Reiskosten verwerken

Het verwerken van uitgaven is in InformerOnline onzettend eenvoudig. Dat geldt ook voor reiskosten verwerken. Met InformerOnline bespaar jij een hoop kostbare tijd!

Maak een kostencategorie aan

In InformerOnline werk je met kostencategorieën. Dit zijn verschillende posten waaronder je bepaalde kosten samen hangt. Om reiskosten netjes te verwerken is het handig om een categorie “Reiskosten” aan te maken of een bestaande soortgelijke categorie te gebruiken. Onder dit kopje verwerk je dan alle zakelijke kosten die je maakt om van A naar B te komen. Zo kun je bijvoorbeeld bedragen per kilometer of je treinkaartje toevoegen.

Reiskosten verwerken onder categorie
Scan&Herken voor reiskosten

Uitgaven worden meteen herkend

Als jij een InformerOnline administratie hebt kun je standaard gebruik maken van de Scan&Herken functie. Daarmee wordt alle informatie van een factuur of bonnetje meteen herkend en ingevuld. Heb jij bijvoorbeeld een afschrift van jouw NS-business card? Dan wordt deze dus automatisch verwerkt. Zo wordt zelf boekhouden wel erg eenvoudig!

Meer over Scan&Herken →

Robots verwerken de reiskosten

Ook de boekrobots van InformeOnline kunnen jou helpen met het verwerken van reiskosten. Er zijn namelijk robots om je facturen automatisch op te halen en robots die meteen de informatie van bijvoorbeeld je tankbonnetje herkennen. Daarnaast is er een robot die al jouw UBL-facturen voor je boekt.

Op die manier heb je nóg een betrouwbare optie om jouw reiskosten te verwerken.

Meer over Robotic Accounting →

Robots verwerken je reiskosten
UBL Facturen

De Kracht van UBL

Een UBL-factuur is een factuur waarbij naast de PDF ook een .xml bestandje wordt meegestuurd. Dit bestandje bevat alle factuurinformatie en kan worden ingelezen door moderne boekhoudsoftware als InformerOnline. De HerkenRobot zet alle facturen zonder.xml om in een UBL factuur.

Meer over UBL →

Factureren met PEPPOL

Gratis registratie bij PEPPOL

Bij InformerOnline kun je je gratis registreren op het PEPPOL-netwerk. Met PEPPOL kunnen andere aangesloten bedrijven facturen rechtstreeks naar jouw boekhouding sturen. Door de verplichte verificatie en het beveiligde netwerk gaat factureren sneller en veiliger dan via e-mail.

Meer over PEPPOL →

Reiskosten vergoeden aan medewerkers

Reiskosten vergoeden aan medewerkers

Doorgaans mogen bedrijven hun medewerkers €0,19 uitbetalen per gereden kilometer in een eigen vervoersmiddel voor zakelijk belang. Dit bedrag is geheel onbelast. Het is mogelijk om meer uit te betalen per kilometer, maar dit ziet de Belastingdienst dan wel als extra loon. Of te wel, een eventuele vergoeding boven de eerste 19 cent wordt wel belast. Daarnaast  zien we andere vergoedingen die onder reiskosten kunnen vallen als parkeerkaartjes ook als extra loon.

Uiteraard kun je al dit soort reiskosten aan medewerkers ook verwerken in het online boekhoudprogramma InformerOnline!

OCR vs. UBL

Btw aangifte direct geüpdatet

Als je een inkoopfactuur verwerkt met InformerOnline wordt de btw-aangifte direct bijgewerkt. Op die manier weet je altijd of je btw moet betalen of misschien wel iets terugkrijgt van de Belastingdienst.

Gratis Testen!
Alle Functies
Bekijk alle Functies
Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →