Rabobank zakelijk en je online boekhouding
Rabobank zakelijk en je online boekhouding2017-12-04T09:52:36+00:00

De banktransacties van je zakelijke Rabobank rekening in je boekhouding

Maak je gebruik van Rabobank Internetbankieren? Zorg er dan ook voor dat al je zakelijke transacties in je boekhouding staan.

Rabobank in je boekhouding

Download de transacties bij de bank en zet ze online

Ga naar de website van je zakelijke  Rabobank rekening, log in en download je bankmutaties. Vervolgens kun je de mutaties eenvoudig importeren bij InformerOnline. Al de transacties zullen nu netjes worden weergegeven in de Informer BankTimeline. Hier kun je de transacties vervolgens snel en eenvoudig verwerken.

informer banktimeline

Automatische verwerking van je bankmutaties

Laat de Informer BankRobot automatisch zoeken naar matches tussen betalingen en in- of verkoopfacturen. Of leer de BankRobot nieuwe opdrachten zodat hij ook deze automatisch voor je zal verwerken.

informer bankrobot

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Bekijk hier hoe je gebruik kunt maken van een snelle en efficiënte boekhouding met InformerOnline. Van het sturen van verkoopfacturen tot de BTW aangifte.

Start gratis!

Waarom moet ik een zakelijke rekening gebruiken?

Als ondernemer heb je veel te maken met betalingen, je betaald zelf de bonnen en facturen van je leveranciers en worden je verkoopfacturen door je klanten betaald. Deze betalingen maken allemaal onderdeel uit van de boekhouding. Jouw privétransacties maken GEEN deel uit van je administratie. Om een duidelijk onderscheidt te maken tussen je privé transacties en je zakelijke transactie’s is het belangrijk dat je een zakelijke bankrekening opent. Daarnaast staat een zakelijke bankrekening een stuk professioneler dan een privé-rekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden bij mijn bank?

Over het algemeen heb je bij het downloaden van je bankmutaties de keuze uit twee verschillende formaten, een .MT940 en een .CAMT053 bestand. Als je de keuze hebt uit deze twee bestanden is het aan te raden om te kiezen voor het .CAMT053 bestand. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand. Bekijk snel hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij je zakelijke Rabobank rekening.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met de Rabobank?

InformerOnline wil automatisch koppelingen met alle Nederlandse banken realiseren en heeft daarom contact met nagenoeg alle banken. Probleem is dat de banken vaak niet voldoende capaciteit beschikbaar hebben om de koppelingen technisch werkend te krijgen. Daarnaast is de huidige generatie bankkoppelingen vrij gedateerd en zijn de banken verplicht om medio 2018 een nieuwe zogenaamde PTSD-koppeling online te hebben. Heb jij een zakelijke rekening bij de Rabobank en zou je graag een automatische koppeling met InformerOnline zien, laat dit dan weten aan jouw bank.