Over ons
Over ons2018-10-29T09:34:32+00:00

Over Informer

In 1993 werkte onze oprichter Remco Frühauf als accountant in zijn eigen administratiekantoor. Hij werkte in Microsoft DOS met een boekhoudprogramma en dacht: “Dat moet toch makkelijker kunnen!?” Hij vond een programmeur en een tijdje later was Informer geboren.

Marktleider voor de Mac

De wieg van Informer staat in het jaar 1993. Met de missie om eenvoudige boekhoudsoftware te maken kwam in 1998 Informer Account op de markt. Een breed toegankelijk boekhoudprogramma voor Mac en Windows. En niet zonder succes. In 2002 was Informer Account marktleider op het gebied van boekhoudsoftware voor Mac. Ook in de test van het alom bekende PC Magazine hoorde Informer bij de beste twee boekhoudpakketten op de markt.

Informer Account
Van offline naar online boekhouden

Van offline naar de cloud

De markt van boekhoudsoftware is sinds 1993 flink veranderd. Uiteindelijk maakte ook de wereld van het boekhouden de stap naar de cloud. In 2010 verscheen ons online boekhoudprogramma InformerOnline. Met nieuwe technieken, maar dezelfde gedachten voor de ondernemer. Onze missie is dan ook tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven: boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ondernemend Nederland.

Meer over online boekhouden met Informer →

Innovatie en ontwikkeling

In de ruim 25 jaar die Informer bestaat zijn innovatie en ontwikkeling altijd de belangrijkste peilers geweest. Door constant mee te denken met ondernemers bouwen we een product waar iedere zakelijke professional mee uit de voeten zou moeten kunnen. Natuurlijk doen we dat niet alleen. We hebben regelmatig contact met klanten en ook met partijen als de Belastingdienst. We zijn dan ook enorm trots dat we inmiddels ontwikkelpartner van de Belastingdienst zijn. Samen bouwen we door aan onze visie: onze boekhoudapplicatie zo snel en slim mogelijk maken voor ondernemers.

Informer is ontwikkelpartner van de Belastingdienst

Eerlijk ondernemen

Bij InformerOnline maken we boekhoudsoftware tegen een eerlijke prijs. Hiermee vergt ons online boekhoudprogramma geen grote investering voor een ondernemer. De drempel voor een professionele boekhouding is hierdoor laag. Niet voor niets zeggen wij dan ook dat iedere ondernemer zelf de boekhouding zou kunnen doen.

Toch willen we bij Informer nog een stapje verder gaan met eerlijk ondernemen. Met de Informer Foundation steunen we diverse projecten in de wereld. Zo steunen we diverse kinderen in Afrika door naar school te gaan en zijn er al diverse waterputten geslagen in Bangladesh. In 2017 organiseerden we zelfs een Kerstactie in samenwerking met onze gebruikers. Het resultaat? Toegang tot schoon drinkwater voor een aantal Bengaalse dorpen. Een prachtig resultaat!

Meer over de Informer Foundation →

Informer Foundation

Duurzaam ondernemen is een keuze

In onze dagelijkse bedrijfsvoering willen we zo milieubewust mogelijk zijn. Wij geloven dat duurzaam ondernemen een keuze is.

Voorbeelden van duurzaamheid bij Informer.

  • Ons kantoor wordt verwarmd door een aardwarmtepomp-installatie. Zo kunnen we CO2-neutraal verwarmen en koelen.
  • We willen zoveel mogelijk een papierloos kantoor zijn. Soms is papier gebruiken onvermijdelijk: dan gebruiken we papier met het FSC® keurmerk.
  • Oplaadbare batterijen en spaar- of led-lampen zijn voor ons vanzelfsprekend.
  • We maken gebruik van groene stroom.
  • Onze hosting vindt plaats bij een datacenter dat milieubewust werkt: ook hier wordt uitsluitend groene stroom gebruikt en wordt verder energiegebruik zo veel mogelijk beperkt.
  • Gebruik van openbaar vervoer wordt nadrukkelijk gestimuleerd.
  • De bedrijfsauto’s die we aanschaffen zijn zoveel mogelijk elektrisch.
Duurzaam kantoor Informer

Ons Team

Niet alleen Informer zelf blijft groeien, maar ook ons team!

Maak kennis met een aantal van onze medewerkers..

Remco
RemcoAlgemeen Directeur
Boekhouden is helemaal niet zo eng als vaak gedacht wordt. 25 jaar geleden was ik zelf een aantal administraties aan het bijhouden. Dat kon volgens mij veel sneller en goedkoper, maar vooral: veel eenvoudiger! Dat is nog steeds de strekking van Informer.
Peter
PeterCommercieel Directeur
Het Nederland van onze kinderen sterker maken: daar wilde ik voor staan, en dat is nodig. Echte ondernemers helpen succes te hebben en het te mogen hebben. Om zo Nederland de kracht te geven ook in de toekomst mee te groeien met de economische reuzen van morgen.
Michael
MichaelTechnisch Directeur
Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan over hoe het wel en niet moet met de boekhouding. Bij Informer heb ik de mogelijkheid het pakket op een heldere en duidelijke wijze te ontwikkelen. Ik vind het mooi om anderen mijn frustraties van toen te besparen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE