Hoe schrijf ik een Ondernemingsplan?

Het schrijven van een ondernemingsplan is cruciaal als je een bedrijf start. Hierin kun je voor jezelf maar ook voor bijvoorbeeld investeerders of  banken precies duidelijk maken hoe jouw onderneming eruit gaat zien.

Ondernemingsplan is onderdeel van StartHulp

Waarom moet je een ondernemingsplan schrijven?

Waarschijnlijk heb jij de basis van je idee al helemaal in je hoofd. Je hebt een mooi product of handige service bedacht en daarmee wil jij de wereld gaan veroveren. Alleen heb je ook al gekeken naar bijvoorbeeld je concurrenten? En heb je al reacties op potentiele risico’s bedacht? Zo zijn er nog tientallen andere vragen die je jezelf kunt stellen voordat je start. Een ondernemingsplan helpt jou al deze vragen te beantwoorden.

Bovendien zorgt een bedrijfsplan ervoor dat investeerders en banken weten hoe haalbaar jouw ambities zijn. Daarnaast kun je je plan dus goed funderen. Op die manier is het voor jou als startend ondernemer een stuk eenvoudiger om investeringen en leningen te ontvangen. In principe is het plan dus de kern van jouw bedrijf.

Ondernemingsplan voorbeeld downloaden

Om jezelf heel wat moeite te besparen kun je nu gratis het voorbeeld ondernemingsplan van Informer downloaden. Zo weet jij zeker dat je over alle belangrijke aspecten in het starten van je bedrijf nadenkt. Sterker nog, als jij het ondernemingsplan hebt ingevuld kun je zo goed als zeker starten! Vul daarom snel je naam en email adres in zodat jij zo snel mogelijk kunt beginnen.

Aanvraag Ondernemingsplan Template

Administratie van je bedrijf bijhouden

Heb jij het ondernemingsplan ingevuld en ben je klaar om te starten met je onderneming? Vergeet dan niet aan de boekhouding te denken! Met online boekhoudprogramma InformerOnline kun jij gemakkelijk en veilig online facturen sturen. Daarnaast verwerken robots je kosten. En de btw aangifte? Die verstuur je binnen 2 minuten direct naar de Belastingdienst.

Gratis Testen!
Alle functies
ondernemingsplan voorbeeld downloaden bij informer
Download de printversie

Deel dit artikel!