Friesland Bank en je online boekhouding

Ontdek hieronder alle info over deze koppeling

Friesland bank transacties online

Het verwerken van zakelijke transacties is met InformerOnline ongelofelijk eenvoudig. Ga naar de website van Friesland bank en download je mutaties. Deze zet je in je administratie en InformerOnline verwerkt ze automatisch. Zo houd je als ondernemer veel tijd over en zorg je dat je boekhouding altijd op orde is.

BankTimeline met Friesland bank transacties

Nadat jij een betaling doet met je gekoppelde Friesland bank account hoef je eigenlijk niets meer te doen. InformerOnline verwerkt de transactie namelijk meteen. Vervolgens kun je de betaling terugvinden op de Informer BankTimeline.

Friesland bank transacties timeline

Transacties gelijk netjes verwerkt

De Informer BankRobot zorgt ervoor dat alle betalingen ook gelijk worden gematcht met in- en verkoopfacturen. Dat gaat allemaal automatisch. Bovendien is het mogelijk om de BankRobot verschillende specifieke taken aan te leren. Hierdoor bespaar je in de toekomst nóg meer tijd.

Bankrobot verwerkt Friesland bank transacties

Waarom moet ik een zakelijke rekening hebben.

Het betalen van facturen en laten betalen van facturen door klanten zijn typische taken voor een ondernemer. Het maakt allemaal deel uit van de boekhouding. Privé-aankopen daarentegen horen hier niet bij. Vandaar dat je eigenlijk wel een zakelijke rekening nodig hebt. Zo onderscheid je namelijk ja privé-transacties van je zakelijke transacties. Bovendien staat het wat professioneler om een zakelijke rekening te hebben. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk formaat moet ik gebruiken voor mijn bankmutaties?

Bij Friesland bank kun je zeer waarschijnlijk kiezen uit twee verschillende formaten die je kunt downloaden. Dat zijn .MT940 en .CAMT053. Om dubbele mutaties te voorkomen en meer informatie te verkrijgen kun je het best .CAMT053 downloaden. Dit is namelijk ook een nieuwer formaat. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij Friesland bank.

Waarom is er geen directe koppeling tussen InformerOnline en Friesland bank?

Op dit moment is InformerOnline hard aan het werk om koppelingen met alle banken in Nederland te realiseren. Helaas is het alleen nog niet voor alle banken mogelijk om een koppeling op te zetten. Wel zijn banken nu verplicht om zo snel mogelijk een PSD2-koppeling op te zetten. Dat zou het proces moeten versnellen. Ben jij klant van Friesland bank en vind jij dat een koppeling met InformerOnline van pas zou komen? Laat dit dan weten aan jouw bank.

Starten met Informer

Profiteer van de unieke voordelen en het gemak van Informer's online boekhoudprogramma. Nog vragen? Boek een gratis live demo!

Probeer nu 30 dagen gratis!
Probeer vrijblijvend en gratis 30 dagen alle functies van Informer.
Probeer gratis