Informer maakt de BTW- en ICP-aangifte nog makkelijker

Sinds 1 juli 2018 hebben de Belastingdienst en Informer samen de btw-aangifte gelanceerd. Met deze aangifte kunnen ondernemers met iDEAL de betaling doen. De afgelopen tijd is er bij Informer hard achter de schermen gewerkt om de ervaring voor klanten nog beter en makkelijker te maken.

Vergeten inkoopfacturen uit vorig kwartaal makkelijk toe te voegen

In de eerste instantie konden klanten, mochten ze een inkoopfactuur vergeten zijn, deze factuur pas aan het einde van het boekjaar indienen met een suppletie-aangifte. Met de vernieuwde btw-aangifte kunnen klanten in het lopende kwartaal hun inkoopfactuur nog toevoegen. Let op: dit kan alleen als de inkoopfactuur en het huidige kwartaal binnen hetzelfde boekjaar vallen.   

ICP-aangifte makkelijker te vinden

De Intracommunautaire prestaties (ICP) is een verzamelnaam voor alle producten en diensten die een bedrijf of ondernemer aan andere EU landen heeft verkocht. Deze bestonden in InformerOnline eerst apart van elkaar, maar in de nieuwe versie van de btw-aangifte worden ze naast elkaar weergegeven. Hierdoor kunnen klanten makkelijker switchen en hebben ze beter overzicht.

Overig

De stappen die klanten moeten doorlopen zijn van vijf stappen naar vier stappen gegaan. Hierdoor zijn klanten sneller klaar en is er minder onduidelijkheid in vergelijking met de eerdere vijf stappen. Dankzij de overweldigende positieve feedback op de directe betalinglink met de IDEAL is deze ongewijzigd gebleven.