Twee nieuwe functies voor de InformerOnline app

Afgelopen week is de nieuwe versie van de smartphone-app van InformerOnline gelanceerd. De nieuwe versie kent naast de huidige functies ook nog twee nieuwe functionaliteiten die mobiel boekhouden weer een stapje dichterbij brengen. Wat met name opvalt is de verbeterde presentatie en de doorklik mogelijkheden tussen de bestaande schermen.

Direct betalen vanuit je boekhouding app

Voorheen lanceerde Informer en internetbank bunq al de functie ‘Betalen vanuit je Boekhouding’. Gebruikers van InformerOnline die bankieren bij bunq konden vanaf dat moment te betalen facturen selecteren in hun boekhouding om vervolgens op de knop ‘Betalen’ te klikken. De bunq app werd dan geactiveerd, er werd akkoord gegeven, de factuur werd betaald en de administratie werd op de achtergrond direct verwerkt. Nu is deze functie ook naar de smartphone-app gebracht. Ondernemers kunnen op de smartphone hun boekhouding openen en de betaalprocedure vanuit hier starten. Het grote voordeel is dat je de webapplicatie eigenlijk niet meer nodig hebt.

Met alle overige innovaties is het zelfs mogelijk om bijna alles te automatiseren. Stel je voor dat een factuur direct naar de boekhouding wordt gestuurd en wordt opgepikt door de boekrobots. InformerOnline heeft een robot die factuurinformatie kan herkennen en een robot die facturen ook daadwerkelijk kan boeken. Je inkoopfactuur is geboekt in je administratie zonder dat je zelfs iets hebt gedaan. Vervolgens open je de app op je smartphone en kies je de automatisch geboekte inkoopfactuur om te betalen. Nu opent je bunq app zich, bevestig je de betaling en wordt de factuur direct betaald. Je hoeft geen bedragen, IBAN-nummers en factuurnummers op te zoeken, deze worden direct overgenomen. Ander groot voordeel is dat na de betaling de hele administratie automatisch en realtime wordt bijgewerkt. En dat allemaal op je mobiel!

Facturen sturen

De eerste stap in mobiel factureren is het kunnen versturen van bestaande verkoopfacturen. Stel je voor dat je bij een klant bent en die kan jouw factuur niet meer vinden. Dan log je gewoon even in op je smartphone, selecteert de verkoopfactuur en kiest voor ‘opnieuw versturen’. De klant ontvangt direct een e-mail met de factuur. Bovendien is het nu mogelijk om conceptfacturen daadwerkelijk te versturen. Zo zou je facturen klaar kunnen zetten met de webapplicatie om ze vervolgens later met één klik mobiel te versturen. Het echt aanmaken van een factuur is helaas nog niet mogelijk, maar de eerste stappen zijn gezet.

Wil jij de nieuwe app ook uitproberen? Update dan de huidige versie in de appstore of open een proefaccount van InformerOnline.