Veilig inloggen
Veilig inloggen2018-06-13T14:07:59+00:00

Veilig Inloggen

Je doet online de boekhouding. InformerOnline zal de veiligheid van jouw administratie altijd optimaal waarborgen. Maar zelf moet je ook goed opletten, bijvoorbeeld met inloggen.

Als je wilt inloggen in je administratie heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Het wachtwoord moet aan een aantal regels voldoen qua lengte, soort karakters etc.

Om de veiligheid nog extra te waarborgen is het bij InformerOnline ook verplicht om een extra beveiligingscode in te vullen. Op die manier heb je altijd 3 stukjes informatie nodig om te kunnen inloggen.

2-Staps-Verificatie

Om je account nog beter te beveiligen kun je er ook voor kiezen om 2-Staps-Verficiatie te gebruiken.

2-Staps-Verificatie is een extra vorm van authenticatie bovenop de normale inlogprocedure. De methode houdt in dat een gebruiker altijd twee van de authenticatiefactoren moet gebruiken om te kunnen inloggen. Om in te loggen moet je iets ‘weten’ en iets ‘bezitten’.

In het geval van InformerOnline dien je naast de normale inlogprocedure (iets ‘weten’) ook iets met je smartphone doen (iets ‘bezitten’). Je kunt namelijk inloggen met een extra beveiliging door Google Authenticator.

Google Authenticator is een app van Google die je op je smartphone installeert. Nadat je in InformerOnline onder Instellingen –> Gebruikers een koppeling hebt gemaakt met Google Authenticator, zal iedere keer als je wilt inloggen bij InformerOnline een extra code worden gevraagd. Deze code is te vinden in de Google Authenticator app op je smartphone en wordt iedere 30 seconden ververst.

Iemand die wil inloggen heeft op die manier naast de normale inloggegevens ook nog jouw telefoon nodig. Op die manier is jouw InformerOnline account dus extra beveiligd.

download google authenticator

Beveiliging op IP-adres

Ieder apparaat dat verbonden is met internet heeft een IP-adres. Dit adres is uniek en zal in principe niet vaak veranderen. Op deze manier herkennen we bijvoorbeeld het IP-adres van jouw huis of kantoor. Als je vanaf een ander IP-adres wilt inloggen, ontvang je van InformerOnline een e-mail om toestemming te vragen. Als je akkoord geeft is het IP-adres toegevoegd aan jouw account en kun je inloggen. Op deze manier wordt voorkomen dat een ongenodigde vanaf een onbekende locatie kan inloggen. Wil je meer informatie over inloggen neem dan contact op met de helpdesk.