Boekhoudprogramma consultant
Boekhoudprogramma consultant2018-06-13T12:35:04+00:00

Boekhouden voor consultants

Snel en eenvoudig, zonder boekhoudkennis

Als consultant ben ik vaak onderweg. Met InformerOnline kan ik overal mijn boekhouding bijhouden en zijn mijn cijfers altijd up-to-date.

Roy Wisman, Consultant

Als consultant of medewerker van een consultancy bureau geef je graag adviezen aan mensen of bedrijven. Helaas ontkom je ook als consultant niet aan de boekhouding. Het bijhouden van je eigen administratie is immers erg belangrijk. Met InformerOnline kun je overal waar je bent online je administratie bijwerken. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En als je vragen hebt kan je boekhouder of accountant gewoon gratis meekijken en jou van adviezen voorzien!

Met InformerOnline neem je ook voor jezelf de beste beslissingen.

De voordelen van online boekhouden met InformerOnline:

Voorheen gebruikten we meerdere systemen voor de boekhouding en urenregistratie. Tegenwoordig doen we alles vanuit InformerOnline. In het begin was het even wennen, maar nu gaat alles bijna vanzelf!

Lisanne de Wilde, medewerker Consultancy kantoor

Omzet jouw bedrijf ook de beste informatie verdient

InformerOnline is voor het boekhoudprogramma Boekhouden Premium houder van het Keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst, stelt dat onze software veilig en betrouwbaar is.

Boekhouden Basis

10per maand
 • Alle basisfuncties
 • max. 30 banktransacties
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Plus

15per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Premium

20 per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 2 administraties
 • 2 gebruikers

Je kunt ook kiezen voor Boekhouden Gratis. Hiermee kun je iedere maand 3 in- en verkoopfacturen en 10 bankmutaties verwerken.

Zelf je boekhouding doen hoeft niet moeilijk te zijn

Als consultant heb je net als alle ondernemers een aantal rechten en plichten. Een belangrijk voorbeeld van zo’n plicht, waar niemand aan ontkomt,  is het voeren van een degelijke administratie.

De Belastingdienst stelt bovendien een aantal eisen aan een boekhouding en dus komen veel consultancy kantoren voor de keuze te staan: de boekhouding zelf doen of uitbesteden.

Bovendien is boekhouden voor veel consultants een noodzakelijk kwaad, waar men niet veel tijd aan wilt besteden. Gelukkig biedt InformerOnline consultants en consultancy kantoren de tools om snel en efficiënt te kunnen boekhouden. Op die manier blijven de kosten laag,heb je genoeg tijd om je werk te kunnen doen en is je boekhouding toch altijd bijgewerkt. Bijkomend voordeel is dat je overal toegang hebt tot je administratie. Als consultant ben je misschien vaak onderweg, flexibiliteit in je boekhouding kan dan ook erg belangrijk zijn.

Tijdwinst door automatisering

Je wilt als consultant niet teveel tijd kwijt zijn aan een boekhouding. Daarom is het handig dat je een aantal zaken automatiseert. Een aantal tips voor het voeren voor een snelle en efficiënte administratie:

– Mail inkomende facturen direct door naar de boekhouding. Dankzij een speciaal aan jouw boekhouding gekoppeld e-mailadres komen de facturen direct in jouw boekhouding terecht.

– Stuur jouw verkoopfacturen direct vanuit InformerOnline. Op die manier wordt een factuur na verzending ook direct in de boekhouding verwerkt.

– Geef je accountant gratis toegang tot jouw administratie. Accountants en boekhouders krijgen bij InformerOnline gratis toegang tot het accountancyportal en jouw boekhouding. Op die manier kunnen zij dus snel, eenvoudig en zonder kosten meekijken met jouw boekhouding.

Wat heb je nodig?

InformerOnline werkt geheel in de cloud, dat betekent dat je op iedere pc of tablet met internettoegang met de administratie kunt werken. Aan een pc of tablet en een internetverbinding heb je dus genoeg.

Wat levert het me op?

Als je de boekhouding van InformerOnline slim inricht levert het volgende op:

 • Reken zelf eenvoudig de BTW aangifte uit.
 • Altijd inzicht in jouw cijfers (omzet etc.)
 • Makkelijk inzicht in openstaande facturen.
 • Bespaar tijd en geld door zelf je boekhouding te doen.
 • Alle in- en verkoopfacturen zijn opgeslagen volgens de eisen van de belastingdienst

Waarom InformerOnline als consultant?

InformerOnline is ideaal als boekhoudprogramma voor consultants en consultancy bedrijven. Allereerst omdat InformerOnline altijd en overal toegankelijk is en het je optimaal laat samenwerken met de accountant of boekhouder. Bovendien zorgen het handige overzicht en de gebruiksvriendelijkheid ervoor dat je ook zonder boekhoudkennis zelf je boekhouding kunt doen.

Flexibel en lage maandprijs
Met InformerOnline profiteer je van alle voordelen van online boekhouden voor slechts €10 of €20 per maand. Dit is aanzienlijk lager dan veel andere aanbieders van online boekhoudsoftware.

Gratis proefaccount voor 30 dagen
Je kunt InformerOnline altijd 30 dagen gratis uitproberen. Voor vragen of opmerkingen staat de helpdesk altijd voor je klaar. Het is zelfs mogelijk om je door een medewerker van InformerOnline door het programma te laten leiden. Op die manier heeft InformerOnline voor jou geen geheimen meer en kun je als kapper of kapsalon direct van start.

Beter dan Excel!

Veel consultants starten hun boekhouding eerst in programma’s als Microsoft Excel. Voor veel starters lijkt dit een goede oplossing omdat de kosten relatief laag zijn of de boekhouding vrij beperkt.

Waarom is InformerOnline beter dan Excel?

Als je als consultant gebruik maakt van programma’s als Excel kun je niet profiteren van de voordelen van online boekhouden. Een goed voorbeeld hiervan is UBL. UBL staat voor Universal Business Language en is eigenlijk een standaardtaal voor elektronische facturen. Bij UBL facturen wordt naast de traditionele PDF nog een extra bestandje meegestuurd waar alle informatie in staat. InformerOnline kan deze bestanden herkennen en daarmee alle informatie van de facturen voor je invullen. Dit scheelt enorm veel tijd bij het boeken van facturen.

Naast UBL zijn er nog allerlei voorbeelden van innovaties die je misloopt door het gebruik van Excel. Wat te denken van het fotograferen van bonnetjes met de smartphone met de speciale InformerOnline app.

Jouw data altijd veilig

Informer is houder van het Keurmerk Zeker-Online. Hierdoor voldoet de data opslag altijd aan de strengste veiligheidseisen. Bovendien worden automatisch back-ups gemaakt van al je data.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE