Digitaal factureren: voor de massa uitlopen

Als ondernemer loop je niet graag achter de rest aan. Je volgt je eigen koers, zet een missie uit en gaat recht op je doel af. Natuurlijk houd je scherp in de gaten wat de concurrentie doet. Maar 1-op-1 kopiëren, dat is de meeste ondernemers toch de eer te na. Liever zie je jezelf in de rol van ‘inspirator’. Dat jij diegene bent die anderen op ideeën brengt. Bijvoorbeeld op het gebied van digitaal factureren.

Niet de toekomst, maar nu

Er is tegenwoordig zo veel mogelijk op het vlak van boekhoudkundige software. Slimme systemen die het (online) boekhouden makkelijker en leuker maken. Digitaal factureren bijvoorbeeld is de toekomst. Of beter gezegd: het is niet de toekomst, het is het nu. Digitaal factureren is slim, want het is sneller en kostenbesparend. Iedereen kan het, en dan ook nog eens overal, 24×7. De voordelen zijn eindeloos. Maar toch wordt het nog niet en masse gebruikt. Nog niet.

Goede voorbeeld

Natuurlijk kun je wachten tot een bepaald gebruik ingeburgerd is. Maar, je kunt ook het goede voorbeeld geven. Als je een ontwikkeling als digitaal factureren aanpakt, straal je uit dat je met je tijd mee gaat. Ik las op Automatiseringsgids.nl dat uit onderzoek onder 900 financiële professionals in de VS, Zweden, Engeland, Noorwegen, Duitsland en Finland blijkt dat 69% van de onderzochte bedrijven z’n facturen binnenshuis afdrukt. En dat 81% van de facturen voor verwerking wordt gescand. Klinkt niet bepaald efficiënt om iets te printen, zodat je het weer kunt scannen, toch?

Koudwatervrees?

Digitaal factureren is niet gloednieuw, maar toch heeft het grote gros van de ondernemers blijkbaar koudwatervrees. Wie er nu mee start, loopt dus voorop op de meeste ondernemers. En je bent niet alleen innovatief bezig, maar ook kostenbesparend en milieuvriendelijk.

Dus trek die virtuele zwembroek aan en duik in de slimme efficiency van digitaal factureren. Het zal je verbazen hoe snel je moeiteloos de boekhoudkundige baantjes trekt.