Eenvoudig online factureren met InformerOnline

Met online factureren stuur je eenvoudig en snel digitale facturen naar jouw klanten. Compleet in jouw huisstijl is jouw online factuur een belangrijk visitekaartje van je business. Geef je klanten de mogelijkheid om direct te betalen en stuur een herinnering als het nodig is. 

 • Veiliger online factureren via PEPPOL.

 • Volledig volgens de eisen van de Belastingdienst.

 • Directe koppeling met Kamer van Koophandel

Gratis testen!
Alle Functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Online factureren volgens de regels

Met InformerOnline maak je snel en eenvoudig een online factuur. Je facturen voldoen aan de factuureisen van de Belastingdienst. Zo worden je facturen automatisch doorgenummerd en staat alle factuurinformatie er netjes op. De btw bedragen worden direct op de juiste plaats in de btw aangifte gezet en als je je registreert bij PEPPOL voldoe je ook aan alle regels voor factureren naar de overheid.

 • voldoe aan alle factuureisen

 • btw bedragen direct naar de btw aangifte

 • automatische doornummering

 • koppeling met Kamer van Koophandel

 • gratis registratie bij PEPPOL

Belastingdienst + Kamer van Koophandel
digitale facturen sturen
online facturen betalen

Betaalgemak voor je klanten

Vergroot het betaalgemak voor je klanten en biedt verschillende betaalopties aan. Zo kun je InformerOnline heel eenvoudig koppelen met een van onze betaalproviders. Op die manier kunnen jouw klanten direct betalen met bijvoorbeeld iDEALof Paypal. En heb je geen betaalprovider? Dan kun je altijd nog een speciale QR-code op je factuur zetten. Klanten kunnen deze code scannen met hun bank app en direct betalen! Zo maak je online factureren nog makkelijker.

 • QR-code voor snelle betalingen

 • koppeling met betaalproviders

Online factureren in jouw huisstijl

De verkoopfactuur is een belangrijk visitekaartje van jouw business. Hij moet dus goed bij je passen! Gelukkig kun je bij InformerOnline online factureren in je eigen huisstijl. Upload je logo, kies een template, kleur of gebruik gewoon je eigen briefpapier. Laat je klanten versteld staan van jouw professionele digitale facturen.

 • kies een van onze templates

 • eigen logo en kleuren

 • gebruik je eigen briefpapier

factuur maken en eigen stijl toepassen
Factureren met PEPPOL

Gratis registratie bij PEPPOL

Als gebruiker van InformerOnline mag je jouw administratie gratis registreren bij PEPPOL. Met PEPPOL verstuur je via een speciaal beveiligd netwerk jouw verkoopfactuur direct naar de boekhouding van de klant. Ook voldoe je met PEPPOL aan de regels voor factureren naar de overheid. Op PEPPOL zijn naast gewone bedrijven uit binnen- en buitenland ook de Nederlandse overheden aangesloten.

Meer over PEPPOL →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Betrouwbaar Boekhouden is een keurmerk dat is ontwikkeld door onderzoeksbureau GBNED. Dit keurmerk laat ondernemers zien welke boekhoudprogramma’s voorop lopen qua functionaliteiten. Zo is bijvoorbeeld robotic accounting, waarmee je ervoor zorgt dat robots bijvoorbeeld jouw facturen herkennen, een belangrijk onderwerp. Bovendien is veiligheid uiteraard ook een prioriteit.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden→

UBL factuur is de standaard

Online factureren met InformerOnline betekent dat je standaard in UBL facturen verstuurd. UBL is de digitale variant van een factuur die in .xml formaat wordt meegestuurd met de PDF. Het grote voordeel van UBL is dat de ontvangende partij de factuur direct kan inlezen in de boekhouding. Op die manier krijgt de snelheid van het verwerken van facturen een enorme boost. Natuurlijk kun jij met InformerOnline ook UBL facturen ontvangen. Deze kunnen zelfs automatisch verwerkt worden door onze BoekRobot! Zo bespaar jij als ondernemer veel tijd bij het verwerken van je boekhouding.

Meer over robotic accounting →

ubl facturen
Scan&Herken herkent facturen OCR

Gratis je facturen laten herkennen

In InformerOnline worden alle geüploade inkoopfacturen automatisch herkend. Dit is geheel gratis met de Scan&Herken functie. Zelf hoef je alleen maar een pdf of foto van je factuur of bonnetje te uploaden en Scan&Herken doet de rest voor je.  Zo wordt online boekhouden dus nóg makkelijker!

