Wereldprimeur: Real-Time Boekhouden en Bankieren in één!

Facturen betalen direct vanuit je boekhouding en real-time je bankbetalingen verwerkt: Boekhoudsoftware-ontwikkelaar Informer en de innovatieve digitale bank bunq hebben een revolutionaire samenwerking opgezet. Door middel van een vergaande technische integratie is de eerste real-time verbinding tussen de Informer boekhouding en de bunq bank een feit. De twee innovatieve spelers hebben met de real-time verbinding zelfs een wereldprimeur te pakken.

Een real-time verbinding tussen de boekhouding en de bank, dat is het resultaat van het gezamenlijke project waar de technische afdelingen van Informer en bunq de afgelopen maanden druk mee zijn geweest. Dankzij de koppeling worden bij- of afschrijvingen op de bankrekening direct zichtbaar in de boekhouding en kunnen zij zelfs direct automatisch geboekt worden. Daarnaast kunnen ondernemers facturen direct betalen vanuit het boekhoudprogramma.

Gezamenlijke visie

De beide bedrijven delen de gezamenlijke visie dat het financiële verkeer voor ondernemers veel sneller, makkelijker en goedkoper kan. Conventionele banken en boekhoudpakketten zijn te traag, te log, en staan te weinig in dienst van de belangen van de ondernemer. “Als ondernemer is het immers belangrijk om controle te hebben. Ontvang je geld realtime, zelfs tijdens vakanties of in het weekend. Het 24 uur moeten wachten op bankmutaties in je boekhouding is niet meer van deze tijd” aldus Ali Niknam, grondlegger van bunq.

Betalen vanuit InformerOnline

Informer profileert zich als hét online boekhoudpakket voor het kleinbedrijf en heeft het afgelopen jaar al diverse innovaties doorgevoerd, waaronder de Informer Chatbot, een chatbot voor je boekhouding. “We zijn altijd op zoek naar slimme manieren om het boekhouden zo makkelijk mogelijk te maken voor ondernemers”, aldus Remco Frühauf, CEO van Informer. “Onze gebruikers kunnen nu direct betalen vanuit InformerOnline. Je selecteert de inkoopfacturen, geeft akkoord in de bunq-app en de facturen worden direct betaald. Maar nog mooier is dat je boekhouding direct bijgewerkt is na een betaling van-of-naar een bunq rekening: alle handelingen worden zo one touch, of zelfs zero touch. Dat scheelt veel tijd en moeite.”