Boekhoudprogramma voor Mac

Dit is de eerste blogpost van het nieuwe jaar, dus allereerst wil ik via deze weg alle ondernemers uiteraard een succesvol en een gezond 2014 toewensen. Om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag, wil ik het nieuwe jaar beginnen met jullie te vertellen over het Informer boekhoudprogramma voor Mac.

Zelf ben ik al jaren een grote liefhebber van de Mac. Dat is mede de reden waarom wij in de jaren 90 al een boekhoudprogramma voor Mac hebben ontwikkeld. Persoonlijk vind ik het een heerlijk systeem. Het werkt snel, het heeft grafisch veel aandacht gekregen en bovendien is het ook nog eens erg stabiel. Veel mensen die van Windows overstappen naar Mac, zijn dan ook blij dat ze uiteindelijk de stap hebben genomen.

De afgelopen jaren is Windows nou niet echt het meest stabiele systeem gebleken. Dit komt mede doordat Windows werkt op hardware van andere fabrikanten, terwijl bijvoorbeeld Apple zowel de hardware als de software zelf fabriceert. Daardoor is alles optimaal op elkaar afgestemd.

Groeiend marktaandeel

De meeste mensen bleven echter aan Windows plakken, omdat het systeem nu eenmaal voor hen bekend was en het ook standaard meegeleverd werd bij de computer die ze kochten. Bij Windows 8 heeft er echter een flinke metamorfose plaatsgevonden. Men moet hierdoor een nieuwe werkwijze voor Windows aanleren. Zelfs de mensen die ‘vastgeroest’ zitten aan Windows, overwegen nu om de overstap naar Mac te wagen. Als men toch een nieuwe werkwijze moet aanleren, waarom dan niet de werkwijze van het Mac besturingssysteem?

Het marktaandeel van Mac-gebruikers neemt dan ook al jaren toe. Microsoft is met Windows nog steeds de onbetwiste koning, maar het marktaandeel krimpt wel. Doordat wij al in een vroeg stadium aan een boekhoudprogramma voor Mac hebben gewerkt, heeft de eerdere generatie Mac-liefhebbers al geruime tijd een beroep kunnen doen op onze boekhoudsoftware. Om die reden en vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het pakket, zijn wij al sinds 2002 marktleider als boekhoudprogramma voor Mac.

Van Windows overstappen naar Mac

Door het toenemend aantal Mac-gebruikers, neemt uiteraard ook de vraag naar boekhoudprogramma’s die op Mac OS X draaien toe. Mensen willen van hun Windows boekhoudsoftware overstappen naar een boekhoudprogramma voor Mac of gaan voor de eerste keer op zoek naar software ter ondersteuning van het boekhouden. Ongeacht de situatie waarin je verkeert, de overstap van Windows naar Mac kan uiteraard gewoon worden gemaakt.

Ook bestaande klanten van Informer maken wel eens deze overstap. Voor hen is het helemaal makkelijk omdat de administratie probleemloos overgenomen kan worden en het boekhoudprogramma zowel onder Windows als Mac hetzelfde werkt. Zij hoeven niet omgeschoold te worden, maar kunnen gelijk weer aan de slag.

20 jaar Mac ervaring

Uiteraard is de overstap naar een nieuw besturingssysteem altijd even wennen. Je moet oude gewoontes afleren en nieuwe gewoontes aanleren. Het is een omschakeling. Ook wanneer je overstapt naar andere boekhoudsoftware moet je omschakelen. Gelukkig kan je met Informer Software vertrouwen op een partner met 20 jaar ervaring op het gebied van boekhoudsoftware en even zo lang voor de Mac. Daarbij wordt al 20 jaar aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Ook al is het even schakelen, wij proberen op een natuurlijke manier te zorgen dat je het programma zo snel mogelijk doorkrijgt.

Twijfel je over een overstap of heb je vragen over ons boekhoudprogramma voor Mac? Neemt dan gerust contact met ons op. Gaat je voorkeur toch uit naar Windows? Ook dan kan je zonder problemen gebruikmaken van Informer. De middelen zijn aanwezig, de keuze voor het besturingssysteem is aan jou.