KBC Bank en je online boekhouding

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Al je KBC bank transacties online

Het is erg eenvoudig om je zakelijke transacties te verwerken in InformerOnline. Daarvoor download je eerst jouw bankmutaties op de website van KBC bank. Vervolgens upload je deze in de administratie waarna ze meteen worden verwerkt door InformerOnline. Op die manier bespaar je ontzettend veel tijd en is je administratie altijd in orde.

Tijdlijn met KBC bank betalingen

Op het moment dat jij een transactie maakt met je gekoppelde KBC bank account hoef niet echt iets meer te doen. Het online boekhoudprogramma InformerOnline verwerkt deze betalingen namelijk meteen. Daarna kun je deze ook gelijk terugvinden op de Informer BankTimeline.

KBC bank transacties timeline

Alle betalingen netjes verwerkt

Al je betalingen worden meteen automatisch gematcht aan je in- en verkoopfacturen. Dit is dankzij de Informer BankRobot. Verder is het mogelijk om de robot allerlei taken aan te leren. Hierdoor zal je in de toekomst nog meer moeite en tijd bespaard blijven.

Bankrobot verwerkt KBC bank transacties

Waarom is een zakelijke rekening handig?

Typische taken voor een ondernemer zijn het betalen van zakelijke facturen en het ontvangen van betalingen van klanten. Dat is onderdeel van je boekhouding. Privé-aankopen mag je niet verwerken in de administratie. Daarom heb je dus een zakelijke rekening nodig. Op die manier kun je namelijk makkelijk je zakelijke- en privé-transacties onderscheiden. Ook staat het natuurlijk iets professioneler om een zakelijke rekening te hebben. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk formaat voor mutaties moet ik downloaden?

Bij KBC bank kun je waarschijnlijk kiezen tussen twee formaten om te downloaden. .MT940 en .CAMT053. Om dubbele mutaties te voorkomen en meer informatie te verkrijgen kun je het best .CAMT053 kiezen. Dit is bovendien een nieuwer formaat. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij KBC bank.

Waarom is er geen directe koppeling tussen InformerOnline en KBC bank?

Op dit moment is InformerOnline hard aan het werk om een koppeling met zoveel mogelijk banken te realiseren. Helaas is het alleen nog niet voor alle banken mogelijk om een koppeling op te zetten. Ben jij klant van KBC bank en vind jij dat een koppeling met InformerOnline handig zou zijn? Laat dit dan weten aan jouw bank.

Starten met Informer

Profiteer van de unieke voordelen en het gemak van Informer's online boekhoudprogramma. Nog vragen? Boek een gratis live demo!

Probeer nu 30 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis