Boekhoudprogramma Starter

Boekhoudprogramma Starter nodig? Met InformerOnline heb je als startende ondernemer ook direct je administratie onder controle. Als starter kun je zelfs een jaar lang voor de helft van de prijs boekhouden bij ons!

Gratis Testen!
Alle Functies
Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
PZO kennispartner van Informer
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Zelf Online Boekhouden voor Starters

Als startende ondernemer komt er heel wat op je af. Je probeert je business op te starten en wordt direct geconfronteerd met een aantal plichten. Zo wil de Belastingdienst bijvoorbeeld dat je een gedegen administratie bijhoudt. Gelukkig kun je met InformerOnline prima zelf je boekhouding doen. Van het versturen van je eerste verkoopfacturen tot het verwerken van je eerste kosten. En ook je eerste btw-aangifte stuur je zonder moeite in een paar klikken naar de Belastingdienst. En wil je jouw adviseur alles nog even laten controleren? Bij InformerOnline is dat geen probleem, omdat je accountant altijd gratis kan inloggen.

Bekijk alle functies →

Direct naar de prijzen →

Profiteer van de startersaanbieding van Informer
btw aangifte starters

Stuur zelf je eerste btw-aangifte!

Je eerste btw-aangifte is als starter een spannend moment. Je ziet er misschien ook wel een beetje tegen op. Maar als jij netjes al je inkomsten en kosten hebt bijgehouden in InformerOnline, is het een fluitje van een cent. Na iedere factuur die je verwerkt wordt de btw-aangifte namelijk direct bijgewerkt. Aan het einde van de periode stuur je vervolgens in een paar klikken de btw-aangifte vanuit je boekhouding naar de Belastingdienst. En het mooiste, als je moet betalen kun je dat direct doen met iDeal. Zo is de btw-aangifte voor jou als startende ondernemer geen enkel probleem.

Meer over de btw-aangifte →

Boekhoudprogramma Starter vs. Microsoft Excel

Als starter is je boekhouding vaak nog niet zo groot. Je zou dan kunnen beslissen om je administratie bij te houden in een programma als Microsoft Excel. Toch heeft echte boekhoudsoftware flink wat voordelen die jou als starter veel tijd kunt besparen. Tijd die je als starter waarschijnlijk liever ergens anders aan besteedt.

Bekijk de voordelen van een Boekhoudprogramma Starter →

Administratie starter
Vraag nu het gratis Ondernemingsplan Template aan!

Zeker starten met je onderneming!

Heb jij al je plannen al helemaal duidelijk uitgewerkt op papier? Informer kan je hierbij helpen! Met het Gratis Ondernemingsplan Template van InformerOnline ben jij helemaal perfect voorbereid op het starten van je bedrijf.

Start zeker met je onderneming en vraag nú het Ondernemingsplan Template aan!

Bekijk de voordelen van het ondernemingsplan en vraag meteen aan! →

Jouw facturen gratis herkend

Als starter zul je waarschijnlijk nog niet heel veel facturen ontvangen. Maar als jij een factuur ontvangt zorgt de gratis Scan&Herken functie van InformerOnline ervoor dat deze automatisch OCR herkend wordt. Daarvoor hoef jij alleen een foto of pdf van de factuur te uploaden. Scan&Herken zorgt er zo voor dat boekhouden nog makkelijker wordt! Je kunt met het ZZP Plus pakket gratis gebruik maken van Scan&Herken.

Meer over Scan&Herken →

Scan&Herken herkent facturen OCR
Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van GBNED garandeert dat jouw administratie safe is!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we boekhouden zo snel en eenvoudig mogelijk maken voor starters.

Informer en de Belastingdienst →

Factuur starters

Professionele presentatie

Met een online boekhoudprogramma als InformerOnline presenteer je jezelf als startend ondernemer direct professioneel naar de buitenwereld. Je offertes, verkoopfacturen en herinneringen zijn professioneel en daarmee een uitstekend visitekaartje voor je nieuwe business.

Bekijk alle Functies

Om een Boekhouden Starter administratie aan te maken moet je onze helpdesk een KVK registratie sturen van jonger dan 6 maanden. Na 12 maanden betaal je de reguliere prijs van €12 of €19 per maand.

 • 1 JAAR 50% KORTING

  1 JAAR 50% KORTING
 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers

  Gebruikers
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
ZZP Basis
Alleen voor Starters: €6 / maand
 • 1 JAAR 50% KORTING

  Normaal €12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

ZZP Plus
Alleen voor starters: €9,50 / maand
 • 1 JAAR 50% KORTING

  Normaal €19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Op zoek naar een adviseur?

Als je zelf de boekhouding doet kun je er altijd voor kiezen om je administratie door iemand te laten controleren. Zo’n adviseur is ook handig als je advies nodig hebt bij je financiën of andere zaken omtrent je business. Jouw adviseur of accountant kan gratis inloggen in jouw online boekhouding. Ben je nog op zoek naar een adviseur? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet…

Zoek een Informer Adviseur →

Zoek een Informer Adviseur

Voordelen van Online Boekhouden voor Starters

Starters kunnen hun administratie prima zelf bijhouden in een online boekhoudprogramma als InformerOnline. De boekhouding van een starter is in het begin vaak nog niet zo complex. Hierdoor is het ideaal als je als startende ondernemer direct begint in gespecialiseerde boekhoudsoftware. Bovendien heeft het gebruik van echte boekhoudsoftware een aantal grote voordelen.

Belastingdienst en de bewaarplicht

Als starter kan het best even schrikken zijn als de Belastingdienst je post begint te sturen. Je bent waarschijnlijk verplicht om een ‘gedegen’ boekhouding bij te houden en krijgt de eerste uitnodigingen voor de btw-aangifte. Waarschijnlijk ben je nog helemaal niet bezig met deze zaken. Toch is het belangrijk om als beginnend ondernemer direct vanaf het begin rekening te houden met je administratie. Zo zijn er ook een aantal regels waar je aan moet voldoen. Wist je bijvoorbeeld dat je alle documenten van je boekhouding minimaal 7 jaar moet bewaren? Dit moet volgens de bewaarplicht van de Belastingdienst. Bij InformerOnline worden alle foto’s van facturen en bonnen netjes bewaard. Als je al je documenten dus altijd direct netjes in je boekhoudprogramma zet, voldoe je dus altijd aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Back-ups en updates

Ten tweede zijn back-ups en updates de verantwoordelijkheid van ons als softwareleverancier. Wij zorgen ervoor dat je na het inloggen altijd gebruik maakt van de meest recente versie van onze boekhoudsoftware. Handmatige updates of het aanschaffen van een nieuwe licentie is dan niet langer nodig. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over back-ups.

Robotic Accounting zorgt voor tijdbesparing

Met robotic accounting laat je de boekhouding of tenminste een deel ervan uitvoeren door robots. Zo zijn er robots om inkoopfacturen automatisch te downloaden en factuurinformatie automatisch te herkennen. Maar ook het daadwerkelijk boeken van facturen en het verwerken van de bankadministratie kan door robots worden uitgevoerd. Je kunt altijd zelf bepalen welke robots je wel en niet gebruikt. Op die manier houd jij als starter de controle over je administratie en bespaar je veel tijd. Tijd die je waarschijnlijk liever aan het opstarten van je business besteed.

Koppel je boekhouding aan andere applicaties

Natuurlijk is je boekhouding niet het enige waar je als starter een slimme oplossing voor zoekt. Zo ben je misschien ook wel op zoek naar een applicatie voor een webshop, je bankzaken of het registreren van je zakelijke kilometers. Wat zou het dan handig zijn als je de data van al deze applicaties automatisch op één plek krijgt. Met InformerOnline kun je gebruik maken van een bankkoppeling, een webshopkoppeling of een eigen koppeling via de InformerOnline API. Op die manier verbind je al je slimme applicaties en komt alle data automatisch in je boekhouding terecht.

Altijd en overal inzicht in je boekhouding

Tot slot zie je als je met je starter boekhouding bezig bent precies wat er allemaal in je administratie gebeurt. Je weet precies welke facturen verstuurd worden of welke bonnen en inkoopfacturen binnenkomen. Door als starter zelf je boekhouding te doen heb je op die manier dus veel meer inzicht dan dat je de administratie door iemand anders laat doen.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →