Betalingen verwerken met een robot

Wil jij op een eenvoudige manier je bankadministratie bijhouden? Dat kan met InformerOnline. Met behulp van de Bankrobot is betalingen verwerken zo eenvoudig dat het bijna leuk wordt!

Gratis Testen!
Alle functies
keurmerk betrouwbaar boekhouden
Ontwikkelpartner van de Belastingdienst
Reviews van InformerOnline

Hoe werkt de BankRobot?

De Informer BankRobot kan op twee manieren banktransacties voor je verwerken. Allereerst zal hij zelf zoeken naar een match tussen de betaling en een in- of verkoopfactuur. Daarnaast kun je de robot zelf opdrachten geven. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de robot afschrijvingen van een bepaald rekeningnummer voortaan op een bepaalde kostencategorie zet. Zo leert InformerOnline dus van jou en doet het de handelingen daarna helemaal automatisch!

  • automatisch matchen op factuurnummer en bedrag

  • zelf regels opstellen voor de BankRobot

BankRobot om je betalingen te verwerken
Alle Nederlandse banken verwerken

Koppel je bank aan je boekhouding

In InformerOnline is het mogelijk om jouw zakelijke bankrekening te koppelen aan je online administratie. Hierdoor is het downloaden van transacties bij je bank, en vervolgens uploaden in de boekhouding verleden tijd! Dankzij de koppeling zal iedere banktransactie op die bepaalde rekening namelijk direct worden verwerkt in jouw bank timeline, en dat allemaal automatisch. Uiteraard is het uploaden van een .MT940 of .CAMT053 bestand nog steeds mogelijk, maar de koppeling bespaart veel tijd en moeite!

Meer over Bankkoppelingen →

Al je transacties op een tijdlijn

Bankrekening gekoppeld? Dan zie je dus alle inkomsten en uitgaven op deze rekening terug op de BankTimeLine. De kleurtjes van de wikkels geven aan op welke manier de transacties verwerkt is. Blauw betekent door de BankRobot, groen laat zien dat je de betaling zelf hebt verwerkt, en grijs houdt in dat de transactie nog verwerkt moet worden.

Meer over de BankTimeLine →

Banktransacties automatisch verwerken
templates online factureren

Laat je klanten met iDEAL betalen

Als je een verkoopfactuur stuurt kun je jouw klant ook met iDEAL laten betalen. Dit vergroot het betaalgemak voor je klanten. Maar dat niet alleen. De betaling wordt direct verwerkt in jouw administratie. Op die manier is jouw online boekhouding dus veel sneller bijgewerkt! Bovendien krijg je netjes een berichtje als iemand een iDEAL betaling gedaan heeft. Wel zo makkelijk…

iDEAL betalingen
Importeer CAMT.053 bestanden

MT940 of CAMT.053! Wat moet ik kiezen?

Als je geen automatische bankkoppeling kan of wilt gebruiken, kun je de mutaties downloaden bij je bank. Deze kun je vervolgens eenvoudig uploaden in InformerOnline. Bij het downloaden kun je vaak kiezen uit twee formaten, MT940 en CAMT053. CAMT053 is een nieuwer en stabieler bestand dan MT940. Als CAMT053 beschikbaar is bij jouw bank is dat het formaat dat je moet downloaden om je transacties in te laden.

Gratis Testen!
Alle functies
Bekijk alle Functies

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van een online boekhoudprogramma.

Zo bespaar je minstens 5 uur per week →

Iets voor mij?

Een boekhoudprogramma is ideaal voor iedereen die meer tijd en overzicht wilt.

Check of online boekhouden iets voor jou is →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid wordt een belangrijker topic, ook jij kan je steentje bijdragen!

Compenseer gratis je carbon footprint →