Online Boekhouden voor ZZP en Eenmanszaak

Met het online boekhoudprogramma ZZP van InformerOnline kun jij als zelfstandig ondernemer op de meest snelle en innovatieve manier mogelijk zelf jouw boekhouding bijhouden. En dat voor de laagste prijs! Ontdek op deze pagina wat de voordelen van een online boekhoudprogramma voor jou als ZZP’er zijn.

Gratis Testen!
Alle functies
Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
Officiële partner PZO
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline
Innovatief en automatisch online boekhouden zzp

Innovatief automatisch online boekhouden ZZP

Natuurlijk snappen wij dat je als ZZP’er niet heel de tijd bezig wilt zijn met het regelen van al die *piep* cijfertjes… Vandaar dat het online boekhoudprogramma InformerOnline ervoor zorgt dat het grootste deel hiervan automatisch gaat. Van betalingen en facturen verwerken, tot herkennen en invullen van factuurinformatie; alles wordt gedaan door echte robots.

Bovendien beschikt Informer over de meest innovatieve functies, die je zelfs als ondernemer zónder boekhoudkennis helemaal kunt begrijpen. Ook alle financiële overzichten zoals de balans en de winst- en verliesrekening worden automatisch bijgewerkt. Innovatieve ZZP’ers boekhouden smart met InformerOnline!

Direct pakketten & prijzen vergelijken →
Of nog een keer alle functies checken →

Online factureren vanuit jouw ZZP boekhouding

Facturen volledig in jouw eigen huisstijl, binnen een mum van tijd opstellen en verzenden naar je klanten via het speciaal beveiligde PEPPOL-netwerk. Kortom, online factureren is eenvoudig, veilig, snel geregeld, en volledig in jouw eigen stijl. Bovendien is e-factureren vele malen duurzamer dan papieren facturen versturen. Via de koppelingen met betaalproviders is jouw factuur zo snel mogelijk betaald, en anders stuur je gewoon direct een herinnering vanuit je programma.

En de inkoopfacturen en bonnetjes? Die worden automatisch herkend en verwerkt door de robots!

Kom hier alles te weten over de voordelen van online factureren als ZZP’er →

btw aangifte ZZP met iDeal
btw aangifte ZZP met iDeal

Btw-aangifte verzenden en betalen binnen 2 minuten

De Belastingdienst moedigt online boekhouden voor ZZP’ers toe! Een onderdeel daarvan is het doen van de btw-aangifte vanuit je online boekhouding. Waar dat vroeger altijd veel tijd en moeite kostte, is die met InformerOnline binnen 2 minuten verstuurd naar de Belastingdienst en betaald met iDEAL. Daarnaast zijn jouw cijfers in de aangifte altijd up-to-date, en dat allemaal weer automatisch. Online boekhouden ZZP bespaart jou ontzettend veel tijd!

Leer hier alles over het doen van de btw-aangifte →
Belastingdienst en Informer bij Kamer van Koophandel →

Altijd en overal inzicht in je boekhouding als ZZP’er

Met online boekhouden ZZP kun jij overal waar je bent inloggen in je online administratie. Uiteraard via je laptop, maar nu ook via je telefoon! Zo maak en verstuur je onder andere facturen, registreer je je uren voor een project, en check je jouw financiële overzichten allemaal on-the-go. Daarnaast maak je foto’s van bonnetjes, die je dan naar je boekhouding kunt versturen via WhatsApp.

Altijd en overal inzicht? Check alles over mobiel boekhouden →

InformerOnline App iOs
InformerOnline App Android
Mobiel boekhouden zzp
Boekhouding eenmanszaak

Microsoft Excel vs. Boekhoudpakket ZZP

Als ZZP’er is je boekhouding vaak niet heel groot of ingewikkeld. De beslissing om daarom zelf de boekhouding te doen is dan al snel gemaakt. Maar kies je als ZZP’er voor een boekhouding in Excel of een echt boekhoudpakket? Een ZZP Boekhoudpakket heeft diverse voordelen waarmee je veel tijd kunt besparen. Tijd die je als ZZP’er beter ergens anders aan kunt besteden.