Meer over Scan&Herken →

Herinneringen sturen

Herinneringen en Aanmaningen sturen

Het kan zijn dat een klant jouw online factuur niet op tijd betaalt. Het kan dan nodig zijn om een herinnering te sturen. Met InformerOnline houd je altijd inzicht in jouw debiteuren. Bovendien kun je eenvoudig actie ondernemen als het nodig is.

Gratis Starten
Bekijk alle Functies

Voordelen van online factureren

Bij InformerOnline krijg je ons online factuurprogramma standaard in je boekhoudpakket. Bovendien kun je met Boekhouden ZZP en MKB onbeperkt online factureren. Het aanschaffen van aparte facturatiesoftware is dan ook niet meer nodig. Alle onderdelen van je boekhouding regel je eenvoudig en snel met InformerOnline.

Online een factuur maken met InformerOnline heeft een aantal voordelen. We hebben er sepciaal voor jou als ZZP’er of ondernemer in het kleinbedrijf een aantal op een rijtje gezet.

Beter dan Microsoft Excel

Er zijn nog steeds ondernemers die verkoopfacturen maken in programma’s als Microsoft Word of Excel. Dit soort programma’s is erg handig, maar biedt natuurlijk niet de boekhoudfuncties die gespecialiseerde boekhoudsoftware wel heeft. De eenvoud en het gemak van online een factuur maken met InformerOnline is niet te vergelijken met de vaak complexe formules in Excel. Ook problemen met de factuurnummers zijn verleden tijd met InformerOnline. Bekijk daarom de voordelen van een boekhoudprogramma t.o.v. Microsoft Excel.

Koppel je facturatie aan handige apps

Bij InformerOnline kun je jouw klanten direct laten betalen. Je stuurt gewoon een betaal link mee in de e-mail aan je klant. Door een betaalprovider te koppelen aan je facturatieprogramma zorg je voor meer betaalgemak. Maar natuurlijk kun je jouw boekhouding aan veel meer apps koppelen. Zo is er standaard een koppeling met de Belastingdienst voor je btw-aangifte. Ook kun je gebruik maken van een automatische bankkoppeling of koppeling met je webshop. Wil je een andere applicatie koppelen aan je boekhouding? Gebruik dan de open API van InformerOnline.

Digitale facturen altijd bij de hand

InformerOnline is een cloud applicatie. Dat betekent dat je altijd en overal kunt inloggen in je administratie. Doordat je 24/7 toegang hebt tot je facturatie ben je als ondernemer een stuk flexibeler. Bovendien heb je met de InformerOnline app al je offertes en verkoopfacturen in je broekzak zitten. Zo verlies je nooit het overzicht over je verkoopfacturen.

Gebruik digitale facturen in UBL-formaat

Door gebruik te maken van UBL kun je jouw eigen boekhouding en die van ontvangende partijen een stuk efficiënter maken. Dankzij PEPPOL kunnen jouw facturen zelfs direct naar de boekhouding van de klant worden verstuurd. Op die manier weet je dat jouw UBL-factuur altijd op de juiste plaats komt. De factuur blijft immers niet hangen in een overvolle mailbox. Als bedrijven die jou een factuur sturen ook gebruik maken van UBL wordt het nog mooier. Jij kunt inkomende facturen dan een stuk sneller verwerken. Het wordt dan zelfs mogelijk om de verwerking door robots te laten uitvoeren. Dankzij dit automatisch boekhouden bespaar jij als ondernemer veel tijd.

Online factuur maken is veiliger

PEPPOL is een belangrijke stap op het gebied van veilig online factureren. Bedrijven die worden aangesloten op het netwerk worden namelijk eerst gevalideerd. Op die manier is het extra beveiligde netwerk een goed middel tegen bijvoorbeeld spookfacturen.

Ook handmatige back-ups van je facturatie zijn niet langer nodig. InformerOnline moet volgens de strenge normen van keurmerken de back-ups van jouw administratie goed regelen. Dankzij een keurmerk als Betrouwbaar Boekhouden weet jij als ZZP’er of ondernemer in het kleinbedrijf dat de veiligheid van jouw data optimaal gewaarborgd is.

Toegang voor adviseurs en accountants

Bij InformerOnline heeft jouw adviseur gratis toegang tot jouw cijfers. Met een eigen inlog krijgt de accountant toegang tot jouw verkoopfacturen. Natuurlijk is het nog handiger als je ook de rest van de administratie in InformerOnline verwerkt. Op die manier hoeft jouw adviseur op het einde alleen nog te controleren en advies te geven als je dat nodig hebt. Als ondernemer kun je tegenwoordig namelijk prima zelf de facturatie en boekhouding doen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →