Officieel certified

Informer is een Certified B Corp!

Sinds mei 2023 is Informer een trotse Certified B Corp, een internationale gemeenschap van bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn enorm trots op deze prestatie!
B Certified na 2 jaar - 2023

Officieel B Certified

Na uitgebreide assessments en verschillende audits in een tijdsbestek van 2 jaar zijn we in mei 2023 eindelijk officieel gecertificeerd als B Corp.

Daarmee zijn we onderdeel van een internationale community van bedrijven die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op deze manier hopen we de bewuste ondernemer een maatschappelijk verantwoorde en duurzame keuze te kunnen bieden!
Make Business a Force For Good

Even terug in de tijd

Ontdek onze Road to becoming a B Corp.

Gebeurtenis in 2015

Giving Back to the Community

In 2015 werd ons boekhoudprogramma InformerOnline gelanceerd voor heel Nederland. Toen besloten CEO Remco Frühauf en CCO Peter Potters dat zij als mensen aan de “goede kant” van de streep graag iets extra’s wilden doen voor mensen aan de “slechte kant” van de streep.

Dashboard mockup

Founders' Vision

Onze CEO, Remco Frühauf, en CCO, Peter Potters, besloten om iets extra's te doen voor mensen aan de "slechte kant" van de streep door hun expertise in boekhoudprogramma's te gebruiken.

Empowering ANBI Stichtingen

InformerOnline helpt ANBI-stichtingen in Nederland door hen gratis gebruik te laten maken van hun boekhoudprogramma, wat kostbare tijd en middelen bespaart.

Jaarlijkse extra donatie

Zo kiezen we ook jaarlijks een ANBI-stichting uit voor een extra donatie, wat bijdraagt aan het behalen van hun belangrijke missies.
Gebeurtenis in 2016

B-ing milieubewust

Om ervoor te zorgen dat onze Co2-voetafdruk beperkt blijft, werkt ons boekhoudprogramma op klimaatneutrale servers van Amazon.

Daarnaast wordt ons kantoor verwarmd door een aardwarmtepomp en proberen we zoveel mogelijk papierloos te zijn.Zo kun je zelfs als softwareleverancier je steentje bijdragen.

Gebeurtenis in 2021

B-wustmaken van onze gebruikers

Voor ons is het belangrijk dat niet alleen wij zelf, maar ook onze gebruikers begrijpen wat hun impact is, of kan zijn. Daarom lanceerden we in 2021 het Duurzaamheid widget in ons boekhoudprogramma. Hierin worden gebruikers bewust gemaakt van wat ze besparen aan Co2, water, bomen en energie door online te factureren in plaats van op papier.

Bovendien kun je als gebruiker gratis je eigen boom planten ter compensatie van je internetgebruik voor ons boekhoudprogramma. In het duurzaamheid widget kunnen gebruikers tracken hoe het gaat met de boom en de boer die de boom beheert!

Dashboard mockup
Vandaag

Alles over onze B Impact Assessment

De B Impact Assessment is het proces dat je aflegt om B Corp te worden. In deze assessment word je als bedrijf geaudit op 5 aspecten door middel van het beantwoorden van vragen.

97.3 punten behaald

Met vastberadenheid hebben we de drempel van 80 punten in de B Impact Assessment ruimschoots overschreden, als bewijs van ons serieuze streven naar positieve verandering.

Impactvolle Intenties

Onze resultaten in de B Impact Assessment tonen aan dat onze impactvolle bedrijfsmodellen oprecht gericht zijn op het bevorderen van welzijn, als een bevestiging van onze toewijding.
B-corp

De 5 Impact Areas

oor de 5 aspecten in de audit, ook wel impact areas genoemd, scoorden we deze punten. Klap uit voor meer toelichting per aspect.

Impact area 1 - Governance: 20.8 punten
Onder Governance wordt de algemene missie van het bedrijf, de betrokkenheid bij de sociale/milieu-impact, ethiek en transparantie geëvalueerd. Bovendien lieten wij door middel van de Impact Business Model “Mission Locked” zien dat we volgens onze statuten niet alleen onze gebruikelijke stakeholders, maar ook de belangen van de maatschappij, onze omgeving en het milieu in acht nemen bij het maken van beslissingen.
Impact area 2 - Workers: 28.2 punten
Workers evalueert hoe het bedrijf omgaat met financiële zekerheid, gezondheid en veiligheid, loopbaanontwikkeling en tevredenheid van zijn werknemers. Hierin scoorden wij onder andere goed wegens onze policies voor het geven van kansen aan mensen die moeilijker in de arbeidsmarkt liggen.
Impact area 3 - Community: 35.8 punten
In Community wordt bekeken hoe een bedrijf omgaat met de communities waarin zij opereert. Een belangrijk onderdeel in dit aspect is liefdadigheid op het gebied van stichtingen. Doordat wij al sinds dag en dauw ons pakket gratis weggeven aan ANBI-stichtingen, zijn wij bestempeld als Designed to Give. Ook dit is een Impact Business Model.
Impact area 4 - Environment: 6.4 punten
Binnen het aspect Environment kijkt men naar de impact die een bedrijf heeft op het milieu. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere de manier waarop wordt omgegaan met energie, water en het recyclen van materialen.
Impact area 5 - Customers: 6.0 punten
Onder Customers is vooral het ethisch verantwoorde aspect belangrijk. Hoe gaat men om met data en privacy van klanten? Doet een bedrijf iets extra voor klanten die dat misschien nodig hebben? Ook hier scoorden wij op een Impact Business Model, in dit geval Support for Purpose Driven Enterprises, ook weer wegens de donatie van ons boekhoudprogramma aan ANBI-stichtingen.

Altijd een perfecte boekhouding met InformerOnline

Probeer het gratis