Boekhoudprogramma Accountant en Boekhouder

Als accountant of boekhouder kunt u veel tijd op uw administraties besparen met de boekrobots van InformerOnline. Werk samen met ondernemers en voorzie hen van controle en advies.

Gratis Accountancyportal
Keurmerk Zeker-OnLine
Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Alja van ZZP-Next Accountants

Benieuwd naar een ervaringsverhaal van een accountantskantoor? Bekijk in de video het verhaal van Alja, adviseur bij accountantskantoor ZZP-Next!

Lees hier meer over Alja haar verhaal →

Online Boekhoudprogramma Accountant

Met InformerOnline krijg je alle tools om als accountant of boekhouder op een moderne manier samen te werken met ondernemers. Dankzij de slimme tools bent u minder tijd kwijt aan het boeken van een administratie. Uw rol als accountant is hierdoor langzaam aan het veranderen van verwerken naar controle en advies. Het Accountancyportal van InformerOnline is klaar voor deze nieuwe manier van online samenwerken. U ook?

Bekijk alle functies →

Boekhoudprogramma accountant
Automatisering administratiekantoor

Werk efficiënt met automatisch boekhouden

Stelt u zich voor. Uw klanten factureren online en maken foto’s van alle inkoopfacturen en bonnen. Vervolgens wordt alle administratie automatisch verwerkt dankzij de boekrobots van InformerOnline. Met Robotic Accounting kunt u het grootste deel van de boekhouding automatiseren. Zo heeft u alle tijd om de ondernemer bij te staan met controle en (financieel) advies.

Meer over Robotic Accounting →

Registreer je als Informer Adviseur

Ondernemers die op zoek zijn naar een accountant of boekhouder kunnen bij ‘Zoek een Adviseur‘ een financieel expert zoeken die hen bij kan staan bij de boekhouding. Vaak zal deze Informer Adviseur de controle uitvoeren en advies geven, omdat de ondernemer zelf de boekhouding bijhoudt. Als je als accountant of boekhouder op deze manier wilt samenwerken met een ondernemer die zelf de boekhouding doet, kun je je registreren als gecertificeerd Informer Adviseur.

Direct naar ‘Zoek een adviseur’ →

Word ook Informer Adviseur
Keurmerk Zeker OnLine

Keurmerk Zeker-OnLine

Dit keurmerk, ontwikkeld i.s.m. de Belastingdienst, laat zien of boekhoudsoftware veilig is.

Keurmerk Zeker-OnLine →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Betrouwbaar Boekhouden

Dit keurmerk wordt uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED en kijkt vooral naar werking en functionaliteit.

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Samen met de Belastingdienst probeert Informer boekhouden zo eenvoudig en snel mogelijk te maken.

Informer en de Belastingdienst →

dashboard voor accountants

Workflow Dashboard

Accountants hebben op een speciaal dashboard een overzicht van alle administraties. Aangeleverde documenten, nog te verwerken bankmutaties, de BTW aangifte en openstaande vraagposten, alles is inzichtelijk.

Gratis Accountancyportal
Bekijk alle Functies

Gratis Accountancyportal*

Het Accountancyportal van InformerOnline is gratis voor de accountant en boekhouder. Er geldt een prijs per administratie die afhangt van het type samenwerking met de ondernemer. De getoonde prijzen zijn een totaalprijs voor de accountant en ondernemer. Vervolgens kunt u zelf bepalen hoe u de kosten wilt doorberekenen aan uw klant.

Facturatiepakket Accountants
per maand
5,00
Voor de perfecte samenwerking tussen accountant en ondernemer!
Ondernemer factureert
Accountant verwerkt administratie
Accountant geeft inzicht in cijfers
Gratis Accountancyportal
InformerOnline ZZP Basis
per maand
10,00
Ideaal voor Starters!
Onbeperkt facturen versturen
Onbeperkt uitgaven verwerken
Maximaal 30 banktransacties verwerken
Btw-aangifte +iDEAL
1 administratie
1 gebruiker
Gratis Accountancyportal

*Het gratis accountancyportal bevat één gebruiker. Extra gebruikers toevoegen mogelijk voor €10,- per maand per gebruiker. Daarnaast zit er één gratis Facturatiepakket bij inbegrepen.

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Slim Samenwerken

Op een slimme en snelle manier samenwerken met uw klanten, dat kan met InformerOnline. Met het speciale klantenpakket van slechts €5 per maand geef je hen veel extra mogelijkheden.

Gratis Accountancyportal
samenwerken met je klant via Informer

Voordelen online Boekhoudsoftware voor Boekhouders en Accountants

Een online samenwerking met ondernemers kan voor een accountant of boekhouder veel voordelen opleveren. Zo kunt u het administratieproces voor uw eigen business beter inrichten en kunt u de ondernemer een aantal slimme tools aanbieden. Op die manier bent u veel beter voorbereid op de veranderende rol van de accountant en kunt u zich volledig concentreren op controle en advies.

Bewaarplicht van de Belastingdienst

Het netjes verzamelen van facturen en andere financiële documenten kan voor een ondernemer best lastig zijn. Als accountant of boekhouder is de kans groot dat u regelmatig ondernemers moet aansporen om bepaalde documenten op te zoeken en door te sturen. Door de ondernemer facturen of bonnen te laten fotograferen of direct door te mailen naar de boekhouding, raken veel minder documenten kwijt. Op die manier is de boekhouding completer en doet de ondernemer zichzelf niet te kort met vermiste facturen. Bovendien worden alle documenten direct online opgeslagen in de boekhouding, waardoor u en de klant voldoen aan de bewaarplicht van de Belastingdienst.

Back-ups en updates

Ondernemers vertrouwen erop dat hun administratie bij de accountant of boekhouder in goede handen is. Het is voor u daarom belangrijk dat zaken als back-ups en dataveiligheid goed geregeld zijn. Gelukkig is InformerOnline houder van het keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst en bevat een uitgebreid normenkader op het gebied van veiligheid, privacy en juridisch vlak. De Belastingdienst stelt dat boekhoudpakketten met het keurmerk Zeker-OnLine als veilig en betrouwbaar mogen worden bestempeld.

Kantoor automatisering met Robotic Accounting

Met robotic accounting kunt u zelf bepalen welke processen van de administratie u wilt automatiseren. Als accountant of boekhouder kunt u ervoor kiezen om de gehele boekhouding of slechts een deel door boekrobots uit te laten voeren. Natuurlijk wilt u te allen tijde controle en overzicht houden. Daarom heeft InformerOnline speciale controlefuncties ingebouwd, waardoor u altijd weet wat er in uw administraties gebeurt. Dankzij automatisering kan uw administratiekantoor meer administraties verwerken in minder tijd. Deze tijd kunt u vanzelfsprekend weer besteden aan het geven van (financieel) advies.

Administratie koppelen aan andere applicaties

Met een online boekhoudprogramma Accountant kunt u administraties ook koppelen aan andere applicaties. Op die manier kunt u data importeren of exporteren uit de boekhouding. Met InformerOnline kunt u gebruik maken van bankkoppelingenwebshopkoppelingen of een eigen koppeling aanleggen via de InformerOnline API.