/Online boekhouden
Online boekhouden 2017-07-26T08:42:27+00:00

Online boekhouden;
snel en eenvoudig!

Ga zelf online boekhouden in 4 stappen. Van het versturen van je verkoopfacturen tot het zelf insturen van de BTW aangifte. Snel en eenvoudig boekhouden, ook als je geen boekhoudervaring hebt!

Ervaar het zelf 30 dagen gratis

Slim online boekhoudpakket

InformerOnline is een slim online boekhoudpakket gericht op ZZP’ers en MKB’ers. Je doet je boekhouding online in vier duidelijke stappen. Op die manier werk je overzichtelijk en is je digitale boekhouding altijd netjes bijgewerkt. Ben je benieuwd naar de voordelen van online boekhouden en hoe wij het jou zo eenvoudig mogelijk maken? Bekijk in 2 minuten hoe InformerOnline ook voor jou een flinke tijd- en kostenbesparing oplevert.

Stap 1: Professioneel factureren

Je verkoopfactuur is een van je belangrijkste visitekaartjes. Laat je klanten versteld staan met een mooie factuur, helemaal in jouw huisstijl. Met InformerOnline kun je digitale facturen versturen in een paar klikken…

Je factuur wordt direct vanuit het online boekhoudprogramma per email verstuurd, met in de bijlage een PDF én UBL bestand. En wil je jouw klanten sneller en makkelijker laten betalen? Zet dan de speciale QR-code op de factuur en koppel met één van onze betaalproviders.

Meer over Factureren
online boekhouden en factureren
stuur inkoopfacturen direct naar de boekhouding

Stap 2: Verwerk je inkoopfacturen

Naast dat je facturen stuurt krijg je natuurlijk ook inkoopfacturen binnen. Gelukkig gaat het verwerken van deze facturen met een modern online boekhoudpakket steeds makkelijker. Allereerst stuur je alle inkoopfacturen en bonnen direct via e-mail of  smartphone naar de boekhouding. Vervolgens zorg je ervoor dat alle factuurinformatie netjes wordt overgenomen en geef je aan wat voor soort kosten het zijn. Zo zal het je niet verbazen dat de factuur voor je telefoonabonnement bij de categorie Telecommunicatie hoort.

Bovendien leert InformerOnline van wat jij doet. En aangezien die telefoonrekening iedere maand terugkomt, kan het programma hem de rest van het jaar zelf voor je boeken. Op die manier bespaar je als ondernemer met online boekhouden al snel zo’n 15 uur per maand. 

Meer over Uitgaven verwerken

Stap 3: Je Bankadministratie!

Als je alle in- en verkoopfacturen netjes in het boekhoudprogramma hebt zitten, kun je de betalingen gaan verwerken. Als de elektronische bankafschriften van jouw bankrekening in de digitale boekhouding staan, zal de BankRobot automatisch gaan kijken of hij een match kan vinden met de door jou ingevoerde facturen. Bovendien kun je de robot zelf regels aanleren, zodat ook de transacties zonder factuur netjes kunnen worden geboekt (bijvoorbeeld als je een privé-opname doet).

Bij het verwerken van de banktransacties bespaar je met online boekhouden nog eens heel veel tijd. Tijd die jij als ondernemer vast wel aan iets anders kunt besteden!

Meer over Betalingen verwerken
automatisch online betalingen verwerken
online btw aangifte versturen

Stap 4: Controle en BTW aangifte

InformerOnline rekent bij iedere in- en verkoopfactuur direct de BTW voor je uit. Maar dat niet alleen, hij zet de BTW ook direct op de juiste plaats in de BTW aangifte. Op die manier kun je op het moment dat je al je facturen hebt verwerkt, eigenlijk direct de BTW aangifte versturen naar de Belastingdienst, gewoon vanuit InformerOnline.

Heb je toch liever dat iemand anders je boekhouding nog even controleert, een accountant of boekhouder bijvoorbeeld, dan is dat natuurlijk geen probleem. Je accountant of boekhouder heeft namelijk altijd gratis toegang tot jouw cijfers.

Net als de BTW aangifte werkt InformerOnline bij iedere boeking ook alle andere overzichten direct bij. Zo heb je altijd de meest actuele balans of Winst- en verliesrekening.

Meer over de BTW aangifte

Voldoe aan alle eisen

Met InformerOnline voldoe je aan de 12 factuureisen van de Belastingdienst en ben je UBL Ready.

Alles over de eisen van de Belastingdienst
standaard factureren in UBL
voldoe aan de eisen van de belastingdienst

Webinar

Neem een rondleiding door InformerOnline en ontdek alle functies. Stel bovendien direct al je vragen!

Naar de webinars!

Online Boekhouden voor Beginners

Check de mini cursus boekhouden. Hier zul je zien dat boekhouden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Naar de mini cursus

Alle voordelen van online boekhouden

Nu je een beter beeld hebt van online boekhouden met InformerOnline, kunnen we kijken naar de voordelen van online boekhouden in het algemeen. Veel ondernemers zien op tegen de maandelijkse kosten van online boekhoudsoftware. Toch zorgt deze investering ervoor dat door tijd- en kostenbesparingen op andere gebieden de boekhoudsoftware zich terug betaald.

✓ Altijd en overal toegang tot je administratie

Met een online boekhouding heb je aan een browser en een (werkende) internetverbinding genoeg om in je administratie te komen. Dit kan 24/7 en op welke locatie je ook bent. Zeker voor ZZP’ers en ondernemers in het MKB die veel onderweg zijn kan dit veel voordeel opleveren. Een online boekhoudpakket stelt hen namelijk in staat om op een veel flexibere manier te werken. Ieder verloren uurtje, op welke plaats dan ook, kan gebruikt worden om de boekhouding even snel bij te werken.

✓ Geen installatie en handmatige updates nodig

InformerOnline is Software as a Service (SaaS). Dit houdt in dat het onderhoud en updates inbegrepen zijn in de abonnementsprijs. Je bent als ondernemer dus niet meer zelf verantwoordelijk voor programma-updates. Iedere keer dat je inlogt in InformerOnline, maak je direct gebruik van de meest recente versie.

Doordat je het boekhoudprogramma via de cloud benadert is het ook niet nodig om software op het device zelf te installeren. Je kunt dus altijd direct van start!

✓ Online boekhouden is veiliger

Sommige ondernemers zijn een beetje huiverig als het gaat om boekhouden in de cloud. Het idee dat alle data van de administratie op externe servers staat opgeslagen geeft hen een onveilig gevoel. Toch is de data met online boekhouden over het algemeen beter beveiligd dan de meeste offline oplossingen. Als je gebruik maakt van een offline oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor de back-ups van je administratie. Bij een incident op jouw werkplek, bijvoorbeeld bij een brand, is de kans groter dat de boekhouding verloren gaat. Veel ondernemers bewaren de harde schijf namelijk op in dezelfde ruimte als de pc. En als de administratie verloren gaat, voldoe je niet meer aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. En dat kan voor grote problemen zorgen.

InformerOnline is houder van het Keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst, laat zien met welke boekhoudprogramma’s je veilig en betrouwbaar kunt online boekhouden. Het keurmerk bestaat uit ruim 280 normen op het gebied van werking, veiligheid en privacy. Zo worden bijvoorbeeld zeer regelmatig back-ups gemaakt die worden opgeslagen bij gecertificeerde partners. Op die manier weet je dus altijd dat de veiligheid van jouw boekhouding optimaal gewaarborgd is.

✓ Koppeling met de Belastingdienst en de KvK

Het boekhoudprogramma van InformerOnline heeft een directe (beveiligde) koppeling met de Belastingdienst. Op die manier kun je als ondernemer zelf de BTW aangifte direct naar de Belastingdienst sturen. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij de Belastingdienst en alle posten over te typen. Met een directe koppeling gaat het indienen van de BTW aangifte niet alleen sneller, het verkleint ook de kans op fouten enorm.

InformerOnline heeft ook een directe koppeling met de database van de Kamer van Koophandel. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe klant of leverancier toevoegen, dan kun je alle NAW-gegevens direct uit de database ophalen. Dat scheelt je als ondernemer erg veel tijd.

Naast de koppelingen met de Belastingdienst en de KvK zijn er nog veel meer koppelingen binnen InformerOnline. Zo kun je bijvoorbeeld koppelen met een betaalprovider, incassobureau, salarisadministratie of factuur herkenningssoftware.

✓ Beter inzicht met online boekhouden

Met online boekhouden is je administratie over het algemeen veel sneller bijgewerkt. Bovendien kun je via de app veel beter op de hoogte blijven. Op die manier zorgt online boekhouden ervoor dat je veel dichter op je cijfers zit en stelt het je als ondernemer in staat om betere beslissingen te nemen door nauwkeurige informatie.

Kies het pakket dat het best bij jou past

En verandert jouw situatie? Natuurlijk kun je altijd wisselen tussen de pakketten.

Online Factureren

5per maand
 • Onbeperkt factureren
 • Onbeperkt offertes
 • Uitgaven bijhouden
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Basis

10per maand
 • Alle basisfuncties
 • max. 30 banktransacties
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Plus

15per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 1 administratie
 • 1 gebruiker

Boekhouden Premium

20 per maand
 • Alle basisfuncties
 • Alles onbeperkt
 • Directe BTW aangifte
 • 2 administraties
 • 2 gebruikers

Je kunt ook kiezen voor Boekhouden Gratis. Hiermee kun je iedere maand 3 in- en verkoopfacturen en 10 bankmutaties verwerken.