Robotic Accounting

Het automatiseren van je boekhouding wordt ook wel robotic accounting genoemd. Door automatisatie kan steeds meer automatisch voor je gedaan worden. Op die manier bespaar je als ondernemer veel tijd en worden bovendien minder fouten gemaakt.

Automatisch boekhouden met robotic accounting

Met InformerOnline kun je automatisch boekhouden. Je registreert je op het PEPPOL-netwerk en gebruikt alle Informer boekrobots. Natuurlijk zal jouw hulp af en toe wel nodig zijn… Zo moet je de eerste factuur van een leverancier altijd nog even aan een kostencategorie koppelen. De volgende keer kunnen de robots het dan zelf. Op die manier leert het boekhoudpakket van jou!

Om als ondernemer toch controle en inzicht te blijven houden heeft InformerOnline diverse controlemogelijkheden. Op die manier kun je optimaal profiteren van de tijdwinst door automatisch boekhouden en robotisering, maar behoudt je altijd de controle en het overzicht van jouw online administratie.

Gratis Testen!
Alle Functies
Relaxed automatisch boekhouden

Informer winnaar Robotic Accounting Award

InformerOnline mag zich de trotse winnaar van de Robotic Accounting Contest 2018 noemen. Na uitgebreid onderzoek van GBNED kwam Informer bij de laatste twee best geteste aanbieders en werd in de finale op het ICT Accountancy Jaarcongress zelfs uitgeroepen tot winnaar. En dat met liefst 90,1% van de stemmen!

Meer over de overwinning in de Robotic Accounting Contest 2018 →

Facturen automatisch laten downloaden

Je kent het wel. Het kwartaal is afgelopen en je moet alle inkomende facturen opzoeken. Dat kan best vervelend zijn. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor! Met de Informer VerzamelRobot worden facturen in je boekhouding gezet, zodra ze beschikbaar zijn bij de leverancier. Dat scheelt jou een hoop tijd en irritatie.

Meer over de VerzamelRobot →

VerzamelRobot
Facturen automatisch boeken

Automatisch boeken van facturen

Met InformerOnline kun je digitale UBL facturen automatisch laten boeken. Het systeem onthoudt namelijk aan welke kostencategorie jij de facturen van een leverancier koppelt. Vervolgens zal de robot bij de volgende factuur het document automatisch voor je boeken. Natuurlijk kun jij achteraf alles met een speciale controlelijst nog even nagaan.

Meer over de BoekRobot →

Factuurinformatie automatisch herkennen

Maar wat als je geen UBL facturen hebt? Bijvoorbeeld omdat je een foto hebt gemaakt van een factuur met je smartphone. Dan kun je de Informer  HerkenRobot gebruiken! Deze robot herkent alle factuurinformatie voor je en zet de factuur om in UBL formaat. Op die manier kun je de factuur alsnog automatisch alten boeken.

Meer over de HerkenRobot →

Profiteer van robotic accounting
Banktransacties automatisch verwerken

Je bankadministratie razendsnel verwerkt

Met de Informer BankRobot kun je jouw banktransacties razendsnel verwerken. Zodra de transacties online staan wordt direct gezocht naar matches met een van de in- of verkoopfacturen. Je kunt ook zelf regels opstellen voor bepaalde banktransacties. Zo leert InformerOnline van jou en worden deze mutaties voortaan automatisch verwerkt.

Meer over de BankRobot →

UBL Ready

Kracht van UBL

UBL is de taal van digitale facturen. Dankzij UBL kun je een groot deel van je boekhouding automatiseren. Er zijn verschillende manieren om UBL facturen in je boekhouding te krijgen. Vervolgens kunnen de robots van InformerOnline de facturen automatisch verwerken.

Wat is UBL →

Factureren met PEPPOL

Profiteer van PEPPOL

Met PEPPOL stuur je facturen direct naar de boekhouding van de ontvanger. Andersom kunnen jouw leveranciers ook direct naar de administratie factureren. En dankzij het UBL formaat kunnen deze facturen vervolgens ook automatisch verwerkt worden.

Meer over PEPPOL →

Banktransacties BankTimeLine

Combineren voor automatisch boekhouden

Als je alle robotic accounting functies samen gebruikt, kun je echt automatisch boekhouden. Van het maken van een foto van een factuur tot de automatische verwerking van de boeking en betaling. Als ondernemer kun je op die manier erg veel tijd besparen. Bovendien worden er veel minder fouten gemaakt.

Gratis Testen!
Alle Functies
Bekijk alle Functies
Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →