UBL 2017-10-12T15:56:52+00:00

UBL is onze moedertaal

Wat is UBL?

Universal Business Language (UBL) is een door OASIS ontwikkelde digitale standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen of bestelbonnen. UBL maakt gebruik van XML en is gebaseerd op de ebXML Core Components. Zowel de Nederlandse als Belgische overheid hebben gekozen voor UBL 2.0 als standaard XML-formaat voor e-facturatie.

Waarom UBL?
Door toepassing van UBL worden facturen digitaal verstuurd én ingelezen. Hierdoor heb je, in tegenstelling tot Scan & Herken, 100% zekerheid dat je data foutloos en geautomatiseerd wordt verwerkt.

Informer verstrekt UBL altijd & gratis
Informer heeft UBL als standaard omarmd en stelt elke ondernemer in staat facturen te sturen volgens de specificaties van de overheid. Sterker nog, papierloos factureren is met UBL echt realiteit geworden. Dit bespaart jou en het milieu heel veel papier! Als grote voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen, verstrekt Informer daarom deze functionaliteit geheel gratis!

Wat moet ik doen om UBL te sturen/ontvangen met Informer?
Helemaal niets! UBL is de standaard van Informer en wordt bij elke factuur meegestuurd. Facturen die je van leveranciers krijgt kun je naar je persoonlijke Informer e-mailadres laten sturen zodat deze automatisch worden ingelezen indien er een elektronische factuur wordt meegestuurd. We noemen het daarom: “onze moedertaal” .

Wat is het beleid van de Nederlandse overheid voor e-factureren?
Uitgangspunt van de overheid is dat e-factureren daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden in Nederland. Het Ministerie van Economische Zaken stimuleert elektronisch factureren (e-factureren). Door zelf het goede voorbeeld te geven als ‘launching customer’, had de overheid als doel om in 2014 80% van haar facturen op deze wijze te ontvangen en te verwerken. Vanaf 2017 zal de facturenstroom 100% elektronisch zijn. Reden genoeg dus om zelf ook over te stappen op e-facturatie!

Lees het speciale E-Book over UBL!