Van Lanschot en je online boekhouding

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Van Lanschot betalingen in de boekhouding

Met InformerOnline hoef je amper moeite te doen je zakelijke transacties te verwerken. Download eerst je mutaties van de website van van Lanschot en zet ze vervolgens online. Dit wordt vanzelf verwerkt door InformerOnline. Daardoor houd je als ondernemer kostbare tijd over en is je online administratie ook nog eens tip-top in orde.

Timeline met van Lanschot transacties

Iedere transactie die jij maakt met je gekoppelde van Lanschot account verwerk je automatisch in InformerOnline. Alle betalingen worden namelijk weergegeven op de Informer BankTimeline.

Van Lanschot transacties timeline

Betalingen ook meteen verwerkt

Dankzij de BankRobot van InformerOnline match je ook meteen je van Lanschot transacties met je in- en verkoopfacturen. En dat allemaal automatisch. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de BankRobot taken aan te leren. Zo automatiseer je nóg meer en bespaar je dus ook meer tijd.

Bankrobot verwerkt van Lanschot transacties

Waarom een zakelijke rekening openen?

Ondernemers betalen facturen die ze ontvangen. Klanten van ondernemers betalen de facturen die hen worden toegestuurd. Dat is allemaal deel van de boekhouding. Alleen horen privé-aankopen daar niet bij. Vandaar dat het handig is om een zakelijke rekening te openen. Op die manier onderscheid je je privé-transacties van je zakelijke transacties. Ook is het professioneler als je naast een privé-rekening een zakelijke rekening hebt. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden voor mijn mutaties?

Bij van Lanschot kun je bij het downloaden van je bankmutaties als het goed is kiezen tussen twee verschillende formaten. .MT940 en .CAMT053. In dit geval is het beter om het .CAMT053 bestand te downloaden. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij van Lanschot.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met van Lanschot?

InformerOnline is druk bezig om koppelingen te realiseren met alle Nederlandse banken. Maar helaas is het niet voor alle banken mogelijk om een dergelijke technische koppeling op te zetten. Bovendien zijn banken nu verplicht om zo snel mogelijk een zogenaamde PSD2-koppeling op te zetten. Ben jij klant van van Lanschot en denk je dat een automatische koppeling met InformerOnline goed zou zijn? Laat dit graag aan jouw bank weten.

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Profiteren van de voordelen van online boekhouden als klant van van Lanschot? Bekijk dan nu hoe eenvoudig het is als je zelf je online facturen inboekt, bonnetjes en facturen upload en je van Lanschot transacties automatisch laat verwerken door de BankRobot. Met InformerOnline worden dit soort klusjes zo simpel dat het bijna leuk is. Zelfs het versturen en met iDEAL betalen van de btw-aangifte is binnen 2 minuutjes geregeld.

Probeer nu tijdelijk 60 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 60 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis