Fouten in de boekhouding voorkomen? Boekhoudhulp!

Het is best voor te stellen dat je als ondernemer helemaal wegdroomt over jouw product of dienst, dat is nou eenmaal waarom je ondernemer bent geworden… Maar dan schrik je opeens wakker, want helaas is ook boekhouden onderdeel van ondernemen, en omdat jij alles behalve een financieel expert bent, is dat toch iets waar je tegenop kijkt. Wat nou als wij je vertelden dat je gewoon gratis en on-the-spot-hulp kunt krijgen van de Belastingdienst?! Dan is het ineens niet meer zo moeilijk toch? In deze blog lees je alles over boekhoudhulp!

Waarom is er boekhoudhulp beschikbaar?

Juist omdat niet iedere ondernemer een expert is op het gebied van administraties, en dat is nog een understatement. Dankzij de boekhoudhulp, die in samenwerking met de Belastingdienst is opgezet, weet je zeker dat je minder fouten maakt tijdens het boeken van kosten op inkoopfacturen of bonnetjes. Op die manier voorkom je weer foutieve aangiftes, en hierdoor boetes vanuit diezelfde Belastingdienst!

Uiteraard blijf jij de eindverantwoordelijke voor de boekhouding, maar een beetje hulp kan nooit kwaad, toch? ;)

Hoe werkt boekhoudhulp vanuit de Belastingdienst?

Eigenlijk heel simpel. Stel, je verkoopt een hightech kantoorsnufje, en hebt een afspraak met een potentiële klant. Daarom ben jij even naar de kapper geweest om meteen een goede indruk achter te laten. Vervolgens probeer je de kosten hiervoor te boeken onder de categorie “Persoonlijke verzorging”, waarna je de volgende melding ontvangt vanuit de Belastingdienst:

“Zakelijke kosten voor persoonlijke verzorging zijn alleen in hele specifieke gevallen aftrekbaar. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaalde persoonlijke verzorgingskosten die artiesten, presentatoren of sporters moeten maken.”

Zo weet je dus meteen dat je deze kosten helemaal niet mag aftrekken binnen je onderneming, omdat persoonlijke verzorging niet cruciaal is voor jouw beroep. Dankzij de melding voorkom je dus een probleem in je aangifte! Weten wat je allemaal mag aftrekken? Check het bij de Belastingdienst.

Kan ik standaard gebruik maken van boekhoudhulp?

Als gebruiker van het online boekhoudprogramma InformerOnline maak je automatisch gebruik van boekhoudhulp, dankzij het verdienstelijke partnerschap met de Belastingdienst. Hiervoor hoef je niks te activeren en geen extra kosten te betalen. Bovendien is het beschikbaar in ieder Informer-pakket. Of je nou een multitaskende ZZP’er of drukke MKB’er bent, het is voor ons en de Belastingdienst van groot belang dat jij een goede boekhouding voert!

Kan ik nu helemaal geen fouten meer maken?

In principe wordt het gros van de mogelijke fouten eruit gehaald dankzij de boekhoudhulp. Alleen is er natuurlijk nog geen 100% garantie dat jij geen fouten meer maakt. Het is daarom altijd handig om een financieel adviseur te hebben. Hoewel jij compleet zelf de dagelijkse boekhouding voert, is de financiële expertise van zo’n (Informer-) adviseur onmisbaar, vooral om eventuele fouten op te sporen. Het is dus niet meer zoals vroeger, waar een accountant alles voor jou deed, tegen een torenhoge prijs.

Ontdek hier meer over de nieuwe manier van samenwerken met je financieel dienstverlener →

Nog niet overtuigd?

Wij snappen het best als je het allemaal nog niet helemaal gelooft. Zelf boekhouden? Boekhoudhulp? Een nieuwe adviseursrol? Daarom mag je het helemaal zelf uitproberen, vrijblijvend, 30 dagen gratis.

Probeer het nu zelf 30 dagen gratis →