Speciale Btw Rekening

Nooit meer betaalproblemen bij je btw-aangifte. Je spaart per dag of per week voor je aangifte!

Bunq BTW rekening
De Belastingdienst btw rekening

Sparen voor je Btw Aangifte

Je hebt een zakelijke rekening bij Bunq en gebruikt InformerOnline. Dan kun je ervoor kiezen om te sparen voor je btw aangifte. Dit noemen we de Btw Rekening. Je kunt dagelijks of wekelijks de btw die je betaalt via je zakelijke Bunq rekening over laten schrijven naar deze btw rekening. Op die manier zul je niet in betalingsproblemen komen op het moment dat je de btw aangifte moet betalen.

Volg de onderstaande stappen om de btw aangifte op de juiste manier te doen verlopen!

Stap 1: Je Btw altijd apart op een bankrekening

Na iedere bon of factuur in InformerOnline wordt direct je btw-aangifte bijgewerkt. Op die manier weet je als ondernemer altijd direct hoeveel btw je aan het einde van de periode aan de Belastingdienst moet betalen.

Omdat je van jouw klanten altijd het totale factuurbedrag (inclusief btw) op je rekening ontvangt kan het gebeuren dat je per ongeluk geld uitgeeft dat eigenlijk naar de Belastingdienst moet. Met bunq en Informer kun je jouw actuele btw-saldo iedere dag of iedere week op een aparte bankrekening laten zetten. Op die manier geef je nooit geld uit dat niet van jou is en voorkom je betaalproblemen bij je btw-aangifte.

debiteurenbeheer met informer online
Online Boekhouden en BTW aangifte

Stap 2: Stuur je Btw-aangifte naar de Belastingdienst

Door zelf je boekhouding te voeren weet je als ondernemer dus veel beter hoe de btw-aangifte in elkaar zit. Aan het einde van de periode stuur je de aangifte vervolgens met één klik naar de Belastingdienst.

Nu gratis uittesten!

Stap 3: Betaal de aangifte direct met iDEAL

Om de btw-aangifte voor ZZP’ers eenvoudiger en sneller te maken is de Belastingdienst een speciale pilot begonnen. In de nieuwe flow van de aangifte sluiten de schermen beter aan bij de wereld van een ondernemer en kun je de aangifte na afloop direct met iDEAL betalen.

Als jij je actuele btw-saldo dus altijd apart laat zetten op de speciale bunq btw-rekening, kun je de iDEAL betaling direct vanaf deze rekening doen. Op die manier heb je nooit meer betaalproblemen en is na je aangifte de online administratie direct verwerkt.

Bekijk ook de officiële pilot van de Belastingdienst →

BTW-aangifte direct betalen met iDeal!

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →