InformerOnline: Snel en eenvoudig online boekhoudprogramma

Ben jij ondernemer en op wil jij snel en eenvoudig je administratie bijhouden? Dan zit je hier goed! Met het online boekhoudprogramma InformerOnline is het bijhouden van je boekhouding zo simpel dat het bijna leuk wordt!

 • Snel je boekhouding bijwerken met behulp van robots.

 • Veilig online facturen versturen in jouw huisstijl

 • Btw aangifte met 1 klik naar de Belastingdienst.

 • Altijd en overal inzicht in je financiën.

Gratis Testen!
Alle functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Online boekhoudprogramma voor alle ondernemers

Met InformerOnline kun je als ondernemer snel en eenvoudig een online boekhouding inrichten. Het maakt hierbij helemaal niet uit welk type ondernemer je bent. Ben je misschien een starter of een ZZP’er? Of werk je in het MKB? Ook accountants en stichtingen kunnen aan de slag met het slimme online boekhoudprogramma van Informer.

Boekhoudprogramma ZZP

Je eigen boekhouding helemaal op orde hebben als ZZP’er of Eenmanszaak? Met ons online boekhoudprogramma stuur je de BTW aangifte zo naar de Belastingdienst. Je kunt iDEAL gebruiken om je aangifte te betalen!

Boekhoudprogramma ZZP’ers →

Boekhoudprogramma Starters

Als startende ondernemer heb je het vaak erg druk. Zorg daarom dat je de administratie direct slim en efficiënt inricht. Ons online boekhoudprogramma kun je als starter een jaar lang voor de helft van de prijs gebruiken.

Boekhoudprogramma Starters →

Boekhoudprogramma MKB

Je werkt vaak samen met een team in een kleinbedrijf. De taken zijn hierbij vaak gescheiden. In online boekhoudprogramma InformerOnline kun je samen met meerdere collega’s tegelijk werken aan je administratie.

Boekhoudprogramma MKB →

Ons Online Boekhoudprogramma in 2 minuten

Je kunt veel kosten en veel tijd besparen door ons online boekhoudprogramma te gebruiken. InformerOnline is dan ook ontwikkeld als een slim, zelf-lerend online boekhoudprogramma. Jouw boekhouding is altijd helemaal up-to-date met de handige tools & functies die je kunt gebruiken!

Wil jij graag weten wat de voordelen van een online boekhoudprogramma zijn? Bekijk dan in slechts 2 minuten hoe InformerOnline jou een heleboel tijd en kosten kan besparen!

Gratis Testen!
Alle functies

Voor iedere business een online boekhoudprogramma

InformerOnline is geschikt voor ieder type ondernemer. Van horeca tot bouw. En van ICT’er tot kapster. Elke ondernemer kan profiteren van de voordelen van ons online boekhoudprogramma.

4 simpele stappen in het online boekhoudprogramma

Je kunt als ondernemer prima zelf je boekhouding doen via de cloud. Hiervoor volg je een aantal stappen met handige tools. Aan het einde van de periode kun je zo helemaal zelfstandig je btw-aangifte naar de Belastingdienst sturen. Hoe zit het met je accountant? Die kan gewoon op afstand inloggen voor advies of controles.

Stap 1: Professioneel Factureren

Stuur je klanten een professionele online factuur in jouw eigen huisstijl. Het maken van een factuur duurt slechts een minuutje.

Jouw verkoopfacturen worden als PDF en UBL bestandje bijgevoegd bij de email die je direct vanuit InformerOnline verstuurt. Natuurlijk met een QR-code en gekoppelde betaalprovider. Je wilt immers dat je klanten het optimale betaalgemak ervaren en jouw facturen zo snel mogelijk betalen.

Meer over online factureren →

Factureren in je online boekhoudprogramma
Verwerk inkoopfacturen via WhatsApp

Stap 2: Verwerk je inkoopfacturen

Je stuurt al je inkoopfacturen en bonnetjes direct naar het boekhoudprogramma via WhatsApp of het speciale e-mailadres dat gekoppeld is aan jouw boekhouding. Deze herkent Scan&Herken gratis en automatisch OCR. Hierna geef je per factuur aan bij welke kostencategorie hij hoort. Zo zal het je niet verbazen dat de energierekening bij de categorie Energie en water hoort.

De BoekRobot leert van de manier waarop jij facturen uploadt en zal ze voortaan automatisch voor je boeken. Deze slimme robot heeft namelijk gezien op welke categorie jij hem de eerste keer hebt geboekt. InformerOnline leert dus van jou! Op die manier bespaar je als ondernemer met InformerOnline gemiddeld zo’n 15 uur per maand.

Meer over uitgaven verwerken →

Stap 3: Je Bankadministratie!

Als alle in- en verkoopfacturen netjes in het boekhoudprogramma staan moet je de bankadministratie verwerken. De BankRobot van InformerOnline kijkt of hij facturen kan koppelen aan de transacties op de elektronische bankafschriften. En de transacties waar geen facturen van zijn? Zoals privé-opnames en overschrijvingen naar een spaarrekening? Daarvoor maak je speciale regels aan die de BankRobot ook automatisch kan uitvoeren. Op die manier kun je de hele bankadministratie razendsnel laten bijwerken.

Meer over betalingen verwerken →

Betalingen boekhouding programma
Btw aangifte ook zo verstuurd

Stap 4: Controle en btw Aangifte

InformerOnline rekent bij iedere in- en verkoopfactuur direct de btw voor je uit. Bovendien zet het programma de btw ook direct op de juiste plaats in de btw aangifte. Op die manier kun je op het moment dat je al je facturen hebt verwerkt eigenlijk direct de aangifte versturen naar de Belastingdienst. En dat gewoon vanuit het online boekhoudprogramma.

Heb je toch liever dat een accountant of boekhouder de administratie nog even controleert? Dan kan dat natuurlijk altijd! De accountant of boekhouder heeft namelijk altijd gratis toegang tot jouw boekhouding.

Meer over btw-aangifte →

Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Betrouwbaar Boekhouden Keurmerk

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Ons online boekhoudprogramma beschikt over het Keurmerk Betrouwbaar boekhouden. Dit laat zien dat je met InformerOnline veilig kunt boekhouden.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

We willen als ontwikkelpartner van de Belastingdienst met ons boekhoudprogramma boekhouden eenvoudiger maken voor ondernemers.

Informer en de Belastingdienst →

Alle voordelen van een online boekhoudprogramma

Je weet inmiddels een beetje hoe je kunt online boekhouden met InformerOnline. Daarom kunnen we het nu hebben over de algemene voordelen van een online boekhoudprogramma. Veel ZZP’ers en ondernemers in het MKB gebruiken nog offline software. Bovendien hebben ze moeite met de maandelijkse prijs van een online programma ten opzichte van de eenmalige prijs voor hun offline pakket. Alleen doordat in online software sneller innovaties worden doorgevoerd verdient de investering zich eigenlijk altijd weer terug.

Overal op de wereld inloggen

Een groot voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je op ieder moment en op iedere locatie kunt inloggen in je administratie. Dit vergroot de flexibiliteit enorm omdat je in principe in ieder ‘verloren’ uurtje je administratie even kunt bijwerken. En maak je goed gebruik van de slimme functies? Dan houd je ook nog eens wat extra tijd over uiteindelijk.

Geen installatie en handmatige updates nodig

InformerOnline is Software as a Service (SaaS). Dit houdt in dat het onderhoud en updates inbegrepen zijn in de abonnementsprijs. Je bent als ondernemer daarmee dus niet meer zelf verantwoordelijk voor programma-updates. Iedere keer dat je inlogt in InformerOnline maak je direct gebruik van de meest recente versie.

Doordat je eigenlijk gewoon online inlogt hoef je ook niets meer op je laptop of computer te installeren. Hierdoor kun je altijd direct van start!

Online boekhoudprogramma is veiliger

Sommige ondernemers zijn een beetje huiverig als het gaat om boekhouden in de cloud. Het idee dat alle data van de administratie op externe servers staat opgeslagen geeft hen een onveilig gevoel. Toch is de data met online boekhouden over het algemeen beter beveiligd dan de meeste offline oplossingen. Als je gebruik maakt van een offline oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor de back-ups van je administratie. De kans dat je alles kwijt raakt door bijvoorbeeld een incident op kantoor is dan groter. Veel ondernemers bewaren de harde schijf namelijk op in dezelfde ruimte als de pc. En als de administratie verloren gaat voldoe je niet meer aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Dat kan voor grote problemen zorgen.

InformerOnline is houder van onder meer het Keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst. Het laat zien welke online boekhoudprogramma’s veilig en betrouwbaar zijn. Bovendien bestaat het keurmerk uit ruim 280 normen op het gebied van werking, veiligheid en privacy. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer regelmatig back-ups die worden opgeslagen bij gecertificeerde partners. Op die manier weet je dus altijd dat de veiligheid van jouw boekhouding optimaal gewaarborgd is. Bovendien garandeert InformerOnline ook op andere manier jouw veiligheid.

Koppeling met de Belastingdienst en de KvK

Het boekhoudprogramma van InformerOnline heeft een directe (beveiligde) koppeling met de Belastingdienst. Op die manier kun je als ondernemer zelf de btw aangifte direct naar de Belastingdienst sturen. Je hoeft hierdoor niet meer in te loggen bij de Belastingdienst en alle posten over te typen. Met een directe koppeling gaat het indienen van de btw aangifte sneller en verkleint het de kans op fouten enorm.

InformerOnline heeft ook een directe koppeling met de database van de Kamer van Koophandel. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe klant of leverancier toevoegen? Dan kun je alle NAW-gegevens direct uit de database ophalen. Dat scheelt je als ondernemer erg veel tijd.

Tenslotte zijn er naast de koppelingen met de Belastingdienst en de KvK nog veel meer koppelingen binnen InformerOnline. Zo kun je bijvoorbeeld koppelen met een betaalprovider, incassobureau, salarisadministratie of factuur herkenningssoftware.

Kies het online boekhoudpakket dat het best bij jou past

Jouw onderneming is in beweging en dus ook jouw behoefte naar functionaliteit. Verandert jouw behoefte of situatie? Dan kun je natuurlijk altijd wisselen tussen de online boekhoudpakketten. Zo geregeld! Uiteraard zijn wij bij Informer ook continu nieuwe ideeën aan het uitwerken om het online boekhouden voor jou nóg eenvoudiger te maken!

 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers**

  Gebruikers**
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
 • Flexibel rekeningschema

  Flexibel rekeningschema
 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

  Upload naar IB mogelijk (AWA)
ZZP Basis
12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

  €5,-
 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

ZZP Plus
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

ZZP Extra
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

MKB Basis
29 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  2
 • Gebruikers**

  2+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

MKB Plus
39 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  3
 • Gebruikers**

  3+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →