Boekhoudprogramma
Boekhoudprogramma2017-07-12T13:27:23+00:00

Snel en eenvoudig online boekhouden

Doe alles zelf met een online boekhoudprogramma! Van het versturen van je verkoopfacturen tot het zelf insturen van de BTW aangifte.

Ervaar het zelf 30 dagen gratis
boekhoudprogramma met app

 

Slim Boekhoudprogramma

InformerOnline is online boekhoudsoftware voor ZZP’ers en ondernemers in het kleinbedrijf. De boekhouding bestaat uit 4 overzichtelijke stappen, waardoor je altijd netjes kunt werken. Bekijk in de video de voordelen van online boekhouden met InformerOnline.

Stap 1: Professioneel factureren

Stuur je klanten een professionele factuur, compleet in jouw huisstijl. Het maken van een factuur duurt slechts een aantal muisklikken.

Jouw verkoopfacturen worden als PDF en UBL bestandje bijgevoegd bij de email, die direct vanuit InformerOnline wordt verstuurd. Natuurlijk met een QR-code en gekoppelde betaalprovider. Je wilt immers dat je klanten het optimale betaalgemak ervaren en jouw facturen sneller betalen.

Meer over Factureren
boekhoudprogramma met facturatie

Stap 2: Verwerk je inkoopfacturen

Je stuurt al je inkoopfacturen en bonnetjes direct naar de boekhouding met de smartphone of het speciale e-mailadres dat gekoppeld is aan jouw boekhouding. Vervolgens geef je per factuur aan bij welke kostencategorie hij hoort. Zo zal het je niet verbazen dat de energierekening bij de categorie Energie en water hoort.

En als je vervolgens steevast een UBL factuur naar de boekhouding mailt, dan zal de BoekRobot de factuur voortaan automatisch voor je boeken. De BoekRobot heeft namelijk gezien op welke categorie jij hem de eerste keer hebt geboekt. InformerOnline leert namelijk van jou! Op die manier bespaar je als ondernemer met InformerOnline gemiddeld zo’n 15 uur per maand.

Meer over Uitgaven verwerken

Stap 3: Je Bankadministratie!

Als alle in- en verkoopfacturen netjes in het boekhoudprogramma staan, moet de bankadministratie worden verwerkt. De BankRobot van InformerOnline zal kijken of hij facturen kan koppelen aan de transacties op de elektronische bankafschriften. En de transacties waar geen facturen van zijn, zoals privé-opnames en overschrijvingen naar een spaarrekening? Daarvoor maak je speciale regels aan die de BankRobot ook automatisch kan uitvoeren. Op die manier kun je de hele bankadministratie razendsnel laten bijwerken.

Meer over Betalingen verwerken
boekhoudprogramma met bunq

Stap 4: Controle en BTW aangifte

InformerOnline rekent bij iedere in- en verkoopfactuur direct de BTW voor je uit. Maar dat niet alleen, hij zet de BTW ook direct op de juiste plaats in de BTW aangifte. Op die manier kun je op het moment dat je al je facturen hebt verwerkt eigenlijk direct de BTW aangifte versturen naar de Belastingdienst, gewoon vanuit InformerOnline.

Heb je toch liever dat een accountant of boekhouder de administratie nog even controleert? Dan kan dat natuurlijk altijd! De accountant of boekhouder heeft namelijk altijd gratis toegang tot jouw boekhouding.

Net als de BTW aangifte werkt InformerOnline bij iedere boeking ook alle andere overzichten direct bij. Zo heb je altijd de meest actuele balans of Winst- en verliesrekening.

Meer over de BTW aangifte

Webinars

Wil je een live-webinar zien of een webinar over een specifiek onderwerp, bekijk dan snel ons aanbod.

Bekijk het aanbod

Boekhouden voor Beginners

Wil je wat meer informatie over boekhouden in het algemeen? Ga dan naar onze gratis mini-cursus. Daar ontdek je dat boekhouden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Direct kijken

Alle voordelen van een online boekhoudprogramma

Nu je een beetje weet hoe je online kunt boekhouden met InformerOnline, kunnen we het hebben over de algemene voordelen van een online boekhoudpakket. Een aantal ZZP’ers en ondernemers in het kleinbedrijf gebruiken nu een offline boekhoudprogramma en hebben moeite met een maandprijs ten opzichte van een eenmalige aanschaf voor hun software. Doordat in online software sneller innovaties worden doorgevoerd verdient de investering zich eigenlijk altijd weer terug.

Overal op de wereld inloggen

Een groot voordeel van een boekhoudprogramma in de cloud is dat je op ieder moment en op iedere locatie kunt inloggen in je administratie. Dit vergroot de flexibiliteit enorm omdat je in principe in ieder ‘verloren’ uurtje je administratie even kunt bijwerken. En als jij je tijd beter kunt benutten, houd je aan het eind van de dag ook meer tijd over voor andere (leukere) dingen.

Geen installatie en handmatige updates nodig

InformerOnline is Software as a Service (SaaS). Dit houdt in dat het onderhoud en updates inbegrepen zijn in de abonnementsprijs. Je bent als ondernemer dus niet meer zelf verantwoordelijk voor programma-updates. Iedere keer dat je inlogt in InformerOnline, maak je direct gebruik van de meest recente versie.

Doordat je het boekhoudprogramma via de cloud benadert is het ook niet nodig om software op het device zelf te installeren. Je kunt dus altijd direct van start!

Online boekhoudprogramma is veiliger

Sommige ondernemers zijn een beetje huiverig als het gaat om boekhouden in de cloud. Het idee dat alle data van de administratie op externe servers staat opgeslagen geeft hen een onveilig gevoel. Toch is de data met online boekhouden over het algemeen beter beveiligd dan de meeste offline oplossingen. Als je gebruik maakt van een offline oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor de back-ups van je administratie. Bij een incident op jouw werkplek, bijvoorbeeld bij een brand, is de kans groter dat de boekhouding verloren gaat. Veel ondernemers bewaren de harde schijf namelijk op in dezelfde ruimte als de pc. En als de administratie verloren gaat, voldoe je niet meer aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. En dat kan voor grote problemen zorgen.

InformerOnline is houder van het Keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst, laat zien welke online boekhoudprogramma’s veilig en betrouwbaar zijn. Het keurmerk bestaat uit ruim 280 normen op het gebied van werking, veiligheid en privacy. Zo worden bijvoorbeeld zeer regelmatig back-ups gemaakt die worden opgeslagen bij gecertificeerde partners. Op die manier weet je dus altijd dat de veiligheid van jouw boekhouding optimaal gewaarborgd is.

Koppeling met de Belastingdienst en de KvK

Het boekhoudprogramma van InformerOnline heeft een directe (beveiligde) koppeling met de Belastingdienst. Op die manier kun je als ondernemer zelf de BTW aangifte direct naar de Belastingdienst sturen. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij de Belastingdienst en alle posten over te typen. Met een directe koppeling gaat het indienen van de BTW aangifte niet alleen sneller, het verkleint ook de kans op fouten enorm.

InformerOnline heeft ook een directe koppeling met de database van de Kamer van Koophandel. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe klant of leverancier toevoegen, dan kun je alle NAW-gegevens direct uit de database ophalen. Dat scheelt je als ondernemer erg veel tijd.

Naast de koppelingen met de Belastingdienst en de KvK zijn er nog veel meer koppelingen binnen InformerOnline. Zo kun je bijvoorbeeld koppelen met een betaalprovider, incassobureau, salarisadministratie of factuur herkenningssoftware.

Kies het pakket dat het best bij jou past

Boekhouden Gratis

0
 • 3 verkoopfacturen
 • 3 inkoopfacturen
 • max. 10 banktransacties
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Basis

10per maand
 • Alle basisfuncties
 • max. 30 banktransacties
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Plus

15per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Premium

20 per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 2 administraties
 • 2 gebruikers
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE