Online Boekhouden ZZP en Eenmanszaak

Met Informer Online Boekhouden ZZP kun je eenvoudig en snel zelf je administratie bijhouden.

Gratis Testen!
Video
Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
Officiële partner PZO
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Zelf Online Boekhouden ZZP en Eenmanszaak

Bij InformerOnline snappen we heel goed dat je niet eindeloos met je ZZP administratie bezig wilt zijn. Daarom maken we het boekhouden zo snel en eenvoudig mogelijk. Je stuurt zelf je verkoopfacturen naar klanten en maakt bovendien foto’s van inkomende bonnen en facturen. Daarna laat je alles verwerken door onze robots en stuur je zelf de btw-aangifte naar de Belastingdienst. En wil je jouw adviseur vervolgens alles nog even laten controleren? Bij InformerOnline is dat geen probleem, omdat je accountant altijd gratis kan inloggen.

Bekijk alle functies →

Direct naar de prijzen →

Online boekhouden ZZP
btw aangifte ZZP met iDeal

Pilot Belastingdienst voor ZZP

De Belastingdienst wil ZZP’ers aanmoedigen om zelf de btw-aangifte te doen. Hiervoor moeten ZZP’ers wel zelf gaan boekhouden. Om de btw-aangifte voor ZZP’ers te verbeteren is in samenwerking met Stichting Zeker-OnLine een pilot gestart. De nieuwe btw-aangifte zorgt onder andere voor schermen die beter te begrijpen zijn en een directe betaling via iDEAL. Hiermee kun je als ZZP’er zelf eenvoudig en snel de btw-aangifte doen. Doe je ook mee? Je kunt er zelfs €25 mee verdienen.

Meer over de officiële Belastingdienst pilot →

Belastingdienst en Informer bij Kamer van Koophandel →

Microsoft Excel vs. Boekhoudpakket ZZP

Als ZZP’er is je boekhouding vaak niet heel groot of ingewikkeld. De beslissing om daarom zelf de boekhouding te doen is dan al snel gemaakt. Maar kies je als ZZP’er voor een boekhouding in Excel of een echt boekhoudpakket? Een ZZP Boekhoudpakket heeft diverse voordelen waarmee je veel tijd kunt besparen. Tijd die je als ZZP’er beter ergens anders aan kunt besteden.

Bekijk de voordelen van een Boekhoudpakket ZZP →

Boekhouding eenmanszaak
Scan&Herken herkent facturen OCR

Gratis je facturen laten herkennen

Met de gratis Scan&Herken functie van InformerOnline worden al jouw facturen automatisch herkend! Het proces is heel simpel. Ten eerste upload je zelf een foto of pdf van je inkoopfactuur en vervolgens wordt deze automatisch herkend. Hierdoor wordt het doen van je eigen boekhouding nóg makkelijker! Scan&Herken zit standaard in het ZZP Plus pakket!

Meer over Scan&Herken →

Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van GBNED garandeert dat jouw administratie safe is!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we online boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ZZP’ers.

Informer en de Belastingdienst →

Informer Online boekhouden

De slimme functies van InformerOnline

Check alle functies en ontdek welke voordelen een boekhoudprogramma ZZP Basis of Plus bij InformerOnline voor jou als ondernemer heeft. Van het sturen van verkoopfacturen tot de btw-aangifte. Je doet het allemaal met Informer. Hiermee wordt het doen van de boekhouding easy!

Gratis Testen!
Video
Bekijk alle Functies

Online Boekhouden ZZP Prijzen

 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers

  Gebruikers
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
ZZP Basis
12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

ZZP Plus
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Op zoek naar een adviseur?

Als je zelf de boekhouding doet kun je er altijd voor kiezen om je administratie door iemand te laten controleren. Zo’n adviseur is ook handig als je advies nodig hebt bij je financiën of andere zaken omtrent je business. Jouw adviseur of accountant kan bovendien gratis inloggen in jouw online boekhouding. Ben je nog op zoek naar een adviseur? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet…

Zoek een Informer Adviseur →

Zoek een Informer Adviseur

Voordelen van Online Boekhouden ZZP

Het bijhouden van je eigen administratie kan veel voordeel opleveren. Voordeel in gemak, tijd of geld. Om jou als ZZP’er een goed beeld te geven van deze voordelen hebben we er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bewaarplicht van de Belastingdienst

Niet alle ZZP’ers voelen zich een ondernemer. Ondanks dat verwacht de Belastingdienst meestal wel dat een ZZP’er een gedegen boekhouding voert. Daarom ben je verplicht om alle documenten van je administratie minimaal 7 jaar te bewaren. Voorheen bewaarde je alle facturen op papier en netjes gebundeld in een ordner. Met een online boekhoudprogramma kun je alle documenten netjes opslaan in de cloud. Hiermee maak je een foto van een bonnetje en stuur je facturen uit je e-mail direct door. Jouw boekhouding heeft namelijk een eigen uniek e-mailadres. Je verkoopfacturen verstuur je bovendien ook vanuit jouw boekhouding direct naar je klanten. Op die manier worden alle documenten direct netjes opgeslagen in je online boekhouding en voldoe je ook als ZZP’er altijd aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Back-ups en updates

Ten tweede zijn back-ups en updates de verantwoordelijkheid van de softwareleverancier. Een online boekhoudprogramma als InformerOnline is een SaaS (Software as a Service). Dit betekent dat je na het inloggen bij de applicatie altijd gebruik maakt van de meest recente versie. Handmatig updaten of een nieuwe licentie aanschaffen is daardoor niet meer nodig. Ook back-ups worden automatisch geregeld door InformerOnline.

Tijd besparen met Robotic Accounting

Alle functies die je kunt gebruiken om processen van je boekhouding te automatiseren worden samen robotic accounting genoemd. Hiermee kun je als ZZP’er erg veel tijd besparen. Zo is er een robot om informatie op inkoopfacturen automatisch te laten herkennen.  Daarnaast is er een robot om diezelfde facturen automatisch te verwerken. Tenslotte is er een robot die je gebruikt om alle transacties van je zakelijke bankrekening automatisch te verwerken. Je kunt zelf kiezen welke boekhoudrobots je wilt gebruiken.

Boekhouding gekoppeld met andere applicaties

Bovendien kun je jouw online boekhouding bij InformerOnline ook koppelen met andere applicaties. Daardoor kan data van het ene naar het andere systeem worden verstuurd. Zo kun je gebruik maken van een bankkoppeling, een webshopkoppeling of een eigen koppeling via de InformerOnline API.

Beter inzicht in je boekhouding

Tot slot zie je als je met je ZZP boekhouding bezig bent precies wat er allemaal in je administratie gebeurt. Hierdoor weet je precies welke facturen je verstuurt of ontvangt en welke transacties op je bankrekening verschijnen. Door als ZZP’er zelf je boekhouding te doen heb je op die manier dus veel meer inzicht dan dat je de administratie door iemand anders laat doen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →