Staalbankiers en je online boekhouding

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Staalbankiers transacties direct in de boekhouding

Het verwerken van zakelijke transacties is als InformerOnline-klant ontzettend simpel. Eerst download je de mutaties van de website van Staalbankiers. Vervolgens zet je deze snel online en worden ze vanzelf verwerkt door Informer. Hierdoor houd je veel kostbare tijd over en is je administratie altijd up-to-date.

Tijdlijn met Staalbankiers betalingen

Elke betaling die je doet met je Staalbankiers account verwerk je automatisch in InformerOnline. Deze transacties worden ook allemaal weergegeven op de Informer BankTimeline.

Staalbankiers transacties timeline

Betalingen ook meteen verwerkt

Dankzij de BankRobot van InformerOnline match je ook meteen je van Lanschot transacties met je in- en verkoopfacturen. En dat allemaal automatisch. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de BankRobot taken aan te leren. Zo automatiseer je nóg meer en bespaar je dus ook meer tijd.

Bankrobot verwerkt staalbankiers transacties

Waarom een zakelijke rekening openen?

Ondernemers betalen facturen die ze ontvangen. Klanten van ondernemers betalen de facturen die hen worden toegestuurd. Dat is allemaal deel van de boekhouding. Alleen horen privé-aankopen daar niet bij. Vandaar dat het handig is om een zakelijke rekening te openen. Op die manier onderscheid je je privé-transacties van je zakelijke transacties. Ook is het professioneler als je naast een privé-rekening een zakelijke rekening hebt. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden voor mijn mutaties?

Bij van Lanschot kun je bij het downloaden van je bankmutaties als het goed is kiezen tussen twee verschillende formaten. .MT940 en .CAMT053. In dit geval is het beter om het .CAMT053 bestand te downloaden. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij Staalbankiers.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met Staalbankiers?

InformerOnline is druk bezig om koppelingen te realiseren met alle Nederlandse banken. Maar helaas is het niet voor alle banken mogelijk om een dergelijke technische koppeling op te zetten. Bovendien zijn banken nu verplicht om zo snel mogelijk een zogenaamde PSD2-koppeling op te zetten. Ben jij klant bij Staalbankiers en denk je dat een automatische koppeling met InformerOnline goed zou zijn? Laat dit graag aan jouw bank weten.

Starten met Informer

Profiteer van de unieke voordelen en het gemak van Informer's online boekhoudprogramma. Nog vragen? Boek een gratis live demo!

Probeer nu 30 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis