MVO bij Informer
MVO bij Informer2017-06-09T09:05:07+00:00

Duurzaam ondernemerschap

Onze innovatieve onderneming wil graag vooruit, maar dat doen we niet zonder daarbij de omgeving om ons heen uit het oog te verliezen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor ons een overtuiging. Wij geloven dat een betere wereld echt begint bij jezelf.

Duurzaam ondernemen is een keuze.

Zo maken wij onder meer het verschil:

  • Ons kantoor wordt verwarmd door een aardwarmtepomp installatie om CO2 neutraal te kunnen verwarmen en koelen.
  • We hanteren het principe van een papierloos kantoor. Soms is papier gebruiken onvermijdelijk: dan gebruiken we papier met het FSC® keurmerk.
  • Oplaadbare batterijen en spaar- of led-lampen zijn voor ons vanzelfsprekend.
  • We maken gebruik van groene stroom.
  • Onze hosting vindt plaats bij een datacenter dat milieubewust werkt: ook hier wordt uitsluitend groene stroom gebruikt en wordt verder energiegebruik zo veel mogelijk beperkt.
  • Gebruik van openbaar vervoer wordt nadrukkelijk gestimuleerd
  • De bedrijfsauto’s die we aanschaffen zijn elektrisch of hebben een lage CO2-uitstoot (14% bijtelling).
  • Het basisassortiment in onze kantine bestaat grotendeels uit biologische producten.

Iedereen kan een bijdrage leveren

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een duurzame wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn: sommige duurzame alternatieven zijn eenvoudig te bewerkstelligen, thuis én op kantoor. De investering betaalt zich na verloop van tijd terug. We hopen dat we onze relaties inspireren door bewustwording te creëren hoe je zelf iets kunt doen voor de maatschappij.

waterput in Bangladesh

Informer Foundation

Onze onderneming steunt de Informer Foundation, een organisatie die concrete projecten rondom de acht millenniumdoelen ondersteunt. Zowel bedrijven als particulieren kunnen in de vorm van producten, een dienst of donatie een bijdrage leveren. Kijk voor meer informatie over dit goede doel op:

Naar de Informer Foundation