Functies 2017-09-22T10:24:24+00:00

Functies die jouw boekhouding sneller en eenvoudiger maken

InformerOnline geeft jou de ruimte om je optimaal te focussen op je business.

Probeer 30 dagen gratis

Voor een uitgebreid overzicht van alle boekhoudfuncties in InformerOnline check je de Functielijst van InformerOnline (pdf).

Factureren

Eigen huisstijl

Kies een van de templates, pas de kleur aan en voeg je logo toe. Of gebruik gewoon je eigen briefpapier. Met InformerOnline stuur je professionele facturen naar al je klanten.

Herinneringen & Aanmaningen

Stuur in het geval van een vervallen factuur direct een herinnering of aanmaning. Met Informer SnellerBetaald™ heb je optimaal inzicht in je debiteuren en kun je direct actie ondernemen.

Nauwkeurige historie

Bekijk per factuur de uitgebreide historie. Je ziet precies wanneer een factuur of herinnering verstuurd is, maar ook wanneer de klant de e-mail met factuur heeft gelezen.

Kortingen doorvoeren

Vul per factuurregel het gewenste kortingspercentage in en de korting wordt direct doorberekend op de factuur.

Standaard UBL factuur

Iedere factuur die met InformerOnline wordt verstuurd is standaard een UBL factuur. Hiermee kunnen de facturen met name sneller verwerkt worden door moderne boekhoudprogramma’s.

Direct per mail of post

Facturen kunnen vanuit InformerOnline direct per mail of post worden verstuurd, zonder andere programma’s te hoeven gebruiken. Kosten voor een factuur per post zijn €1,50.

Periodieke facturen

Plan je maandelijkse of jaarlijkse facturen en InformerOnline kan ze zelfs automatisch voor je versturen. Zo heb je daar geen omkijken meer naar!

Online offertes sturen

Naast facturen kun je met InformerOnline ook eenvoudig online offertes sturen. Klanten kunnen online offertes accepteren en jij kunt er direct een factuur van maken.

Meerdere Betaalmogelijkheden

Geef je klanten verschillende betaalmogelijkheden door te koppelen met een van de betaalproviders. Op die manier ervaren je klanten het meeste betaalgemak en zullen zij sneller betalen.

Standaard UBL factuur

Iedere factuur die met InformerOnline wordt verstuurd is standaard een UBL factuur. Hiermee kunnen de facturen met name sneller verwerkt worden door moderne boekhoudprogramma’s.

Meertalige facturen

Voor klanten in andere landen stuur je jouw facturen gewoon in hun taal. Op die manier is jouw factuur altijd op maat voor je klanten.

Uitgaven

Razendsnel aanleveren

Stuur bonnen en facturen direct naar de digitale boekhouding via e-mail, scanner, upload of met je smartphone.

Informer VerzamelRobot

Download automatisch facturen van meer dan 150 leveranciers en stuur ze direct naar de boekhouding. Kosten per factuur €0,35.

Informer HerkenRobot

Nooit meer facturen overtypen door ze om te laten zetten naar een elektronische factuur. Binnen 24 uur is de elektronische factuur beschikbaar en is alle factuurinformatie ingevuld. Kosten per factuur €0,35

Informer BoekRobot™

Laat elektronische UBL-facturen automatisch boeken op de juiste categorie. De robot onthoudt op welke categorie de factuur de vorige keer werd gezet, en doet dat nu zelf voor je.

Bijlagen toevoegen

Voeg bijlages, zoals pakbonnen of orderbevestigingen, toe aan inkomende facturen. Zo heb je altijd alles bij de hand.

Voorkeurscategorieën toevoegen

Koppel kostencategorieën aan bepaalde leveranciers zodat inkomende facturen sneller verwerkt kunnen worden.

Controlelijsten voor robots

InformerOnline heeft speciale controlelijsten voor de boekhoudrobots. Op die manier kun jij de automatische boekingen altijd controleren als je dat wilt.

Betalingen

Informer BankRobot

De Informer BankRobot™ zoekt automatisch naar matches tussen betalingen en facturen. Daarnaast kun je zelf regels invoeren om komende boekingen te automatiseren.

Informer BankTimeLine

Het unieke concept en de compleet nieuwe technologie achter de InformerOnline BankTimeline, maakt het verwerken van bankmutaties eenvoudig én overzichtelijk.

Incasso’s

Met InformerOnline maak je met één druk op de knop incasso bestanden aan. Je geeft zelf aan welke facturen je wilt incasseren.

Betaalbatches

Met InformerOnline maak je met één druk op de knop betaal bestanden aan. Je geeft zelf aan welke facturen je wilt betalen.

Overige functies

BTW Aangifte

De BTW aangifte kan direct vanuit InformerOnline naar de Belastingdienst worden gestuurd. Losse certificaten zijn hierbij niet nodig.

Dashboard

Met het overzichtelijke dashboard heb je in één oogopslag inzicht in je administratie. Je krijgt een duidelijk overzicht van de belangrijkste cijfers van je boekhouding.

App voor de smartphone

Met de app voor iOs en Android kun je al je facturen, offertes, contactgegevens en belangrijkste cijfers inzien. Daarnaast kun je bonnen en facturen direct naar de boekhouding sturen.

Chatten met je boekhouding

Bij InformerOnline kun je chatten met je boekhouding via Telegram en Messenger. Vraag om cijfers, stuur bonnen en facturen door en ontvang interessante notificaties uit je boekhouding.

Slimme overzichten

Altijd inzicht in je administratie met de slimme overzichten van Informer. Informer zorgt ervoor dat jij ook alle overzichten begrijpt omdat ze eenvoudig zijn opgebouwd.

Urenregistratie

Maak een project aan voor een klant en noteer alle uren die je aan dit project gewerkt hebt. Vervolgens kun je direct een factuur sturen voor de uren waarvan jij het wil.

Vreemde Valuta

Werk je veel met vreemde valuta dan is deze functie een ideaal hulpmiddel bij het verwerken van je  facturen.

Afschrijven

Met deze functie kun je afschrijvingen op jouw bedrijfsmiddelen automatisch laten verwerken.

Rittenregistratie

Leg een overzicht aan van zakelijke en privé gereden kilometers. Dankzij de handige integratie met Google Maps wordt het aantal kilometers zelfs automatisch voor je uitgerekend.

Webinar

Neem een rondleiding door InformerOnline en ontdek alle functies. Stel bovendien direct al je vragen!

Naar de webinars!

Boekhouden voor Beginners

Check de mini cursus boekhouden. Hier zul je zien dat boekhouden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Naar de mini cursus