Rabobank en je online boekhouding

Heb je een zakelijke rekening bij Rabobank? Zorg er dan voor dat al je zakelijke transacties in je boekhouding verschijnen.

Al je zakelijke Rabobank transacties online

Het is in InformerOnline erg simpel om al je zakelijke Rabobank transacties te verwerken. Daar hoef je alleen maar je mutaties te downloaden en online te zetten. Dit wordt meteen verwerkt door het programma. Hierdoor bespaar jij als ondernemer een hele hoop kostbare tijd en ziet je administratie er ook netjes uit.

ABN Amro boekhouden

Een timeline met jouw Rabobank transacties

De betalingen die je doet met jouw gekoppelde Rabobank rekening worden verwerkt in ons online boekhoudprogramma. Transacties die je via je bank hebt gedaan zet het programma netjes in de Informer BankTimeLine.

Meer over de BankTimeLine →

Rabobank transacties timeline

Jouw bankmutaties worden automatisch verwerkt

De BankRobot in ons boekhoudprogramma gaat zelf op zoek naar matches tussen transacties van je Rabobank rekening en je in- en verkoopfacturen. Ook kunnen er nieuwe opdrachten aangeleerd worden aan de BankRobot. Die verwerkt hij dan ook voortaan.

Meer over de Informer BankRobot →

informer bankrobot

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Heb jij een rekening bij Rabobank en wil jij profiteren van de voordelen van online boekhouden? Check dan nu het filmpje en leer hoe simpel het is om online facturen in te boeken of hoe de BankRobot jouw Rabobank transacties zelf download en verwerkt. Daarnaast is het in InformerOnline ook ongelofelijk eenvoudig om in een paar klikken je btw aangifte te versturen of betalingen via iDEAL te verwerken.

Start gratis!

Waarom een zakelijke rekening?

Het betalen van facturen van leveranciers en geld ontvangen van verstuurde facturen zijn dingen die onderdeel van de boekhouding zijn. Dit geldt niet voor privé-aankopen. Dat is de reden dat een zakelijke rekening openen aanbevolen is. Je scheidt namelijk niet alleen je privé van zaken. Ook is het een stuk professioneler dan alleen een privérekening hebben. Bekijk ook meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden voor mijn mutaties?

Bij Rabobank kun je uit een heleboel verschillende bestanden kiezen bij het downloaden van de mutaties. Wij adviseren om het .CAMT053 bestand te kiezen. Dit bestandstype is namelijk het nieuwst, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan andere bestandstypes. Bekijk snel hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij Rabobank.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met Rabobank?

InformerOnline wil automatisch koppelingen met alle Nederlandse banken realiseren en heeft daarom contact met nagenoeg alle banken. Het is alleen zo dat de meeste banken niet genoeg capaciteit hebben om zo’n technische koppeling op te zetten. Bovendien zijn de huidige bankkoppelingen wat oud aan het worden en zijn de banken verplicht een nieuwe zogenaamde PSD2-koppeling online te hebben. Bankier jij bij Rabobank en zou je graag een automatische koppeling met InformerOnline zien? Meldt dit aan uw bank. Zo maken we boekhouden samen makkelijker.