Hoe veilig is mijn data in InformerOnline?

Online boekhouden klinkt misschien niet altijd even safe. Maar dankzij onder andere veiligheidskeurmerken en het meest uitgebreide SSL certificaat mogelijk hoef jij je geen zorgen te maken en is jouw data altijd veilig!

Waar staat mijn data?

Tijdens het online boekhouden is er heel wat data die je moet bewaren. De Belastingdienst wilt immers dat je zeven jaar lang je gehele administratie bewaart. Deze data slaan wij voor jou op in onze drie front-end servers (drie verschillende locaties). Deze servers van AWS (Amazon Web Services) staan in de omgeving van Frankfürt, Duitsland. Dit is dus binnen de EU zone, waardoor je data weer een stukje veiliger is.

Deze servers worden allemaal beschermd door zogenaamde ‘Web Application Firewalls‘. Hiermee zorgen wij er voor dat de servers niet snel kunnen worden getroffen door aanvallen.

Data servers in Frankfürt
Veilige connectie met ssl certificaat

Jouw data is veilig

Als jij met InformerOnline werkt, is al je data gecodeerd. Dit betekent dat niemand er zomaar bij kan. Daarnaast beschikt InformerOnline over het meest uitgebreide SSL-certificaat beschikbaar. Een SSL-certificaat is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat informatie tussen de webserver en internetbrowser geheim blijft.

Oftewel, al je data en wachtwoorden zijn veilig!

Backups en authenticatie opties

Bovendien worden er constant realtime backups gemaakt van de gehele database. Dankzij het slimme backup regime merk je als gebruiker niks van wijzigingen of updates. Dit noemen we ook wel ‘fail over’. Verder is het ook voor ons niet mogelijk om zomaar bij jouw data te kunnen. Daarvoor is uitdrukkelijke toestemming nodig bij een helpdesk-call.

Voor een nog betere beveiliging kan de 2FA-inlog (twee-staps-authenticatie) verplicht worden ingesteld voor alle gebruikers binnen jouw account’. (Je hebt gebruikers en minimaal één daarvan is ingesteld als Beheerder. Die beheerder kan voor alle overige gebruikers instellen dat 2FA verplicht is.

Ontdek hier meer over 2FA instellen voor gebruikers →

Google Authenticator en InformerOnline
Betrouwbaar Boekhouden en Trusted Cloud voor safety

Veiligheidsgarantie dankzij keurmerken

InformerOnline beschikt over verschillende prestigieuze veiligheidskeurmerken. Betrouwbaar Boekhouden in Nederland en Trusted Cloud in Duitsland. Niet iedereen krijgt deze keurmerken zomaar. Hiervoor moet je namelijk voldoen aan bijna driehonderd eisen, ook wel het ‘normenkader’ genoemd. Om up-to-date te blijven met deze normen worden er een jaarlijkse audit verricht door een onafhankelijke auditor. Deze bepaalt of we nog steeds voldoen aan alle strenge eisen.

Ook wordt er periodiek een ‘penetratie-tests’ uitgevoerd. Dat betekent dat er een externe ‘ethical hacker’ gaat proberen om in onze servers te komen, en test alle nieuwe manieren van hacken op onze systemen uit.

Veilig factureren met PEPPOL

Bij InformerOnline kun je je als klant gratis registreren bij PEPPOL. Op die manier verstuur jij al jouw digitale facturen op een veilige manier via het PEPPOL-netwerk. Zo weet jij zeker dat jouw facturen aankomen. Daarnaast gaat het verwerken van facturen een stuk sneller dan normaal. Om gebruik te maken van het PEPPOL-netwerk moet je voldoen aan het wettelijke validatieproces. Dit zorgt ervoor dat alleen gevalideerde en vertrouwde bedrijven facturen kunnen versturen via het beveiligde PEPPOL-netwerk.

Meer over PEPPOL →

Veilig factureren met PEPPOL

Video

Geen tijd om te lezen? Bekijk dan onze video met alle informatie van deze pagina in vogelvlucht. Zo komen alle certificeringen langs en worden alle termen en begrippen uitgelegd. Dus waar wacht je nog op?

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →