Bovendien voldoen deze e facturen altijd aan de factuureisen van de Belastingdienst!

Meer over boekhouden via je mobiele app →

 • voldoe aan alle factuureisen

 • btw bedragen direct naar de btw aangifte

 • automatische doornummering

 • koppeling met handelsregister Kamer van Koophandel

Belastingdienst + Kamer van Koophandel
digitale facturen sturen

Veilig online facturen sturen

E-factureren was nog nooit zo veilig. Via het speciaal beveiligde PEPPOL-netwerk kun jij er als ondernemer 100% zeker van zijn dat de facturen die jij verstuurt en ontvangt veilig zijn. PEPPOL zorgt er namelijk voor dat iedere factuur direct van boekhouding naar boekhouding wordt verstuurd. Geen e-mails, downloads of linkjes te bekennen!

Bekijk hier hoe PEPPOL precies werkt →

 • registratie is helemaal GRATIS

 • nooit meer spookfacturen ontvangen

 • direct in je administratie verwerkt

Digitale facturen snel betaald 

Vergroot het betaalgemak voor je klanten en biedt verschillende betaalopties aan. Zo kun je InformerOnline heel eenvoudig koppelen met een van de bekende betaalproviders. Op die manier kunnen jouw klanten direct betalen met bijvoorbeeld iDEAL of Paypal. En heb je geen betaalprovider? Dan kun je altijd nog een speciale QR-code op je factuur zetten. Klanten kunnen deze code scannen met hun bank app en direct betalen! Zo maak je online factureren nog makkelijker.

Ontdek hier hoe je de betaalproviders koppelt →

 • QR-code voor snelle betalingen

 • koppeling met betaalproviders

 • al je banktransacties direct online

online facturen betalen

Online factureren in jouw huisstijl

De verkoopfactuur is een belangrijk visitekaartje van jouw business. Hij moet dus goed bij je passen! Gelukkig kun je bij InformerOnline online factureren in je eigen huisstijl. Upload je logo, kies een template, kleur of gebruik gewoon je eigen briefpapier. Laat je klanten versteld staan van jouw professionele digitale facturen.

 • kies een van onze templates

 • eigen logo en kleuren

 • gebruik je eigen briefpapier

factuur maken en eigen stijl toepassen

Van PDF naar UBL factuur. Dit is de nieuwe standaard.

E-factureren met InformerOnline betekent dat je standaard in UBL online facturen verstuurd. UBL is de digitale variant van een factuur die in .xml formaat wordt meegestuurd met de PDF. Het grote voordeel van UBL is dat de ontvangende partij de factuur direct kan inlezen in de boekhouding. Op die manier krijgt de snelheid van het verwerken van facturen een enorme boost. Natuurlijk kun jij met InformerOnline ook UBL facturen ontvangen. Deze kunnen zelfs automatisch verwerkt worden door onze BoekRobot! Zo bespaar jij als ondernemer veel tijd bij het verwerken van je boekhouding.

Meer over robotic accounting →

ubl facturen
Factureren met PEPPOL

Gratis registratie bij PEPPOL

Als gebruiker van InformerOnline mag je jouw administratie gratis registreren bij PEPPOL. Met PEPPOL verstuur je via een speciaal beveiligd netwerk jouw verkoopfactuur direct naar de boekhouding van de klant. Ook voldoe je met PEPPOL aan de regels voor factureren naar de overheid. Op PEPPOL zijn naast gewone bedrijven uit binnen- en buitenland ook de Nederlandse overheden aangesloten.

Meer over PEPPOL →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Betrouwbaar Boekhouden is een keurmerk dat is ontwikkeld door onderzoeksbureau GBNED. Dit keurmerk laat ondernemers zien welke boekhoudprogramma’s voorop lopen qua functionaliteiten. Zo is bijvoorbeeld robotic accounting, waarmee je ervoor zorgt dat robots bijvoorbeeld jouw facturen herkennen, een belangrijk onderwerp. Bovendien is veiligheid uiteraard ook een prioriteit.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden→

Herinneringen sturen

Herinneringen en Aanmaningen sturen

Het kan zijn dat een klant jouw online factuur niet op tijd betaalt. Het kan dan nodig zijn om een herinnering te sturen. Met InformerOnline houd je altijd inzicht in jouw debiteuren. Bovendien kun je eenvoudig actie ondernemen als het nodig is.

Gratis Starten
Bekijk alle Functies

Meer voordelen van online factureren

Nu je een beetje weet wat de grootste voordelen van e-factureren met InformerOnline zijn, ben je misschien al wel overtuigd. Nog niet? Dan hebben we hieronder nog een aantal extra voordelen op een rijtje gezet.

Beter dan Microsoft Excel

Er zijn nog steeds ondernemers die verkoopfacturen maken in programma’s als Microsoft Word of Excel. Dit soort programma’s is erg handig, maar biedt natuurlijk niet de boekhoudfuncties die gespecialiseerde boekhoudsoftware wel heeft. De eenvoud en het gemak van online een factuur maken met InformerOnline is niet te vergelijken met de vaak complexe formules in Excel. Ook problemen met de factuurnummers zijn verleden tijd met InformerOnline.

Voordelen van een boekhoudprogramma t.o.v. Microsoft Excel →

Online facturen direct gescand en herkend

Als jij digitale facturen in Informer ontvangt, kun je ze direct laten herkennen, waardoor alle factuurinformatie meteen verwerkt worden in de boekhouding. Dit noem je ook wel OCR-herkend, wat we doen via het speciale Scan&Herken systeem. Check altijd nog wel even voor de zekerheid of alle informatie daadwerkelijk goed is overgenomen.

Meer over Scan&Herken →

Koppel je facturatie aan handige apps

Bij InformerOnline kun je jouw klanten direct laten betalen. Je stuurt gewoon een betaal link mee in de e-mail aan je klant. Door een betaalprovider te koppelen aan je facturatieprogramma zorg je voor meer betaalgemak. Maar natuurlijk kun je jouw boekhouding aan veel meer apps koppelen. Zo is er standaard een koppeling met de Belastingdienst voor je btw-aangifte. Ook kun je gebruik maken van een automatische bankkoppeling of koppeling met je webshop. Wil je een andere applicatie koppelen aan je boekhouding? Gebruik dan de open API van InformerOnline.

Bekijk hier waaraan je je boekhouding kunt koppelen →

Digitale facturen altijd bij de hand

InformerOnline is een cloud applicatie. Dat betekent dat je altijd en overal kunt inloggen in je administratie. Doordat je 24/7 toegang hebt tot je facturatie ben je als ondernemer een stuk flexibeler. Bovendien heb je met de InformerOnline app al je offertes en verkoopfacturen in je broekzak zitten. Zo verlies je nooit het overzicht over je verkoopfacturen.

Alles over mobiel boekhouden →

Toegang voor adviseurs en accountants

Bij InformerOnline heeft jouw adviseur gratis toegang tot jouw cijfers. Met een eigen inlog krijgt de accountant toegang tot jouw verkoopfacturen. Natuurlijk is het nog handiger als je ook de rest van de administratie in InformerOnline verwerkt. Op die manier hoeft jouw adviseur op het einde alleen nog te controleren en advies te geven als je dat nodig hebt. Als ondernemer kun je tegenwoordig namelijk prima zelf de facturatie en boekhouding doen.

Ontdek hoe jouw adviseur gratis toegang krijgt →

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van een online boekhoudprogramma.

Zo bespaar je minstens 5 uur per week →

Iets voor mij?

Een boekhoudprogramma is ideaal voor iedereen die meer tijd en overzicht wilt.

Check of online boekhouden iets voor jou is →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid wordt een belangrijker topic, ook jij kan je steentje bijdragen!

Compenseer gratis je carbon footprint →