Het Ondernemingsplan van Informer: Zeker starten met je onderneming!

Het starten van een onderneming vraagt om een goede voorbereiding en een duidelijk plan. Sterker nog, heel veel startende ondernemers gaan onderuit omdat de belangrijke zaken niet op papier staan en dus niet duidelijk zijn. Wij hebben daar nu een oplossing voor! Met het Gratis Ondernemingsplan Template kun je er zeker van zijn dat je over alle belangrijke zaken hebt nagedacht. Zo kun jij zeker starten met je onderneming! Je kunt het gratis template aanvragen onderaan de pagina.

Nuttig voor jezelf én investeerders

Het schrijven van een ondernemingsplan is een essentieel onderdeel van het starten van een bedrijf. Hierin maak je namelijk allerlei belangrijke zaken duidelijk. Daardoor krijg jij meer inzicht in bijvoorbeeld je financiën of kun je je idee nóg beter uitwerken. Een ondernemingsplan geeft je zekerheid, omdat je hier altijd op terug kunt vallen.

Maar naast het feit dat het dus nuttig is voor jezelf, zullen ook potentiële investeerders en banken sneller geïnteresseerd zijn in jouw onderneming als alles netjes en duidelijk op papier staat. Zeker het financiële gedeelte is hierin belangrijk, aangezien deze investeerders dan meteen een inzicht hebben in hoeveel zij zouden moeten investeren. Daarnaast kunnen banken zien of je het financieel wel aankan om een onderneming op te richten. Maar niet alleen de financiën zijn van belang. Zeker de potentiële investeerders zijn voor je te winnen als je je plannen duidelijk en met veel enthousiasme op papier zet. Schrijf je plan dan ook op een manier die ervoor zorgt dat lezers zin krijgen om met je mee te doen!

Het template van Informer

Informer wilt starters dolgraag bijstaan en helpen in het oprichten van een onderneming. Dit proces is namelijk al lastig genoeg op zich, vandaar dat wij het ondernemingsplan template hebben besloten te schrijven. Wij denken dat jij als starter perfect bent voorbereid als je dit ondernemingsplan goed invult.

In het ondernemingsplan besteden we aandacht aan alle belangrijke aspecten. Denk hierbij aan jouw persoonlijke gegevens en motivaties en natuurlijk het idee van je bedrijf. Daarnaast wordt natuurlijk ook de markt van je bedrijf en de manier hoe je hierop moet inspelen besproken. Althans, daar moet je zelf over nadenken. 😉

Maar ook de ‘minder leuke’ dingen zoals operations, juridische zaken en, uiteraard, de financiën moeten worden ingevuld. Je kunt het template naar al je wensen aanpassen, maar wij denken dat je een perfect plan op papier hebt als je alles invult! Vul onderaan je gegevens in en het template wordt jou gratis toegestuurd!

En na het invullen van het plan?

Heb jij het ondernemingsplan ingevuld en ben je al helemaal bezig met het draaiende houden van je eigen bedrijf? Dan wordt het natuurlijk ook tijd om je administratie te gaan regelen! Bij InformerOnline kun je snel en eenvoudig online je boekhouding bijhouden. Stuur facturen in jouw huisstijl en laat robots betalingen verwerken en boeken. Bovendien regel je de btw-aangifte binnen 2 minuutjes en betaal je deze met iDEAL. Allemaal easy met het online boekhoudprogramma InformerOnline!

Vraag nu GRATIS het Ondernemingsplan Template aan!