Boekhoudprogramma voor Starters

Boekhoudprogramma Starter nodig? Met InformerOnline heb je als startende ondernemer ook direct je administratie onder controle. Als starter kun je zelfs een jaar lang voor de helft van de prijs boekhouden bij ons!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
PZO kennispartner van Informer
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Zelf boekhouden als starter, is dat moeilijk?

Nee. Het kortste, maar meest simpele antwoord. Als starter komt er ineens veel op je af, zo wilt de Belastingdienst dat je een fatsoenlijke administratie bijhoudt. En terwijl dat misschien lastig klinkt, is het eigenlijk heel simpel.

Dankzij de innovatieve functies van InformerOnline wordt boekhouden namelijk een eitje. Zo verstuur je facturen, die je opmaakt in jouw eigen huisstijl binnen een paar minuten via een speciaal beveiligd netwerk. Bovendien is de btw-aangifte ook zo geregeld. Hulp nodig? Geen probleem, robots doen een groot deel van je administratie, en jouw accountant kan altijd en overal meekijken!

Bekijk alle functies →

Direct naar de prijzen en profiteer van 1 jaar lang 50% starterskorting →

Profiteer van de startersaanbieding van Informer
btw aangifte doen als starter in informer

Stuur zelf je eerste btw-aangifte!

Je eerste btw-aangifte is als starter een spannend moment, en misschien zie je er ook wel een beetje tegen op. Maar als jij netjes al je inkomsten en uitgaven hebt bijgehouden in InformerOnline, is het een kwestie van minuten. Na iedere in- of verkoopfactuur die je verwerkt, wordt de btw-aangifte namelijk direct bijgewerkt. Aan het einde van de periode stuur je vervolgens in een paar klikken de btw-aangifte vanuit je boekhouding naar de Belastingdienst.

En het mooiste, als je moet betalen kun je dat direct doen met iDEAL! Zo is de btw-aangifte voor jou als startende ondernemer geen enkel probleem.

Meer over de btw-aangifte →

Robots doen de boekhouding voor jou

Als starter ben jij de baas over jouw boekhouding, maar alle vervelende taakjes? Die worden gedaan door speciale robots, dat noemen we ook wel robotic accounting. Zo zijn er onder meer robots om facturen te verzamelen, vervolgens informatie erop te herkennen en de factuur direct te verwerken. Daarnaast wordt het matchen van banktransacties met facturen ook geautomatiseerd. Uiteraard kun je zelf regels instellen, waardoor jij de controle houdt!

Ontdek hier alles over “robotic accounting” →

Scan&Herken herkent facturen OCR

Waarom is een boekhoudprogramma starters beter dan Excel?

Als starter is je boekhouding vaak nog niet zo groot. Je zou dan kunnen beslissen om je administratie bij te houden in een programma als Microsoft Excel. Toch heeft echte boekhoudsoftware flink wat voordelen die jou als starter veel tijd kunt besparen. Tijd die je als starter waarschijnlijk liever ergens anders aan besteedt.

Bekijk de voordelen van een Boekhoudprogramma Starter →

Administratie starter
Vraag nu het gratis Ondernemingsplan Template aan!

Zeker starten met je onderneming!

Heb jij al je plannen al helemaal duidelijk uitgewerkt op papier? Informer kan je hierbij helpen! Met het gratis ondernemingsplan template van InformerOnline ben jij perfect voorbereid op het starten van je bedrijf.

Bekijk de voordelen van een ondernemingsplan en vraag meteen aan! →

Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden van GBNED garandeert dat jouw administratie safe is!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we boekhouden zo snel en eenvoudig mogelijk maken voor starters.

Informer en de Belastingdienst →

Factuur starters

Professionele presentatie

Met een online boekhoudprogramma als InformerOnline presenteer je jezelf als startend ondernemer direct professioneel naar de buitenwereld. Je offertes, verkoopfacturen en herinneringen zijn professioneel en daarmee een uitstekend visitekaartje voor je nieuwe business.

Om een Boekhouden Starter administratie aan te maken moet je onze helpdesk een KVK registratie sturen van jonger dan 6 maanden. Na 12 maanden betaal je de reguliere prijs van €12 of €19 per maand.

 • 1 JAAR 50% KORTING

  1 JAAR 50% KORTING
 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers

  Gebruikers
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
ZZP Basis
Alleen voor Starters: €6 / maand
 • 1 JAAR 50% KORTING

  Normaal €12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

ZZP Plus
Alleen voor starters: €9,50 / maand
 • 1 JAAR 50% KORTING

  Normaal €19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers

  1
 • Extra gebruikers mogelijk

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Op zoek naar een adviseur?

Als je zelf de boekhouding doet kun je er altijd voor kiezen om je administratie door iemand te laten controleren. Zo’n adviseur is ook handig als je advies nodig hebt bij je financiën of andere zaken omtrent je business. Jouw adviseur of accountant kan gratis inloggen in jouw online boekhouding. Ben je nog op zoek naar een adviseur? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet…

Zoek een Informer Adviseur →

Zoek een Informer Adviseur

Voordelen van Online Boekhouden voor Starters

Starters kunnen hun administratie prima zelf bijhouden in een online boekhoudprogramma als InformerOnline. De boekhouding van een starter is in het begin vaak nog niet zo complex. Hierdoor is het ideaal als je als startende ondernemer direct begint in gespecialiseerde boekhoudsoftware. Bovendien heeft het gebruik van echte boekhoudsoftware een aantal grote voordelen.

Belastingdienst en de bewaarplicht

Als starter kan het best even schrikken zijn als de Belastingdienst je post begint te sturen. Je bent waarschijnlijk verplicht om een ‘gedegen’ boekhouding bij te houden en krijgt de eerste uitnodigingen voor de btw-aangifte. Waarschijnlijk ben je nog helemaal niet bezig met deze zaken. Toch is het belangrijk om als beginnend ondernemer direct vanaf het begin rekening te houden met je administratie. Zo zijn er ook een aantal regels waar je aan moet voldoen.

Wist je bijvoorbeeld dat je alle documenten van je boekhouding minimaal 7 jaar moet bewaren? Dit moet volgens de bewaarplicht van de Belastingdienst. Bij InformerOnline worden alle foto’s van facturen en bonnen netjes bewaard. Als je al je documenten dus altijd direct netjes in je boekhoudprogramma zet, voldoe je dus altijd aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Meer over de bewaarplicht →

Back-ups, updates en veiligheid

Ten tweede zijn back-ups en updates de verantwoordelijkheid van ons als softwareleverancier. Wij zorgen ervoor dat je na het inloggen altijd gebruik maakt van de meest recente versie van onze boekhoudsoftware. Handmatige updates of het aanschaffen van een nieuwe licentie is dan niet langer nodig. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over back-ups.

Bovendien is je data altijd veilig, lees hier waarom →

Koppel je boekhouding aan andere applicaties

Natuurlijk is je boekhouding niet het enige waar je als starter een slimme oplossing voor zoekt. Zo ben je misschien ook wel op zoek naar een applicatie voor een webshop, je bankzaken of het registreren van je zakelijke kilometers. Wat zou het dan handig zijn als je de data van al deze applicaties automatisch op één plek krijgt. Met InformerOnline kun je gebruik maken van een bankkoppeling, een webshopkoppeling of een eigen koppeling via de InformerOnline API. Op die manier verbind je al je slimme applicaties en komt alle data automatisch in je boekhouding terecht.

Alle koppelingen →

Altijd en overal inzicht in je boekhouding

Tot slot zie je als je met je starter boekhouding bezig bent precies wat er allemaal in je administratie gebeurt. Je weet precies welke facturen verstuurd worden of welke bonnen en inkoopfacturen binnenkomen. Door als starter zelf je boekhouding te doen heb je op die manier dus veel meer inzicht dan dat je de administratie door iemand anders laat doen. Natuurlijk is er ook een mobiele app beschikbaar, waardoor je altijd en overal je boekhouding kunt regelen.

Meer over mobiel boekhouden →

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →