ASN Bank en je online boekhouding

Heb je een zakelijke ASN rekening? Zorg er dan ook voor dat al je zakelijke transacties in je boekhouding verschijnen.

Al je ASN transacties online

In InformerOnline kun je al je zakelijke ASN transacties verwerken. Zet al je mutaties online en laat ze direct verwerken. Zo bespaar jij als ondernemer veel tijd. Bovendien heb je jouw administratie nu nog sneller op orde.

Koppeling InformerOnline en ING Bank

Jouw ASN transactie timeline

Zodra jij met je gekoppelde ASN bankrekening een betaling doet, zorgt ons boekhoudprogramma ervoor dat dit ook daadwerkelijk wordt verwerkt. Al je banktransacties zullen namelijk netjes worden weergegeven in de Informer BankTimeline.

Meer over de BankTimeLine →

Transactie Afschrift ASN bank

Automatische verwerking van je bankmutaties

Laat de Informer BankRobot automatisch zoeken naar matches tussen betalingen van je ASN rekening en in- of verkoopfacturen. Of leer de BankRobot nieuwe opdrachten zodat hij ook deze automatisch voor je zal verwerken.

Meer over de Informer BankRobot →

informer bankrobot

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Heb jij een rekening bij ASN Bank en wil je profiteren van de voordelen van online boekhouden? Bekijk dan nu hoe je makkelijk online facturen kunt inboeken,  foto’s van bonnetjes en facturen kunt uploaden en je ASN-transacties automatisch laat downloaden en verwerken door de BankRobot. Met InformerOnline is het heel eenvoudig om zelf in een paar klikken de btw aangifte te versturen naar de Belastingdienst en betalingen te regelen via iDeal!

Start gratis!

Waarom maak ik een zakelijke rekening aan?

Je betaalt als ondernemer zelf bonnen en facturen die je van je leveranciers ontvangt. Daarnaast worden je verkoopfacturen door je klanten betaald. Dit soort dingen zijn allemaal onderdeel van je boekhouding. Maar je privé-aankopen horen er weer niet bij. Het is daarom belangrijk om een zakelijk bankrekening te openen. Hiermee onderscheidt je jouw privétransacties goed van je zakelijke transacties. Daarnaast is het professioneler om een zakelijke bankrekening te hebben, in plaats van alleen een privérekening. Bekijk ook de voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden bij mijn bank?

Bij ASN bank heb je bij het downloaden van je bankmutaties de keuze uit twee verschillende formaten, een .MT940 en een .CAMT053 bestand. Als je de keuze hebt uit deze twee bestanden is het aan te raden om te kiezen voor het .CAMT053 bestand. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met de ASN Bank?

InformerOnline wil automatisch koppelingen met alle Nederlandse banken realiseren en heeft daarom contact met nagenoeg alle banken. Probleem is dat de banken vaak niet voldoende capaciteit beschikbaar hebben om de koppelingen technisch werkend te krijgen. Daarnaast is de huidige generatie bankkoppelingen vrij gedateerd en zijn de banken verplicht om medio 2018 een nieuwe zogenaamde PSD2-koppeling online te hebben. Heb jij een zakelijke rekening bij de ASN bank en zou je graag een automatische koppeling willen met InformerOnline, laat dit dan weten aan jouw bank.