Bekijk de voordelen van een Boekhoudpakket ZZP →

Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van GBNED garandeert dat jouw administratie safe is!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we online boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ZZP’ers.

Informer en de Belastingdienst →

Informer Online boekhouden

Kosten boeken onder categorieën

Als gebruiker van InformerOnline kun je gebruik maken van allerlei handige categorieen. Dit noem je ook wel grootboekrekeningen, en je kunt deze als het ware gebruiken om je kosten aan te hangen. Mis jij een categorie? Dan maak je er zelf gewoon eentje extra aan, zo simpel is het!

Gratis Testen!
Video
Bekijk alle Functies

Online Boekhouden ZZP Prijzen

 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers

  Gebruikers
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
ZZP Basis
12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

ZZP Plus
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Op zoek naar een adviseur?

Als je zelf de boekhouding doet kun je er altijd voor kiezen om je administratie door iemand te laten controleren. Zo’n adviseur is ook handig als je advies nodig hebt bij je financiën of andere zaken omtrent je business. Jouw adviseur of accountant kan bovendien gratis inloggen in jouw online boekhouding. Ben je nog op zoek naar een adviseur? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet…

Zoek een Informer Adviseur →

Zoek een Informer Adviseur

Voordelen van Online Boekhouden ZZP

Het bijhouden van je eigen administratie kan veel voordeel opleveren. Voordeel in gemak, tijd of geld. Om jou als ZZP’er een goed beeld te geven van deze voordelen hebben we er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bewaarplicht van de Belastingdienst

Niet alle ZZP’ers voelen zich een ondernemer. Ondanks dat verwacht de Belastingdienst meestal wel dat een ZZP’er een gedegen boekhouding voert. Daarom ben je verplicht om alle documenten van je administratie minimaal 7 jaar te bewaren. Voorheen bewaarde je alle facturen op papier en netjes gebundeld in een ordner. Met een online boekhoudprogramma kun je alle documenten netjes opslaan in de cloud. Hiermee maak je een foto van een bonnetje en stuur je facturen uit je e-mail direct door. Jouw boekhouding heeft namelijk een eigen uniek e-mailadres. Je verkoopfacturen verstuur je bovendien ook vanuit jouw boekhouding direct naar je klanten. Op die manier worden alle documenten direct netjes opgeslagen in je online boekhouding en voldoe je ook als ZZP’er altijd aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Back-ups en updates

Ten tweede zijn back-ups en updates de verantwoordelijkheid van de softwareleverancier. Een online boekhoudprogramma als InformerOnline is een SaaS (Software as a Service). Dit betekent dat je na het inloggen bij de applicatie altijd gebruik maakt van de meest recente versie. Handmatig updaten of een nieuwe licentie aanschaffen is daardoor niet meer nodig. Ook back-ups worden automatisch geregeld door InformerOnline.

Tijd besparen met Robotic Accounting

Alle functies die je kunt gebruiken om processen van je boekhouding te automatiseren worden samen robotic accounting genoemd. Hiermee kun je als ZZP’er erg veel tijd besparen. Zo is er een robot om informatie op inkoopfacturen automatisch te laten herkennen.  Daarnaast is er een robot om diezelfde facturen automatisch te verwerken. Tenslotte is er een robot die je gebruikt om alle transacties van je zakelijke bankrekening automatisch te verwerken. Je kunt zelf kiezen welke boekhoudrobots je wilt gebruiken.

Boekhouding gekoppeld met andere applicaties

Bovendien kun je jouw online boekhouding bij InformerOnline ook koppelen met andere applicaties. Daardoor kan data van het ene naar het andere systeem worden verstuurd. Zo kun je gebruik maken van een bankkoppeling, een webshopkoppeling of een eigen koppeling via de InformerOnline API.

Beter inzicht in je boekhouding

Tot slot zie je als je met je ZZP boekhouding bezig bent precies wat er allemaal in je administratie gebeurt. Hierdoor weet je precies welke facturen je verstuurt of ontvangt en welke transacties op je bankrekening verschijnen. Door als ZZP’er zelf je boekhouding te doen heb je op die manier dus veel meer inzicht dan dat je de administratie door iemand anders laat doen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →