Waar Informer voor staat

Zelf Boekhouden bereikbaar maken voor het midden en klein bedrijf, daar staat Informer voor. Wij geloven dat elke succesvolle ondernemer zelf boven op zijn cijfers zit. Daar helpen wij ze graag bij!  En omdat we vinden dat zoveel mogelijk ondernemers dat moeten kunnen doen, gaan wij voor de laagst mogelijke prijs waarbij we top kwaliteit kunnen leveren. Elke dag.

Snelheid. Robuustheid. Duurzaamheid.

Het bereikbaar maken van zelf online boekhouden doen wij door middel van 3 speerpunten; snelheid, robuustheid en duurzaamheid. Wij lichten graag even toe wat we hier precies mee bedoelen!

Snelheid

Met snelheid bedoelen wij dat onze klanten door middel van real time accounting altijd een actueel overzicht hebben van hun administratie. Dankzij de bankkoppelingen worden facturen automatisch geboekt, herkent en verwerkt. Daarnaast is Informer de snelste met het toepassen van nieuwe technologieën. Zo kun jij met behulp van de Informer app eenvoudig jouw bonnetjes uploaden in je administratie. Jouw boekhouding is dus altijd up to date!

Robuustheid

Bij Informer doen we er alles aan om fouten in je boekhouding te voorkomen. Zo ontvang jij boekhoudkundige hulp direct vanuit de Belastingdienst bij het boeken van kosten op een bepaalde grootboekpost. Daarnaast is jouw boekhouding in Informer altijd in balans.

Duurzaamheid

Als er de laatste tijd iets duidelijk is geworden dan zijn dat wel de veranderingen van het klimaat. Bij Informer snappen we dat je als bedrijf écht een verschil kunt maken en daarom zetten wij ons in voor een duurzame toekomst. Zo compenseren wij voor de CO2 footprint van onze klanten door hen gratis een boom te laten planten, hebben wij een groen en duurzaam kantoor en streven wij naar het naleven van onze sustainable development goals. Ben jij al klant bij Informer? Dan doe jij dus automatisch al mee in onze strijd voor duurzaamheid!

Hoe is Informer ontstaan?

Wie zijn wij?

Algemeen directeur: Remco Frühauf en commercieel directeur: Peter Potters hebben een passie voor ondernemen. Ondernemerschap vergt lef en doorzettingsvermogen en als ondernemer moet je hard willen werken. Bovendien moet je eerst in je business willen investeren voordat je er iets voor terug krijgt. Met Informer helpen wij ondernemers succesvoller te zijn door zelf smart boekhouden gemakkelijk te maken. Alles wat je als ondernemer nodig hebt om zelf in control te zijn van je business!

Het Management Team achter Informer

Niet alleen Informer zelf blijft groeien, maar ook ons team!

Maak kennis met een aantal van onze medewerkers..

Remco
RemcoAlgemeen Directeur
Iedereen kan zelf boekhouden! Daar geloof ik in. 25 jaar geleden was ik zelf een aantal administraties aan het bijhouden. Dat kon volgens mij veel sneller en goedkoper, maar vooral: veel eenvoudiger! Dat is nog steeds de strekking van Informer.
Peter
PeterCommercieel Directeur
Het Nederland van onze kinderen sterker maken: daar wilde ik voor staan, en dat is nodig. Echte ondernemers helpen succes te hebben en het te mogen hebben. Om zo Nederland de kracht te geven ook in de toekomst mee te groeien en bij te blijven bij de opkomende economieën om ons heen. Na 25 jaar marketing en sales bij Unilever werd de uitdaging om voor eigen rekening en risico bij te dragen aan een betere wereld onweerstaanbaar leuk!
Michael
MichaelTechnisch Directeur
Als er gezegd wordt: het kan niet, dan wordt het voor mij leuk! Ik ga elke uitdaging aan om onze software beter en makkelijker te maken. Dingen maken die nog niet bestaan, om vervolgens weer te verbeteren: daar ga ik voor!

Duurzaam ondernemen is een keuze

Aandacht voor onze Omgeving

In onze dagelijkse bedrijfsvoering willen we zo milieubewust mogelijk zijn. Wij geloven dat duurzaam ondernemen een keuze is.

Voorbeelden van duurzaamheid bij Informer.

  • Ons kantoor wordt verwarmd door een aardwarmtepomp-installatie. Zo kunnen we CO2-neutraal verwarmen en koelen.
  • We willen zoveel mogelijk een papierloos kantoor zijn. Soms is papier gebruiken onvermijdelijk: dan gebruiken we papier met het FSC® keurmerk.
  • Oplaadbare batterijen en spaar- of led-lampen zijn voor ons vanzelfsprekend.
  • We maken gebruik van groene stroom.
  • Onze hosting vindt plaats bij een datacenter dat milieubewust werkt: ook hier wordt uitsluitend groene stroom gebruikt en wordt verder energiegebruik zo veel mogelijk beperkt.
  • Gebruik van openbaar vervoer wordt nadrukkelijk gestimuleerd.
  • De bedrijfsauto’s die we nodig hebben zijn elektrisch.
Oplaadpunt voor elektrische Informer auto's
Duurzaam en Innovatief kantoor Informer
Informer Foundation

Aandacht voor onze medemens

Toch willen we bij Informer nog een stapje verder gaan met duurzaam ondernemen.

Zo kan elke stichting met een ANBI status GRATIS gebruik maken van Informer. Zie www.informerfoundation.org

De stichting Informer Foundation:  krijgt elk jaar een percentage van de omzet van Informer. Met dit budget steunen we projecten in de wereld waar men het minder getroffen heeft . Zo steunen we diverse kinderen in Afrika door naar school te gaan en zijn er al diverse waterputten geslagen in Bangladesh. In 2017 organiseerden we zelfs een Kerstactie in samenwerking met onze gebruikers. Het resultaat? Toegang tot schoon drinkwater voor een aantal Bengaalse dorpen. Een prachtig resultaat!

Meer over de Informer Foundation →

Aandacht voor onze medewerkers

Informer heeft een aanname beleid waarbij iedereen een kans krijgt: bij ons telt wie je bent, en wat je kunt, niet je naam, kleur voorkeur of achtergrond. Jezelf kunnen zijn en fouten mogen maken horen daarbij.

In ruil daarvoor vragen we elke medewerker onze ‘gedragscode  te tekenen, waarin we vragen om net als wij te staan voor gelijkheid van elke medemens,  maatschappelijk bewust te zijn, hoe om te gaan met onze klanten en wat we verstaan onder zakelijke integriteit.

Op wintersport met het hele team!
Informer Account

Een Indrukwekkende Geschiedenis

In 1993 werkte onze oprichter Remco Frühauf als accountant in zijn eigen administratiekantoor. Hij werkte in Microsoft DOS met een boekhoudprogramma en dacht: “Dat moet toch makkelijker kunnen!?” Hij vond een programmeur en een tijdje later was Informer geboren.

De wieg van Informer staat in het jaar 1993. Met de missie om eenvoudige boekhoudsoftware te maken kwam in 1998 Informer Account op de markt. Een breed toegankelijk boekhoudprogramma voor Mac en Windows. En niet zonder succes. In 2002 was Informer Account marktleider op het gebied van boekhoudsoftware voor Mac. Ook in de test van het alom bekende PC Magazine hoorde Informer bij de beste twee boekhoudpakketten op de markt.

Van offline naar de cloud

De markt van boekhoudsoftware is sinds 1993 flink veranderd. Uiteindelijk maakte ook de wereld van het boekhouden de stap naar de cloud. In 2010 verscheen ons online boekhoudprogramma InformerOnline. Met nieuwe technieken, maar dezelfde gedachten voor de ondernemer. Onze missie is dan ook tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven: boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ondernemend Nederland.

Meer over online boekhouden met Informer →

Gratis Testen!
Alle functies
Van offline naar online boekhouden