Veiligheid tijdens het inloggen

Met een online boekhouding wordt jouw administratie opgeslagen in de cloud. Natuurlijk zorgt Informer ervoor dat de veiligheid van jouw data optimaal gewaarborgd is. Daarnaast moet je zelf natuurlijk ook goed opletten op het veilig inloggen in je boekhouding.

Inloggen

Gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingscode

Om te kunnen inloggen in InformerOnline heb je naast een gebruikersnaam en een wachtwoord ook een extra beveiligingscode nodig. Hiermee heb je om in te loggen dus nooit voldoende aan een gebruikersnaam en wachtwoord alleen. De extra beveiligingscode kan uit zowel cijfers als letters bestaan.

Ook het wachtwoord moet aan bepaalde eisen voldoen. Hierdoor wordt voorkomen dat een te makkelijk wachtwoord wordt gekozen. Bovendien is het aan te raden om je wachtwoord regelmatig te wijzigen.

Veilig inloggen in je administratie van InformerOnline
Google Authenticator
Google Authenticator iOs
Google Authenticator Android

Tweestapsverificatie

Om je account nog beter te beveiligen kun je er ook voor kiezen om Tweestapsverficiatie te gebruiken. Tweestaps verificatie is een extra vorm van authenticatie bovenop de normale inlogprocedure. De methode houdt in dat een gebruiker altijd twee van de authenticatiefactoren moet gebruiken om te kunnen inloggen. Om in te loggen moet je iets ‘weten’ en iets ‘bezitten’.

In het geval van InformerOnline dien je naast de normale inlogprocedure (iets ‘weten’) ook iets met je smartphone doen (iets ‘bezitten’). Je kunt namelijk inloggen met een extra beveiliging door Google Authenticator.

Google Authenticator is een app van Google die je op je smartphone installeert. Nadat je in InformerOnline onder Instellingen –> Gebruikers een koppeling hebt gemaakt met Google Authenticator, zal iedere keer als je wilt inloggen bij InformerOnline een extra code worden gevraagd. Deze code is te vinden in de Google Authenticator app op je smartphone De code wordt iedere 30 seconden vernieuwd.

Iemand die wil inloggen heeft op die manier naast de normale inloggegevens ook nog jouw telefoon nodig. Op die manier is jouw InformerOnline account dus extra beveiligd tegen niet-legitieme inlogpogingen.

IP-Beveiliging

Ieder apparaat dat verbonden is met internet heeft een IP-adres. Dit adres is uniek en zal in principe niet vaak veranderen. Op deze manier herkennen we bijvoorbeeld het IP-adres van jouw huis of kantoor. Als je vanaf een ander IP-adres wilt inloggen, ontvang je van InformerOnline een e-mail om toestemming te vragen. Als je akkoord geeft is het IP-adres toegevoegd aan jouw account en kun je inloggen. Op deze manier wordt voorkomen dat een ongenodigde vanaf een onbekende locatie kan inloggen. Wil je meer informatie over inloggen neem dan contact op met de helpdesk.

Let op! Als je gebruik maakt van WiFi kan het zijn dat je iedere keer een ander IP-adres hebt. De IP-beveiliging is uit te schakelen via Instellingen – Gebruikers. Nieuwe IP-adressen worden dan automatisch goedgekeurd.

IP Beveiliging