//Robotic Accounting met InformerOnline
Robotic Accounting met InformerOnline 2018-06-13T13:23:05+00:00

Automatisch Boekhouden met InformerOnline

Met automatisch boekhouden wordt het meeste van de administratie automatisch voor je gedaan. Door automatisering en Robotic Accounting kun je als ondernemer enorm veel tijd besparen en worden bovendien minder fouten gemaakt.

Met automatisch boekhouden kunnen steeds meer ondernemers zelf voor hun boekhouding zorgen.

Nu gratis uittesten!
Automatisch Boekhouden met InformerOnline

Facturen worden automatisch geboekt

Facturen worden tegenwoordig steeds vaker digitaal in het speciale UBL-formaat verstuurd. Dit type factuur wordt door een modern boekhoudprogramma als InformerOnline herkend en kan door de Informer BoekRobot zelfs automatisch voor jou geboekt worden. Het boekhoudprogramma onthoudt namelijk aan welke categorie jij eerdere facturen van dit bedrijf hebt gekoppeld. Op die manier wordt InformerOnline steeds slimmer en worden steeds meer facturen volledig automatisch verwerkt.

Nu gratis uittesten!
Facturen automatisch boekhouden
Factureer direct naar een boekhouding via PEPPOL

Direct naar de Boekhouding factureren

Het digitaal versturen van een factuur is natuurlijk veel sneller dan een papieren factuur. Maar hoe weet je als ondernemer dat de ontvanger van jouw factuur het e-mailtje niet een paar weken in zijn mailbox laat staan? Om hier zeker van te zijn kun je jouw administratie van InformerOnline gratis registreren op het PEPPOL-netwerk. Met PEPPOL kun je facturen via een speciaal beveiligd netwerk direct naar de boekhouding van aangesloten bedrijven en overheden in binnen- en buitenland sturen. De facturen verschijnen direct in UBL-formaat in de boekhouding van de ontvanger, waardoor de factuur direct (automatisch) verwerkt kan worden.

Meer over PEPPOL…

Facturen automatisch herkennen

Als je een foto maakt van een bon of factuur staat het inkoopdocument direct online in je boekhouding. Doordat er geen digitaal UBL-bestand bij zit kan Informer het document (nog) niet automatisch voor je verwerken. De Informer HerkenRobot herkent voor alle documenten zonder UBL alle factuurinformatie en maakt direct een digitaal bestand aan (€0,35 per factuur). Op die manier kan de factuur of bon zelfs na het maken van een foto automatisch in je boekhouding verwerkt worden en is volledig automatisch boekhouden écht werkelijkheid geworden.

Nu gratis uittesten!
Informer HerkenRobot
Automatisch Boekhouden met de VerzamelRobot

Facturen automatisch downloaden

Sommige (grote) bedrijven laten klanten hun facturen zelf uit hun systemen downloaden. Je moet inloggen en in een klantenportaal op zoek gaan naar de facturen, ze downloaden en vervolgens uploaden in je boekhouding. Dat moet makkelijker kunnen… Met de Informer VerzamelRobot worden facturen vanzelf gedownload en in de boekhouding geplaatst zodra ze beschikbaar zijn bij de leverancier (€0,35 per factuur). Je logt eenmalig in bij een leverancier vanuit InformerOnline en je facturen verschijnen voortaan automatisch in UBL formaat in je online administratie.

Nu gratis uittesten!

Bankadministratie automatisch verwerken

Met InformerOnline krijg je via een (realtime) bankkoppeling of upload je banktransacties razendsnel online in je boekhouding. De Informer BankRobot zal vervolgens zelf gaan kijken of hij transacties aan in- en verkoopfacturen kan koppelen. Ook kun je de robot zelf regels aanleren, waardoor de robot vervolgens het grootste deel van jouw bankadministratie automatisch kan uitvoeren.

Nu gratis uittesten!
Bankadministratie automatisch verwerken

Volledig Automatisch Boekhouden

Als je jouw business registreert op het PEPPOL-netwerk en alle Informer boekrobots gebruikt, kun je een volledig automatische boekhouding realiseren. Natuurlijk zal jouw hulp af en toe wel nodig zijn… Zo moet je de eerste factuur van een leverancier altijd nog even aan een categorie koppelen, zodat de BoekRobot het in het vervolg geheel automatisch kan doen.

Om als ondernemer toch controle en inzicht te blijven houden heeft InformerOnline diverse controlemogelijkheden. Op die manier kun je optimaal profiteren van de tijdwinst door automatisch boekhouden en robotisering, maar behoudt je altijd de controle en het overzicht van jouw online administratie.

Nu gratis uittesten!

Webinar

Neem een rondleiding door InformerOnline en ontdek alle functies. Stel bovendien direct al je vragen!

Naar de webinars!

Boekhouden voor Beginners

Check de gratis mini cursus boekhouden. Hier zul je zien dat boekhouden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Naar de gratis cursus!