Wie we zijn
Wie we zijn2018-01-29T13:47:03+00:00

Hoe het begon…

In 1993 werkte onze oprichter Remco Frühauf als accountant in zijn eigen administratiekantoor. Hij werkte met een boekhoudprogramma in Microsoft DOS, terwijl hij zelf een voorliefde had voor Apple producten. Het DOS-programma was behoorlijk complex en Remco dacht: “Dat moet toch makkelijker kunnen!?” Hij zocht een programmeur en een tijdje later was Informer geboren.

Naar ruim 34.000 gebruikers

Het balletje is gaan rollen en door de jaren heen heeft Informer verschillende mijlpalen bereikt. Ruim 34.000 gebruikers hebben inmiddels geprofiteerd van snellere en eenvoudigere off- en online boekhoudsoftware van Informer.

Informer Milestones

Oprichting

De oprichting van Informer Software is een feit. Er wordt gestart met het ontwikkelen van maatwerkoplossingen. Binnen de markt ontstond een grotere vraag naar nieuwe financiële software voor Mac en Windows.

5 jaar later

Na 5 jaar hard werken, resulteren de vele inspanningen in het eerste standaard boekhoudpakket voor Mac en Windows. Vanwege het grote succes verplaatst de focus van maatwerksoftware naar een voor iedereen toegankelijk boekhoudprogramma. De beste koers is bepaald.

Marktleider voor de Mac en  Euro proof

De inspanningen van Informer Software blijven niet onopgemerkt. Naast de software uitbreiding met een inkoop- en verkoopadministratie, bereikt Informer de nummer 1 positie als boekhoudprogramma voor de Mac.

2e Plaats test PC Magazine

Vol trots vernemen wij van PC Magazine dat Informer als 2e uit de test van boekhoudpakketten komt. Het is een mooie beloning voor al onze inspanningen en de nauwe band die wij onderhouden met onze klanten. Samen met hen blijven wij aan nieuwe ontwikkelingen werken.

Start ontwikkeling van InformerOnline.nl

Om in te spelen op de vraag van de toekomst, gaat de ontwikkeling van InformerOnline van start. Het succes en de gebruiksvriendelijkheid van Informer, moet hierbij worden vertaald naar het internet. Een groot project met vele uitdagingen, maar ook met vele nieuwe mogelijkheden.

 InformerOnline Live!

InformerOnline als online boekhoudplatform is klaar en de focus ligt nu op verdere ontwikkeling en een app voor de smartphone.

Bewezen veiligheid

Naast de InformerOnline app voor de smartphone is vooral het behalen van het Keurmerk Zeker-OnLine een belangrijke mijlpaal. Dankzij het keurmerk zijn zowel de veiligheid, privacy als betrouwbaarheid bewezen!

Het jaar van de primeurs!

In 2016 lanceert Informer als eerste in Nederland een chatbot die kan communiceren met de boekhouding. Daarnaast wordt in samenwerking met internetbank bunq de eerste realtime bankkoppeling ter wereld gepresenteerd. Informer laat hiermee zien dat het op technisch gebied voorop loopt in de markt.

Informer klaar voor de toekomst

Binnen de markt van online boekhoudprogramma’s wil Informer zoveel mogelijk meedenken met de ondernemer. De meeste ondernemers zien boekhouden als bijkomende belasting van het ondernemerschap en onze taak is om het zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Dit alles moet in het kader van transparantie wel tegen een eerlijke prijs gebeuren en gebruikers moeten niet het gevoel hebben dat ze een nummertje zijn. Menselijke interactie en onze helpdesk zijn hierbij belangrijke waarden.

Uiteraard zullen wij naast al onze innovaties volop doorontwikkelen om ondernemers optimaal te ontzorgen. Met Informer ben je klaar voor de toekomst!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE