, PersberichtenSamenwerking Informer boekhoudsoftware en Payt

Samenwerking Informer boekhoudsoftware en Payt

Informer Software en Payt online incasso hebben hun krachten gebundeld voor een intensieve samenwerking. Als onderdeel van het InformerOnline boekhoudprogramma, hebben zij een debiteurenbeheer dashboard ontwikkeld dat ondernemers helpt hun facturen sneller betaald te krijgen. Facturen worden met het dashboard sneller omgezet in geld, wat de cashflow van ondernemers ten goede komt.

Onbetaalde facturen groot probleem

Volgens de Atradius Betalingsbarometer van 2014, ziet 1 op de 3 ondernemers in West-Europa het innen van onbetaalde facturen als één van de grootste uitdagingen. De bijgeleverde cijfers liegen er niet om. Van de totale factuurwaarde van B2B-verkopen in Nederland, wordt gemiddeld 32,7% te laat betaald. 36,6% van de totale factuurwaarde staat langer uit dan 31 dagen en 7% langer dan 60 dagen. Van de openstaande facturen ouder dan 90 dagen, wordt zelfs 55% helemaal niet meer betaald! Dat was reden genoeg voor Informer Software om met behulp van Payt de oplossing te kunnen bieden waarbij ondernemers meer controle kunnen houden over hun geld.

Samenwerking voor terugdringen betaaltijd

Informer Software en Payt hebben voor ondernemers één traject gecreëerd om eenvoudig en doelmatig de betaaltijd van facturen terug te dringen. “Naast volledig overzicht houden over de uitstaande facturen, is het opstarten van een incassotraject vanuit het dashboard kinderspel. Wanneer een ondernemer in InformerOnline ziet dat een betaling te lang uit staat, kan de openstaande factuur met een simpele klik digitaal worden doorgezet naar een incassotraject bij Payt. Eenvoudig, doeltreffend en bovendien zeer voordelig!”, aldus Remco Frühauf, CEO van Informer Software.

Merijn Stapert van Payt, ziet met deze samenwerking de kans om ook de ondernemers gebruikmakend van InformerOnline de gewenste oplossing te kunnen bieden. “Wij hebben met meer dan 6.000 gebruikers variërend van ZZP-er tot multinational een bewezen oplossing voor niet betalende klanten. Door de samenwerking met Informer Online kunnen we deze oplossing ook eenvoudig beschikbaar stellen aan alle Informer gebruikers.”

Het succes van echte ondernemers

De samenwerking tussen Informer Software en Payt bewijst in ieder geval dat het beide partijen er echt om gaat om het belang van succesvolle ondernemers te dienen. Want, zoals Remco Frühauf dat mooi zegt: “Nederland heeft het succes van echte ondernemers nodig!”.

Door |2017-03-23T08:17:30+00:0023 juni 2015|Online Boekhouden, Persberichten|0 Reacties

About the Author:

In 1993 werkte ik als accountant in mijn eigen administratiekantoor. Ik werkte met een boekhoudprogramma in Microsoft DOS, terwijl ik zelf een voorliefde had voor Apple producten. Het DOS-programma was behoorlijk complex en ik dacht: “Dat moet toch makkelijker kunnen!?” Ik zocht een programmeur en een tijdje later was Informer geboren.