Zelf online boekhouden met InformerOnline

Zelf online boekhouden ook als je geen boekhouder bent? Dat kan! Van het versturen van je verkoopfacturen tot het insturen van de btw-aangifte. Jij kunt het helemaal zelf. Met InformerOnline kan iedere ondernemer eenvoudig, snel en veilig zelf een online boekhouding inrichten!

 • Robots werken je boekhouding bij.

 • Veilig online facturen versturen in huisstijl.

 • Btw aangifte binnen 2 minuten verstuurd naar de Belastingdienst.

 • Altijd en overal inzicht in je financiën.

Gratis Testen!
Alle functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Boekhouding online voor ieder type ondernemer

Met InformerOnline kun je als ondernemer snel en eenvoudig een online boekhouding inrichten. Het maakt hierbij helemaal niet uit welk type ondernemer je bent. Ben je misschien een starter of een ZZP’er? Of werk je in het MKB? Ook accountants en stichtingen kunnen aan de slag met een slimme online boekhouding van Informer.

Online boekhouden bij Informer voor iedere ondernemer

ZZP / Eenmanszaak

Als ZZP of eenmanszaak kun je eenvoudig en snel zelf online boekhouden. Zo stuur je zelf je btw-aangifte naar de Belastingdienst. En je aangifte betalen doe je natuurlijk direct met iDEAL.

Online boekhouden voor ZZP →

Starters

Als startende ondernemer komt er genoeg op je af. Daarom moet je de administratie direct slim en efficiënt inrichten. Starters kunnen bij InformerOnline een jaar lang voor de helft van de prijs boekhouden.

Online boekhouden voor Starters →

MKB

In het kleinbedrijf werk je vaak samen met een team. De taken zijn hierbij vaak gescheiden. Met InformerOnline kun je met meerdere collega’s tegelijk in de administratie werken.

Online boekhouden voor MKB →

Boekhouding online voor iedere branche

Liever per branche bekijken? Met InformerOnline kun je als ondernemer snel en eenvoudig een online boekhouding inrichten. Het maakt hierbij helemaal niet uit bij in welke branche je werkt. Van schoonmaak tot yoga en van design tot verenigingen. Bekijk hieronder per branche wat we voor jou kunnen betekenen.

Informer Online Boekhouden in 2 minuten

Met slim boekhouden kun je zowel veel kosten als veel tijd besparen. InformerOnline is daarom ontwikkeld als een slim, zelflerend online boekhoudprogramma. Met een groot aantal geautomatiseerde functies is jouw online boekhouding altijd up-to-date!

Ben je benieuwd naar de voordelen van online boekhouden met InformerOnline? Bekijk in 2 minuten hoe InformerOnline ook voor jou een flinke tijd- en kostenbesparing oplevert.

Gratis Testen!
Alle functies

De 4 eenvoudige stappen van zelf online boekhouden

Online boekhouden in de cloud kun je als ondernemer prima zelf. Je volgt hierbij een aantal stappen met handige tools. Aan het einde van de periode kun je op die manier prima zelf je btw-aangifte naar de Belastingdienst sturen. En je accountant? Die logt gewoon op afstand in voor controle en advies.

Online Factureren

Met online boekhouden stuur je jouw verkoopfacturen direct per e-mail naar je klanten. Het is jouw beloning na hard werken en daar mag je trots op zijn. Jouw verkoopfactuur is bovendien één van je belangrijkste visitekaartjes. Laat je klanten dus versteld staan met een mooie factuur in jouw huisstijl.

Je factuur wordt direct vanuit de online boekhouding per e-mail of PEPPOL naar je klant verstuurd. Naast een PDF wordt standaard ook een UBL bestand meegestuurd. UBL is de digitale variant van een factuur die door moderne boekhoudprogramma’s als InformerOnline automatisch herkend kan worden. Klanten kunnen jouw facturen direct betalen met iDEAL of PayPal. En als klanten niet betalen stuur je met twee klikken een nette herinnering.

Dat is slim online boekhouden en factureren met InformerOnline.

Meer over online factureren →

Factureren online boekhouding
Uitgaven digitaal boekhouden

Uitgaven verwerken

Naast verkoopfacturen heb je als ondernemer ook te maken met uitgaven. Deze inkoopfacturen en bonnen stuur je direct naar je online boekhouding. Facturen mail je direct door naar het unieke e-mailadres van je administratie. Van bonnetjes maak je direct een foto met je smartphone. Zo raak je nooit meer iets kwijt.

Het verwerken van de inkoopfacturen en bonnetjes kan op twee manieren. Allereerst kun je ze zelf netjes verwerken. Je geeft per document aan bij welke kostencategorie de uitgave hoort. Je kunt er echter ook voor kiezen om het werk door boekrobots te laten doen. InformerOnline heeft namelijk diverse functies op het gebied van robotic accounting. Bijvoorbeeld de Scan&Herken functie. Deze herkent facturen GRATIS en automatisch met OCR! Op die manier bespaar je als ondernemer met iedere maand veel tijd met digitaal boekhouden in de cloud.

Meer over uitgaven verwerken →

Betalingen verwerken

Als alle in- en verkoopfacturen in de boekhouding staan moeten de betalingen worden geregistreerd. Je kunt de banktransacties importeren of je gebruikt een van onze automatische bankkoppelingen. Al je bankmutaties staan nu op een overzichtelijke tijdlijn. De Informer BankRobot zal automatisch facturen gaan matchen aan jouw bankmutaties. Ook kun je zelf regels invoeren die overige transacties automatisch laten verwerken. Op die manier leert InformerOnline dus van jou!

Natuurlijk kun je ook eenvoudig al je contante inkomsten en uitgaven in je administratie zetten.

Meer over betalingen verwerken →

Betalingen boekhouding online
Btw aangifte boekhouden in de cloud

Btw-aangifte + iDEAL betaling

Bij iedere factuur die je verwerkt wordt het btw-bedrag automatisch naar de btw-aangifte gestuurd. InformerOnline vult op die manier de aangifte omzetbelasting al helemaal voor je in. Aan het einde van de periode hoef je de btw-aangifte alleen nog maar naar de Belastingdienst te sturen. Dit doe je volgens de vijf nieuwe stappen van de Belastingdienst. En het betalen van je btw-aangifte? Dat doe je direct in InformerOnline met iDEAL. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Meer over btw-aangifte →

Kennispartner PZO

Kennispartner PZO

PZO en Informer werken samen om zelfstandigen stappen te laten zetten als ondernemer.

Kennispartner PZO →

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Dankzij dit keurmerk kun jij rekenen op een functioneel en veilig programma!

Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden →

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Ontwikkelpartner Belastingdienst

Als ontwikkelpartner van de Belastingdienst willen we online boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken voor ondernemers.

Informer en de Belastingdienst →

5 voordelen van online boekhouden

Online boekhouden kent veel voordelen ten opzichte van het ‘traditionele’ boekhouden met een offline boekhoudprogramma. Steeds meer ondernemers zien het voordeel van boekhouden in de cloud en stappen over. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Hieronder hebben we vijf voordelen van een boekhouding online voor je op een rijtje gezet.

1. Online boekhouden is goedkoper

Voor sommige ondernemers is het een drempel dat ze maandelijks een bedrag moeten betalen voor het gebruik van een online boekhoudprogramma. Toch is online boekhouden een heel stuk goedkoper dan de ‘oude’ werkwijze. Zo is er geen dure eenmalige aanschaf van de software. Daarnaast kun je met digitaal boekhouden ook op een aantal manieren geld besparen:

 • Er is geen investering nodig voor computers of servers die moeten voldoen aan minimale systeemeisen.
 • Er hoeft geen back-up systeem te worden aangeschaft. InformerOnline zorgt voor dagelijkse back-ups.
 • Je maakt minder administratiekosten. Uitbesteden is niet meer nodig. Je doet de boekhouding zelf of laat het de robots doen.
 • Er is geen archiefruimte nodig. Alles staat netjes opgeslagen in de cloud.
 • Je bent zelf ook minder tijd kwijt aan boekhouden. Tijd is immers geld en met de vele geautomatiseerde functies wordt een groot deel van de werkzaamheden al voor je uitgevoerd.

Zo is de maandelijkse uitgave aan een online boekhoudpakket snel terugverdiend!

2. Online boekhouden is makkelijker

Een online boekhoudprogramma is totaal anders opgebouwd dan een traditioneel boekhoudpakket. Zo zijn termen als debet en credit grotendeels naar de achtergrond verdwenen. In plaats van grootboekrekeningen wordt gesproken over categorieën. Als ondernemer maak je een verkoopfactuur en koppel je een inkoopfactuur aan een kostencategorie. Alle ingewikkelde boekhoudactiviteiten vinden plaats op de achtergrond. Zonder dat jij er iets van merkt. Zo is een boekhouding online een stuk eenvoudiger dan een administratie in een ouder systeem. Steeds meer ondernemers kunnen daardoor zelf hun cijfers bijhouden.

3. Online boekhouden is veiliger

Eveneens een punt waar een online boekhouding inmiddels een streepje voor heeft op traditionele oplossingen. Bij een online boekhouding staat jouw data in de cloud opgeslagen. Dat betekent de veiligheid van de cloud optimaal moet zijn. Er is de laatste jaren dan ook druk geïnvesteerd in dataveiligheid. Jaarlijks wordt de software van InformerOnline door een onafhankelijke auditor getoetst aan het strenge normenkader van keurmerken als Betrouwbaar Boekhouden.

Veiligheid is voor cloud applicaties extra belangrijk geworden. Daardoor kun je eigenlijk wel stellen dat de veiligheid van een online boekhouding tegenwoordig misschien wel beter is dan veel offline boekhoudsoftware.

4. Online boekhouden is efficiënter

Online boekhouden is van ‘nu’ én is gericht op de toekomst. Dit geldt niet alleen voor online boekhoudprogramma’s, maar voor alle softwarepakketten die ‘web based’ zijn ontwikkeld. Doordat al dit soort programma’s online staan, is het veel eenvoudiger om deze onderling met elkaar te laten communiceren. Door slimme koppelingen kun je met online boekhouden in de cloud enorm veel tijd besparen. Zo komt de data van het ene systeem direct in de boekhouding bij InformerOnline.

Ook bij de verwerking van de administratie zijn flinke stappen op het gebied van automatisering gezet. Boekrobots kunnen daadwerkelijk facturen zelf verwerken. Het overtypen van factuurinformatie is daarmee verleden tijd geworden. Deze verzameling automatiseringstools worden in de wereld van online boekhouden dan ook robotic accounting genoemd.  Door de robots en initiatieven als UBL en PEPPOL besparen ondernemers enorm veel tijd. Zij kunnen hun digitale boekhouding daardoor veel efficiënter inrichten.

5. Online boekhouden is leuker

Boekhouden leuk? Het is voor sommigen lastig voor te stellen, maar online boekhouden maakt het doen van de administratie echt leuker voor ondernemers. Met een boekhouding die up-to-date is, loop je niet meer achter de feiten aan. Zo heb je bijvoorbeeld minder stress om bepaalde deadlines te halen. Bovendien heb je door zelf online boekhouden veel beter inzicht in je cijfers. Doordat je zelf precies weet wat er gebeurt kun je betere beslissingen nemen. Je hebt een veel beter beeld van je bedrijf. En dat geeft je een goed gevoel als ondernemer. Online boekhouden zou bijna leuk worden… 😉

Kies het online boekhoudpakket dat het best bij jou past

Jouw onderneming is in beweging en dus ook jouw behoefte naar functionaliteit. Dus verandert jouw behoefte of situatie? Dan kun je natuurlijk altijd wisselen tussen de online boekhoudpakketten. Zo geregeld! Uiteraard zijn wij bij Informer ook continu nieuwe ideeën aan het uitwerken om het online boekhouden voor jou nóg eenvoudiger te maken en dat blijven wij doen!

 • Facturen en Uitgaven

  Facturen en Uitgaven
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Inkoopfacturen en bonnen
 • Banktransacties

  Banktransacties
 • Btw-aangifte + iDEAL

  Btw-aangifte + iDEAL
 • Scan&Herken*

  Scan&Herken*
 • Rechtenbeheer gebruikers

  Rechtenbeheer gebruikers
 • Administraties

  Administraties
 • Gebruikers**

  Gebruikers**
 • Extra gebruikers mogelijk

  Extra gebruikers mogelijk
 • Flexibel rekeningschema

  Flexibel rekeningschema
 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

  Upload naar IB mogelijk (AWA)
ZZP Basis
12 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Maximaal 30
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

  €5,-
 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

ZZP Plus
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

ZZP Extra
19 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  1
 • Gebruikers**

  1+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

MKB Basis
29 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  2
 • Gebruikers**

  2+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

MKB Plus
39 / maand
 • Facturen en Uitgaven

  Onbeperkt
 • Inkoopfacturen en bonnen

  Onbeperkt
 • Banktransacties

  Onbeperkt
 • Btw-aangifte + iDEAL

 • Scan&Herken*

 • Rechtenbeheer gebruikers

 • Administraties

  3
 • Gebruikers**

  3+1
 • Extra gebruikers mogelijk

 • Flexibel rekeningschema

 • Upload naar IB mogelijk (AWA)

Alle prijzen zijn exclusief btw en prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →